Facturi uriașe și la bloc și la casă! Vezi AICI câteva exemple

Palpitații pentru mulți buzoieni în ultimele zile, după ce au primit facturile la gaze pe decembrie.

4.267 lei la o casă!

Record nefericit pentru un buzoian care stă la casă.

Acesta a postat pe facebook factura de 4.267 de lei redusă la 2.678 după plafonare.

„Consum lunar 672 mc, 2678 lei – plafonat. Dacă ar fi fost neplafonat – 4267 lei! Pe ianuarie am coborât temperatura din casă la 18 grade, am luat pulovere, ciorapi de lână, am închis caloriferele în camerele nelocuite și tot ne ducem spre 400mc!”

1150 de lei, casă de 98 mp

Un alt buzoian de la casă „s-a lăudat” 1150 de lei factura pe decembrie.

Casă de 98 mp, trei dormitoare, baie si living open space, izolată, termopane etc. În living 21 de grade, în dormitoare 21,5-22. Factura pe decembrie 1150 de lei!”

Facturi mari și la bloc

Am plătit 976 lei pentru 162 mc. la bloc. Am făcut contractul acum 2 luni, cu 6 lei mc. Bineînțeles că nu am știut, am aflat la prima factură”

„Și eu am plătit pe luna decembrie 750 lei! În trei luni am dat la gaze 2.000 lei la un apartament cu 2 camere! E bătaie de joc!”

Emoții mari au toți acești buzoieni și când vor pune mâna pe factura lunii ianuarie.

Facturi colosale a primit și o societate comercială din Buzău – peste 28 de mii de lei noi (280 de milioane de lei vechi) în ianuarie!

Concluzie

Din cauza scumpirilor la gaze, iarna va deveni anotimpul care îi va băga în sperieți pe buzoieni. Ca să nu ajungă cu gazul tăiat, din pricina neplății facturilor, unii buzoieni vor alege să facă frigul în case.

Citește și:

loading...

14 comentarii la „Facturi uriașe și la bloc și la casă! Vezi AICI câteva exemple

  • Toti cei care au primit asemenea facturi sa se uite mai bine pe la centrale ca nu ai cum sa consumi atat intr-o luna cu temperaturi in jur de 0 grade decat daca dai pe 30 de grade termostatul si il scoti afara din casa.

    Răspunde
  • E frumos la casa de 200mp, ca barosanu, 28 grade si izolatie de doar cativa cm, nu? Eu am platit 600 lei la casa, dar nu m-am zgarcit la izolatie, n-am facut caldura ca-n sauna si nici Casa Poporului nu m-am ambitionat sa construiesc

    Răspunde
  • Nu saptamana trecuta se lauda Toma cu modul inteligent in care a rezolvat el problema incalzirii la Buzau si cum trebuie sa ia lectii inaptii de la Timisoara si Constanta?
    A rezolvat, nu gluma! Atata doar ca oamenii nu au bani sa plateasca gazul.
    Dar e ok, ies afara in parcurile facute de Toma cu banii economisiti de la subventie.

    Răspunde
  • Consumul este unul real de casa. Sa faci 650 mc pe timp de iarna este relativ usor. Facturile sunt uriase.

    Răspunde
  • Toți cei care au primit asemenea facturi, cred ca ar trebui mai bine sa se uite pe cine pun stampila data viitoare! Fără a fi afiliat politic în vreun fel, ca cetățean de rand, constat ca 4 ani de guvernare „pe..ne..le” ne-au întors în urma cu 33 de ani, când făceam frigul in case și când mâncarea era rationalizata (acum datorita scumpirilor). Cred ca ar trebui sa plătească și nu, nu doar politic, pentru dezastrul creat! Și ca persoana care lucrează în domeniul producerii energiei: scumpirile se datorează unui cumul de factori – politicile „verzi” ale UE, pe care ai noștri politicieni le-au înghițit pe nemestecate, liberalizarea pieței fără masuri de protecție pentru persoanele defavorizate cât și neincurajarea producției interne (gaz) – ai noștri politicieni fiind mai mult interesați de bâlciul politic.

    Răspunde
  • 95% din cresterea pretului la facturile de gaze ajunge la stat (exista o analiza in acest sens).
    Statul este partas la cresterea preturilor, beneficiar al ei (deja au incasari uriase la buget provenind din inflatie). Statul gaseste falsi vinovati si ia masuri corective neadecvate, insuficiente (legea plafonarii si compensarii). Prin legea plafonarii si compensarii s-a ridicat pretul gazelor (care este cu 50% mai mare decat iarna trecuta, cu toate reducerile operate de lege). Cat despre masuri care sa elimine cauzele reale (reducerea productiei, manipularea bursiera), liniste totala.

