Fănică Bîrlă riscă să-și piardă postul de consilier local

Într-un comunicat oficial al ANI fostul viceprimar și primar interimar  – Fănică Bîrlă a fost declarat în stare de incompatibilitate de către ANI:

„În perioada 11 iulie 2013 – 20 februarie 2016 a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de angajat cu contract individual de muncă la S.C. Envient S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161.”

Bîrlă a declarat că este dezamăgit de hotărârea luată de inspectorul ANI și că o va contesta:

„Cu siguranță că o voi contesta în justiție asta dacă nu se mai poate face o contestație și la ei, la ANI. Probabil, voi merge săptămâna viitoare la ei la București pentru a avea o discuție lămuritoare și cu documentele în față. Sunt de acord că am avut un contract de muncă, însă, atenție, era neretribuit. Adică, nu luam niciun leu de la firma respectivă. Doar o reprezentam o dată sau la doi ani în cadrul unor negocieri. Firma a fost înființată de mine, dar tocmai pentru a nu fi în incompatibilitate i-am concesionat acțiunile fiului meu, iar apoi și acesta altcuiva. Recunosc, am purtat o discuție telefonică mai lungă cu inspectorul de integritate, i-am trimis și documentele, speram că a înțeles și că nu va lua o astfel de hotătâre. Aștept și eu acum să primesc decizia oficială, voi analiza ce scrie în ea, care sunt motivele imputate, iar apoi mă voi apăra în justiție. Oricum, mandatul de consilier nu mai constituie pentru mine ceva extrem de important, pot oricând renunța la el cu ANI sau fără ANI”.

Conform legii, persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.