Fără rușine. Primăria București cere ajutor de 180 mil. €

București e de departe cel mai mare și mai bogat oraș din România.

Bugetul Primăriei București depășește un miliard de euro.

În București sunt cei mai bogați oameni din România, aici sunt cele mai mari salarii și pensii.

Cu toate astea, acum, Primăria București cere pomană de la stat pentru plata subvenției la căldură.

Nu un milion-două, ci 180 mil. €!

București. Sunt bani de așa arteziene, dar iarna se cere ajutor de la guvern

Comune, orașe și locuitori din cele mai sărace zone din România, de exemplu de la Vaslui, primesc zero lei subvenție la căldură, dar bucureștenii cer ajutor de urgență.

Bani mulți au cerut și primit deja, în mod ciudat, alte orașe bogate din România:

Timișoara 53.819 mii de lei, Constanța 22.507 mii de lei, Arad 11.283 mii de lei, Cluj Napoca 9.117 mii de lei etc.

Ăștia de la Cluj s-au lăudat astă vară cu autobuze electrice de jumătate de milion de euro bucata, dar iarna cer ajutor de stat pentru subvenționarea căldurii

Nu știu cum vi se pare dvs., dar eu cred că-i jenant, cel puțin, ca orașele de mai sus să ceară de pomană și frustrant ca guvernul să le dea tot lor, bogaților.

Cum vine asta, ca un țăran cocoșat de muncă de la Săgeata (jud. Buzău), de pildă, să plătească din taxele și impozitele lui, căldura unui judecător din București care stă într-un apartament cu patru camere și care anul ăsta s-a distrat o lună -în concediu în străinătate ?

Pentru ăla de la Săgeata, statul n-are bani să-i asfalteze ulița sau să-i tragă apă și canalizare la școală, dar pentru a acoperi bugetele unor orașe care-și permit fel de fel de extravaganțe, iată, se găsesc fonduri, și nu puține.

Precum în Ferma Animalelor, în România „unii sunt mai egali decât alții”
loading...

12 comentarii la „Fără rușine. Primăria București cere ajutor de 180 mil. €

 • Niste nesimțiți care nu au avut curajul să desființeze sistemele centralizate ca în bogatul nostru oraș. Acum au o șansă la facturi mai mici. Cine nu are bani de gaz poate sta în autobuz că subvenția acolo este.

  Răspunde
 • O întrebare pertinentă ar fi – cât din bugetul statului îl asigură Bucureștiul sau orașele mai mari? Că dacă procentul este mare, nu mi se mai pare așa rușinos un ajutor de 180 mil. la miliardele aduse din impozite și taxe.

  Apoi în Vaslui te mai poți încălzi cu tizic, la București mai greu faci rost de materie primă și spațiu să-l usuci.

  Răspunde
 • Solutia corecta ar fi sa faca nea Tomita un referendum de lipeala cu Bucurestiul,apoi sa desfiinteze termoficarea bucurestenilor! Acolo tevile subterane sunt bune de fier vechi(la Buzau sunt noi,inlocuite de Bosco)si gata subventia!…

  Răspunde
 • Bine punctat Tereaca!!!
  Pacat ca ai omis sa scrii despre faptul ca frumoasele fantini arteziene sint emanatia fostei primarite Firea.

  Răspunde
 • În România ultimilor 31 de ani , în spatele aparentei ,,LIBERTĂŢI” de care ne bucurăm cu toţii, TOT CE E MAI RĂU A DEVENIT POSIBIL !! Ăsta nu poate fi considerat stat normal, civilizat , demn de UE, ci mai degrabă unul banditesc, mafiot, un păienjeniş de hoţii, ilegalităţi, nedreptăţi, nepăsări, care porneşte de la cel mai înalt nivel şi se răsfrânge asupra întregii societăţi oropsite !!
  Românii de rând, plătitori de taxe şi impozite, din amărâtele de venituri pe care le au, sunt priviţi şi trataţi ca nişte sclavi în propria lor ţară (de parcă nu era suficient că acest stigmat îl poartă pe meleagurile străine) iar singurii care o duc bine cu adevărat în ţara asta sunt EI, parveniţii , oportuniştii, impostorii,nepăsătorii, incompetenţii, hoţii ajunşi ŞMECHERI DECIDENŢI !! Pe mâna lor e acum România, iar EI îşi bat joc de ea cum vor !!
  Tot ce contează pt. ei e să huzurească EI bine, pe bani mulţi şi funcţii mari, chiar dacă multă lume e amărâtă în continuare şi cu aceleaşi condiţii de Evul mediu !!