    Răspunde
  • D-le Aristotel ! Nu ma intereseaza Toma dar vezi ca nu are legatura subiectul .Constanta si Timisoara ar dori sa aiba dar n-au cu ce , indiferent de costuiri .
    Ce vad eu in realitatea stirilor , ne laudam ca vin gazele in Maracineni si ne plangem ca e gazul scump .Eu zic sa ne hotaram .: sunt bune sau nu ? :))))

    Răspunde
  • @Anonim : 1. E Aristonel, nu Aristotel (un joc de cuvinte plecat de la Ariston, un producator de centrale de apartament); 2. Nu te intereseaza Toma da’ comentariul meu a fost singurul care ti-a atras atentia; 3. Daca nu stii discutia cu Timisoara si Constanta stai in banca ta; 4. Gazele sunt bune, chiar si la Maracineni, cu singura mentiune ca trebuiesc platite la pretul real, nu pretul de la Viena, Washington, Tokyo, etc. Ardem gaze romanesti in Romania, trebuie sa platim pret romanesc. 5. Per total pari un tip cu interese intr-o anumita directie care se duce usor „dupa fenta”.

    Răspunde
  • Nu facturile sunt uriase ci consumurile sunt uriase.
    Prima factura, cea cu 672mc la 2678 lei e probabil de la o vila cu o suprafata cat vreo 5 apartamente obisnuite, deci sa plateasca daca vrea sa aiba vila cat un bloc.
    A doua factura de 1150 lei la o casa de 100mp e ceva normal, cat dorea sa ii vina factura cat timp el are casa cu suprafata a 2 apartamente?

    Facturile alea de la bloc sunt cu consum normal pentru un apartament in care se tine peste 22 grade. Problema la ei e ca au facut pe desteptii si au semnat ca desteptii contracte dezavantajoase… asta e, prostia se plateste.

    Cat despre factura de la firma, cu 4871mc respectiv 4437mc pe luna, e factura chiar mica, cand calculezi pret pe mc au platit mai putin decat platesc oamenii la apartamente. Si tot ei se vaita, care scot bani multi cu cladirile alea. La ce consum de gaze are firma aia as paria ca e firma ce inchiriaza in regim hotelier cladirea, si vorbesc din experienta. Firma aia are consum pe o zi cat are un apartament intr-o luna, deci are o cladire uriasa, cat un intreg bloc, cu care scoate bani frumosi in orice mod ar valorifica cladirea.

    Răspunde
  • Vina pleaca de la UE, care a impus pandemia, a impus intreruperea producerii de energie, a impus „liberalizarea” pietei (adica lasat liber multinationalelor ce au acaparat piata sa umfle pretul pana la cer in sistem cartel), a impus inghetarea si reducerea veniturilor oamenilor.
    Au vrut tinerii UE, acum sa se duca la munca ca sclavii sa le plateasca bani mai multi si sa beneficieze de mai putin… Au vrut UE, au luat mUE.
    Si ce propaganda faceau tinerii la „liberalizarea” pietei de energie si cum ii minteau USR-PNL si toata presa lor aservita ca „liberalizarea” va duce la tarife mai mici, cand orice om cu o boaba de creier stia ca efectul va fi invers, aceea de a da liber la multinationale sa urce pretul pana la cer fara nici un fundament. Nu mai zic acum vreo 3 ani cum faceau tinerii proteste sa fie bagat Dragnea la puscarie ca a plafonat piata de energie si dorea sa impoziteze multinationalele.
    Apoi ce aplaudau si inca mai aplauda masurile abuzive instaurate de UE sub pretextul pandemiei… masuri care au dus la saracirea populatiei, mariri de preturi, inflatie pana la cer.
    Acum luati si serviti dragi tineri, suferiti pe mana voastra, prostia voastra va costa acum, si foarte bine ca va costa, poate asa veti intelege ca niciodata multinationalele, ONG-urile, si organizatiile de tip UE nu vor tine cu voi, doar va manipuleaza sa va afundati in datorii, in inflatie, in scumpiri si sa le produceti mai multi bani din sclavia la care sunteti supusi si nu mai aveti scapare.
    Omul tinut in datorii si in teroarea de a pierde totul e cel mai supus sclav.

    Răspunde
  • Deci dragi locuitori din Maracineni , spor la gaze si facturi ! Puteti face de acum imprumut la banca!!

    Răspunde
  • Asa cum se spunea si zilele trecute- Titel a revolutionat Maracineniul.
    O sa-i facem o statuie – din gaze si facturi.
    Stati fratilor cuminti , pun pariu ca nici 5% din locuitori nu vor da peste 10.000 lei pe bransament + centrala+calorifere, ca apoi sa platesaca 2000 lei/luna. …

    Răspunde
  • Traiasca Catu, Ghinea si alti habarnisti de la PNL/USR care au negociat PNRR. Acesta este un nou model de „pandemie economica” impus de UE .Saraca tara bogata care este condusa de hoti. Inca nu au aparut toate „bombele” semnate si promulgate de „oameni fara tara”.

    Răspunde
  • Cu toate ca facturile la energie electrica cresc vertiginos, o solutie eficienta pentru a reduce cheltuielile este instalarea ferestrelor termopan. Termopanele asigura o izolatie termica sporita, mentinand caldura in interior locuintei in sezonul rece si racorind locuinta in timpul verii. Dupa instalarea ferestrelor cu geam termopan veti observa o scadere a costurilor la incalzire si racire.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.