Familie întreagă, ucisă pe stradă! Ca să vadă toată lumea ce face Rusia și ce e războiul

Rar se întâmplă ca presa mainstream să publice așa ceva.

Totuși, New York Times a făcut-o zilele trecute. Neblurată, pe prima pagină!

Nenorocirea s-a petrecut în timpul evacuării civililor din Irpin, când armata rusă a început să tragă focuri de mortiere asupra acestora, pe stradă.

Imaginea, realizată de fotojurnalista Lynsey Addario, arată trupurile a doi copii și al mamei lor întinse pe asfalt, în vreme ce alături soldați ucraineni încearcă să salveze un tânăr care avea puls la momentul realizării fotografiei. Bărbatul a murit și el ulterior, era un prieten de familie care încerca să ajute la evacuarea copiilor și a mamei ucise.

Decizia NY Times a fost amplu comentată în presa internațională, cu opinii pro și contra.

Despre acest subiect, în România a publicat un articol Libertatea.

loading...

7 comentarii la „Familie întreagă, ucisă pe stradă! Ca să vadă toată lumea ce face Rusia și ce e războiul

 • Care razboi ?! Este doar…o operatiune speciala…
  Care invazie ?! Noi nu am invadat pe nimeni…
  Am bombardat noi o maternitate ?! Nu, dom’le, nu am fost noi, ci ucrainienii !!!
  Am omorat noi civili in Ucraina ?! Nu, dom’le, erau scuturi umane, tinuti cu forta de nazistii ucrainieni ?!

  ……din interviul dat ieri de Serghei Lavrov, dupa „intalnirea” din Turcia.

  Aviz nostalgicilor comunisti, rusofobi si mari contestatari UE si NATO !!!!!!!!!

 • RUSOFÓB, -Ă adj., s. m. f. (cel) care urăște pe ruși și tot ceea ce este rusesc. (Dex)
  RUSOFÍL, -Ă, rusofili, -e, adj., s. m. și f. (Persoană) care manifestă simpatie pentru poporul rus și pentru cultura sa. (Dex)
  Fara dorinta de polemica, doar ca termenul „rusofob” in comentariul de mai sus mi se pare ca este folosit aiurea…

 • Ceri prea multe Klaxxy, geniul se pricepe doar la onomatopee!

 • Poate americanii mai bine se gandeau la ce va urma si cand au momit Ucraina in NATO. Un sfert din vina apartine americanilor, 3 sferturi rusilor. Trebuia sa ii lase in sfera de influenta a rusilor si gata. Acum, timpul nu mai poate fi dat inapoi.
  Sau poate Rusia se va epuiza si va ceda, iar Ucraina va intra in sfera de influenta occidentala, iar cei care voi supravietui si copiii lor vor avea o viata mai buna. Nu sunt in masura sa judec cum e mai bine in perspectiva, dar si Occidentul ar trebui sa isi asume faptul ca au jucat un pic la ruleta soarta Ucrainei cand au momit-o spre structurile lor.

 • Foarte reușită propaganda sovietică în România. Bine, se bazează și pe lașitatea multor conaționali care la primul râgâit de vodka se pun capră.

 • Eu doresc să mă jertfesc pentru viitoarea conducere a României, din exil, alcătuită din Ciolacu, Câțu, Orban, iohannis și să nu mai zic de restul, practic toți. Unde mă pot înscrie?
  Nu că fug, dar încet, alene, mă îndepărtez la primul semn de flatulență rusească pe cocioc. Mă duc după Diaspora, să salvez d-acoloșa țara. Cu like-uri și multe bemveuri. Pup!
  –––––
  Decenții de la presa mainstream erau gigei dacă foloseau aceeași abordare și pe Siria, Iugoslavia, Irak, Afganistan, Vietnam, Coreea, Japonia, atunci, în miezul confruntărilor. Sau or fi făcut-o și nu știm noi încă.
  Să spunem doar că Putin face ceea ce Orban V dorea din rărunchi dar nu-l ajută armata. Acum, de când cu UE și drepturile pe care le-am acordat minorităților, nu mai are vecinul ungur scuza rusului. Bine, presa mainstream nici despre secarea Crimeei, deliberat, nu zice nimic. 8 ani de zile, de când tot țipă dilăul de Putin că e genocid în sud, presa mainstream n-a trimis un tolomac să infirme, acum toți sunt călare pe tancuri, transmițând live orice. Bă, mă lași cu harneala asta? Aici o mână spală pe alta, toată lumea e mulțumită la final. Dpdv politic, victimele-s cifre și atât.
  Știți de ce nu va fi foamete în Europa? Pentru că, în prezent, consumăm puțin din ceea ce cumpărăm, restul aruncăm. Deci, în primă fază, vom cumpăra mai puțin dar, ghici ce, va fi suficient. Iar asta va dura destul cu cât e mai ”civilizată” țara sau urbea, adică cât de hulpavi au fost să aibă, să dețină, orice, cu orice chip, să fie în fața altora. Melteni.

 • @Klaxxy…..asa este, greseala mea. Scuze cititorilor.

  @Pixel…..eu imi scriu singur textele, nu stiu cu copy-paste dupa http://www.rechindebahlui.ro sau alte site-uri credibile….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.