Fără carnet de elev și limitare de vârstă. Iată ce propune primarul


Nouă încercare a primarului Buzăului de a aduce copiii să se joace în curțile școlilor și liceelor – în weekenduri, vacanțe ori la sfârșitul cursurilor.

Toma a decis eliminarea din regulament a două prevederi aberante (care-i stânjeneau pe copiii din cartier în a se juca atunci când aveau ei chef pe terenul școlii/liceului).

A) Prima prevedea ca elevii să aibă musai la ei carnetul de elev. 

B) A doua că pe terenul școlii nu puteau intra să bată mingea și elevi de liceu (și invers).

Ei bine, în noul regulament, mult mai lejer, propus de Toma se pot juca toți copiii laolaltă și nici nu mai e nevoie ca băieții și fetele să meargă musai acasă și să ia carnetul de note (cu riscul mare de a-l pierde/uita).

De asemenea se elimină și prevederea birocratică ca portarul să-i oprească pe elevi din joacă pentru a le trece în catastif datele părinților (nume, prenume, număr de telefon etc.).

Lăcate la poartă la Școala nr. 5 – astă vară

Ideea (corectă) a primarului este de a-i încuraja pe copii să vină să practice mișcarea în aer liber (cum se întâmpla înainte de 89), nu de a le pune tot felul de piedici (cum s-a întâmplat după 89).

Din păcate, în ciuda eforturilor întreprinse, în vacanța de vară 2018, doar în câteva școli din Buzău copiii s-au putut juca în voie.

Restul au fost încuiate cu lacătul de cadrele didactice obtuze în gândire.

„Un tânăr din trei declară că nu face sport deloc! Aproape două treimi din tineri, respectiv 64%, fac sport doar de câteva ori pe lună. Datele statistice indică o creștere a obezității, a sedentarismului, a consumului de alcool și fumatului de la vârste relativ mici și o incidență în creștere a consumului de droguri” – C-tin Toma, primar Buzău

Mai jos s-a inserat noul regulament propus de municipalitate spre aprobarea buzoienilor și a Consilierilor Locali (click pe săgeată pentru a trece la pagina următoare).

PROIECT-HOTARARE-BAZE-SPORTIVE-2-08.10.2018
loading...

5 comentarii la „Fără carnet de elev și limitare de vârstă. Iată ce propune primarul

  • Nu va supărati, ce se întâmplă cu cei care se accidenteaza? Sper sa nu se revoce hotărârea.

  • Ce sa se intample… vor incerca parintii sa arunce vina la stat poate fura si ei niste bani nemunciti de la stat.

    Nu isi mai asuma nimeni responsabilitatea pentru propriile decizii si greseli… mereu e altul vinovat, de obicei se incearca sa se arunce vina la stat, ca are buzunare largi si e tinta usoara pentru a fi facut vinovatul de serviciu.

  • Au venit sa comenteze angajatii scolilor si liceelor, am o intrebare cati copii s-au acidentat pana acum?

  • tot ce trebuie, doi gardieni (pentru martor) sa asigure protectia copiilor in incinta scolii. Sunt si destui smecheri care strica copilaria din curtea scolii…

Comentariile sunt închise.