Familia n-a crezut că Luminița a avut Covid și a refuzat sicriul sigilat

UPDATE: În această dimineață, fiul decedatei, a ținut să infirmei postarea mătușii.

„A fost o neînțelegere, ne cerem scuze. Mama mea nu stat 17 zile la morgă, ci doar 5. A decedat joi, pe 23 iulie, iar testul negativ i-a venit duminică, 26 iulie. A doua zi, adică luni, deci după cinci zile a fost ridicată de la morgă, iar a doua zi înmormântată. În rest, celelalte aspecte reclamate de mătușa mea în postare sunt adevărate. Totuși, eu nu vreau să acuz pe nimeni dintre cadrele medicale, nu am fost acolo, nu știu ce s-a întâmplat”.

E postarea care face furori în această seară la Buzău.

Doamna din imagine – Luminița – s-a sfârșit luna trecută, pe 23 iulie, la spitalul din Buzău.

Sora sa, Florentina, a scris în această seară pe facebook că Luminița a intrat pe poarta spitalului cu o boală cronică (încă nu știm care), dar și cu febră. Conform protocolului a fost considerată suspectă de Covid și izolată la cort. Din păcate, peste câteva ore s-a prăpădit.

Aspect 1. Familia a refuzat sicriul sigilat!

Familia a refuzat s-o ia pe Luminița într-un sac și un sicriu sigilat și s-o îngroape așa. Deși îndurerate, rudele au așteptat cu stoicism rezultatul testului Covid. Mai multe ziletrupul Luminiței a stat într-un frigider la Morga Buzău. Duminică a venit răspunsul: NEGATIV. Satisfacție („am avut dreptate, n-a avut Covid”), dar și furie (vezi mai jos postarea surorii) pentru familia Luminiței.

Aspect 2. Pacienți care n-au Covid, dar care pătimesc (unii chiar mor) din pricina suspiciunii

E aspectul reclamat de mulți, dar pe care autoritățile l-ar vrea escamotat. Că sunt oameni care ajung să moară pentru că n-au primit tratamentul corespunzător și la timp din pricina „nebuniei” provocate de coronavirus. Întrebare delicată: dacă numărul morților netratați (corespunzător) e mai mare decât al celor uciși cu adevărat de coronavirus ?

Strigătul de frustrare al Florentinei, sora Luminiței. Toată postarea

„Ea….a fost sora mea. Luminita mea.

A murit pe 23 iulie la spitalul județean din Buzău. A murit singura ca un caine….deși putea sa mai trăiască.. o zi,o săptămână,o lună…. A fost dusă la spital cu o salvare și tinuta ore bune la izolare deoarece avea febra si a fost suspectată imediat de covid 19. Am insistat noi familia sa se ocupe cineva de boala de care suferea iar răspunsul lor a fost…..este o asistentă cu ea si asteptam medicul. A fost lăsată multe ore sa agonizeze pana ce sa îndurat un medic sa o duca la terapie intensivă de unde dupa putin timp a si murit.A doua zi noi familia am mers la spital .Ni sa pus în fața un formular prin care trebuia sa semănăm ca luam la cunoștință că este suspecta de covid 19.
De la morga spitalului ni sa comunicat ca nu o putem lua pana nu vine rezultatul testului.
Tot în aceeași zi primim un telefon cu număr privat de la un funcționar al spitalului care ne spune sa mergem la morga ca ar mai exista o varianta…..aceea de a lua cadavrul in sac si cu sicriul sigilat. Binenteles ca noi nu am fost de acord si le am spus că așteptăm rezultatul testului .Rezultat care a venit abia duminica
NEGATIV . Acum va intreb eu pe voi….cei care mi ati lasat sora sa moara….. cum mai puteti dormi linistiti stiind ca ati lăsat-o singura sa agonizeze….nu i.ati aprins o lumânare, nu a.ti facut nimic sa i prelungiti cumva zilele…. !
Jurământul…..l.ati uitat?Pentru cei 500 de euro in plus ce va intra în buzunar luna de luna a.ti uitat sa mai fiti oameni ?
Opriți această mizerie……Lăsați.ne sa ne tratăm bolnavi in spitale .Nu ne mai condamnați la moarte ! Lăsați oamenii sa si îngroape morții creștinește. Iar voi…..Voi toti cei care ati distrus o lume…..de atât sa aveti parte……de ceea ce am eu acum in suflet !!!!”

loading...

7 comentarii la „Familia n-a crezut că Luminița a avut Covid și a refuzat sicriul sigilat

  • Parca nu stim cu totii cum e spitalul județean buzău….

  • Se mai naste o intrebare. Cum de a durat 17 zile sa vina rezultatele unui test cand ei fac 20000 teste de pe o zi pe alta? Nu cumva au sperat ca familia sa cedeze si sa accepte sa i se treaca covid in fisa?

  • Răspuns pt. Adytza. E buna întrebarea. Probabil că morții sunt lăsați mai la urmă.

  • Da, aveți dreptate ,acest personal medical”covit” nu mai știe să trateze și alte boli cronice. Rușine dar asta este adevărul.O răceală banala a ajuns un caz pozitiv de covit. Treziti-va “dragi specialiști medicali”.Nu ne lăsați să murim de banale boli cronice numai ca să bifați o căsuță cu covit

  • Cu probleme cronice sau chiar si cu urgente medicale se murea si inainte de covid pentru ca oamenii erau lasati sa astepte multe ore netratati sau tratati necorespunzator. Pe de o parte e si lipsa de personal suficient, pe de alta si neglijenta. Oricum, daca e chestie chiar serioasa, in Buzau nu ai sanse, la un infarct ceva singura sansa e sa fie o forma care sa suporte jumate de zi de asteptare, altfel ori mori asteptand interventia, ori pe drum spre Bucuresti. Poate acum s-a agravat situatia, dar niciodata nu a fost foarte diferit. Problema e cu spitalele covid, care au facut sa dispara sectii intregi si bolnavii stau acasa si isi agraveaza bolile, unii pana mor, nici macar doctorii nu au fost transferati, stau pe la cabinetele private sau freaca luleaua pe langa spitale.

  • Adytza si altii care se mira, testul covid este de mai multe tipuri si cu mai multe grade de siguranta, unele dau rezultatul in 20 minute, altele in 3 zile, altele intr-o saptamana…macar atat sa fi auzit si voi, chiar si fara sa vreti.

  • Nu a așteptat nimeni 17 zile să vină rezultatul la test, testul a fost făcut joi când a fost dusă lă spital după aceea din păcate la câteva ore s-a stins din viață, duminică a venit rezultatul testului Negativ,4 zile a stat la morga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.