Federația a decis: „Se joacă!”| Când ar urma ca Gloria să dispute primul meci

Federația de Handbal a decis ieri (prin Consiliul de Administrație) ca toate campionatele + cupa să fie încheiate pe teren (masculin și feminin).

Dorința șefilor FRH (în contradicție cu temerile unor jucători și oficiali) e ca antrenamentele să fie reluate pe 15 mai (ziua terminării stării de urgență), iar în luna iunie să se joace toate meciurile rămase (fără spectatori).

Gloria a jucat ultimul meci pe 12 martie, când a învins pe Minaur și s-a calificat în semifinalele Cupei României

SCM Gloria va juca în iunie opt meciuri, primele două în Cupa României, iar apoi cele șase etape rămase din campionat. Obiectivul este calificarea în Cupa EHF.

PROGRAM SCM Gloria

Cupa României Fan Courier: 6-7 iunie: Final Four (semifinale + finala mare și mică)

Liga Florilor:

Turneu 1 în perioada 11-12 iunie: Etapa 20 (Gloria stă) și 21 Minaur – Gloria

Etapa 26 (Gloria – Cisnădie) desfășurată normal, în săptămâna 15-21 iunie,

Turneu 2 în perioada 24-27 iunie: Etapele 22 (Gloria – Slobozia), 24 (Gloria – Brăila) și 25 (Gloria – Slatina): în 24, 25 și 26 iunie

În 27 iunie se va juca ultimul meci din campionat, restanță din Etapa 23 Rm Vâlcea – Gloria Bz., pentru că Vâlcea e angrenată în Liga Campionilor.

POLEMICĂ

Decizia federației e contestată de mulți jucători/jucătoare și oficiali. Există două temeri. Contaminarea cu coronavirus și posibilele accidentări. Jucătorii vor număra pe 15 mai – două luni de pauză, iar pregătirea dinaintea primelor meciuri oficiale va fi limitată la doar 2-3 săptămâni la sală, alături de coechipieri.

„Campionatele trebuiau închise la masa verde așa cum s-a întâmplat peste tot prin Europa și reluate la toamnă”, spun contestatarii.

Ce se întâmplă cu HM Buzău

Echipa de băieți din Buzău ar urma să revină pe teren și mai devreme pe 31 mai (restanța de la Timișoara). Apoi, într-un turneu 9-11 iunie se vor disputa ultimele trei etape din campionat. Play-out-ul nu se va mai juca – asta însemnând că HM Buzău va termina pe unul din ultimele două locuri – posibil retrogradabile.

Există totuși două variante prin care HM Buzău să continue în Liga Zimbrilor:

A) Să se decidă creșterea numărului de echipe din prima ligă (caz în care Buzăul și Reșița vor juca baraj cu locurile 3-4 din liga secundă)

B) Ca una sau mai multe echipe, afectate economic de criza coronavirus, să se desființeze.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Federația a decis: „Se joacă!”| Când ar urma ca Gloria să dispute primul meci

  • Daca inteleg eu bine, mesajul subliminal este ca asa va fi nevoie de mai putini bani pentru sport. Nu e rau!…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.