Fără sală de sport, riscă să rămână și fără curtea școlii

Problemă pentru Școala nr 1 din Buzău de pe Bd. N. Bălcescu (Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”).

Nu era suficient nu are sală de sport, dar școala riscă a rămâne și fără curtea din spate, folosită ca teren de sport.

Terenul a fost retrocedat, iar proprietarul – o doamnă Letiția Zoe Vegheș – urmărește să-l vândă. Primăria Buzău are totuși drept de preemțiune la cumpărare, iar părțile chiar s-au înțeles la 265 de euro pentru cei 858 metri pătrați (227 de mii de euro în total).

Proprietarul a cerut inițial 300 de euro, dar comisia de negociere din cadrul Primăriei Buzău a obținut un preț mai bun.

Numai că ieri, consilierii locali din opoziție – după unele surse, fără a se fi aplecat prea mult asupra cazului – au votat împotriva proiectului de cumpărare a terenului. Puterea PSD – PMP a strâns doar 12 voturi, din cele 16 (două treimi) necesare promovării unui astfel de proiect.

„Nu suntem de acord cu prețul cerut pe metru pătrat, care e unul pe care îl consider foarte mare. Eu am cerut la comisie să ne înțelegem la 235 euro pe metru pătrat, dar proprietarul nu a fost de acord. Consider că proprietarul face șantaj cu noi, ne strânge cu ușa. Eu nu vreau să mă trezesc pe la DNA sau prin altă parte, să mi se ceară explicații de ce am acceptat un preț mai mare decât al pieței”, a explicat C-tin Ionescu, consilier local PNL.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare. Sunt două variante. Fie ca părțile să mai negocieze și să ajungă la o înțelegere, fie ca proprietara să vândă terenul, iar școala să rămână fără curte.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Fără sală de sport, riscă să rămână și fără curtea școlii

 • Cam mult totusi in conditiile in care evaluatori (cu care colaboreaza si primaria) au evaluat acea zona la pret de 100 euro/mp

 • E bine ca cei din CL au dat dovada de ratiune si nu au aruncat banii pe fereastra pentru un tun de asemenea natura.

 • Cum a fost retrocedat terenul acestei școli???
  Totuși, nu cred că terenul poate fi folosit pentru altceva decât ca teren de sport al școlii. Primăria ar trebui să fie mai fermă pe poziții și să nu ofere mai mult de 100-150 Euro/mp, dar mai întâi să sesizeze DNA cu privire la această retrocedare.

 • Unde gasiti voi 800mp de teren in centrul orasului cu 100 euro/mp? 100 e in Brosteni in randul 2 .. Mai verificati preturile !!

 • Pe strada Democratiei (care e imediat in spatele scolii) s-au vandut terenuri (cu tot cu casele vechi) chiar cu mai putin de 100 euro/mp. Dar in mediul privat, se stie ca atunci cand afacerea e cu statul se tripleaza pretul, ca are statul bani si trebuie muls bine.

 • Legat de evaluari, terenul de langa Crang de la stadion (teren comercial) a fost evaluat de evaluatorii primariei la sub 100 euro/mp cand a fost privatizat anul trecut. Terenul din randul2 la bulevardul Unirii a fost evaluat la 100 mp cand s-a expropriat de primarie tot anul trecut.
  E aberant sa crezi ca un teren aflat intr-o fundatura undeva in spatele scolii ar valora vreodata pe piata 300 euro in conditiile in care nici nu prea ai ce sa faci pe el daca il cumperi, casa nu poti sa faci ca n-ai intimitate deloc si ai si galagie de la forfota scolarilor, cladire de birouri nu poti ca nu inchiriaza nimeni spatiu intr-o fundatura cu acces greoi. Poate doar sa plantezi rosii…

 • La 235 euro il cumpar eu, 800 mp in zona aceea sunt mina de aur…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.