  Răspunde
 • Lasa, ca noi ne incalzim cu moara lu Toma. Risipeste si Toma banii mai rau ca aia, ei macar dau ajutoare, nu fac tampenii

  Răspunde
 • Dar ce critic sunteti domnule Tereaca! Pot sa va inoportunez cu o intrebare?
  CAND CONSIDERATI CA VETI SCRIE UN ARTICOL OBIECTIV(EVIDENTIATI POZTIVE SI NEGATIVE) LA ADRESA PRIMARIEI BUZAU? O ANALIZA PE PROIECTE… CE S A PROMIS/CE S A FACUT?
  Inainte sa ne doar burta de capra vecinului hai sa ne uitam la noi in curte… E mai sanatos asa!

  Răspunde
 • Subscriu ,Auras !Niste nesimtiti!As vrea ca mister Caciu,ca ministru de finante , sa-i trimita la Uniunea Europeana!

  Răspunde
 • articol cu continut care incita la ura. sa va fie rusine.

  Răspunde
 • Bucurestiul a fost mereu cel mai asistat social oras din toata tara.
  In timp ce ei se lauda ca au cele mai mari salarii, ei beneficiaza de cele mai multe ajutoare sociale in special de tipul subventiilor.
  In Bucuresti acum aproximativ 16 ani plateam la apartament in centrul Bucurestiului, langa Unirea intretinere de 4 ori mai mica decat se platea la apartament in Buzau. In conditiile in care in Bucuresti era caldura la maxim, pana si pe casa scarii aveam calorifere mari si era sauna, in timp ce in Buzau caloriferele erau cam calii iar pe casa scarii nu exista nici un calorifer.
  Bineinteles secretul e ca in Bucuresti totul e la comun ca in comunism, acolo nu s-a auzit de contracte individuale la apa, gaze, incalzire, etc Au preferat sa stea la sistemul comunist, la comun ca e subventionat in prostie si platesc mai putin decat plateau cei din provincie din orase mult mai mici unde nivelul de salarizare este mult mai mic.
  Bucurestenii doar se dau democrati si capitalisti, in realitate sunt cel mai comunist oras si nici nu pot concepe sa schimbe sistemul comunist, ca le convine sa se fure unii pe altii.

  Se intampla asta cam pe vremea cand au inceput in Buzau cei de la RAM sa mai schimbe reteaua, dupa aia, la ceva ani distanta am avut ocazia sa compar iar intretinerea de Bucuresti cu cea de Buzau, si ramasese la fel de ieftina in Bucuresti, acum vreo 8 ani am stat provizoriu tot in centrul Bucurestiului unde aveam caldura la maxim inclusiv pe casa scarii si doar pe partea de incalzire am platit 150 lei, in conditiile in care la Buzau pentru un apartament asemanator ca mp venea factura RAM de 600 lei. Intre timp si la Buzau erau caloriferele firbinti datorita imbunatatirilor facute acum vreo 10 ani din cate am inteles.

  Răspunde
 • @ion :
  salariile sunt mici in buzau datorita patronatului local si partidului.

  Preturile la utilitati in Buzau sunt date de capacitatea autoritatii locale de a manageria situatia.
  Din cate stiu preturile din Buzau sunt mult mai mari decat in alte orase din tara.
  Imi place ca aveti o companie cu sediul in fostul hotel al partidului si totusi in anii care au trecut multi au avut apa murdara la robinete …

  In comentariul tau tot pomenesti de RAM dar nu faci o analiza a situatiei manageriale si financiare a RAM si de ce plateai mult mai mult in Bz… in plus cum justifici afirmatia ca RAM a ‘investit’ in retea si apoi a fost inchisa termoficarea… samd

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.