Felicitări! 60 de copii din Buzău trăiesc un pic mai bine

60 de copii vor avea condiții de trai mult mai bune și șansa să își trăiască din plin copilăria.

Toate centrele de plasament din Râmnicu Sărat (cinci la număr) au fost modernizate prin implicarea comunității moto Bikers for Humanity, donația făcută de Cosmopolis, cel mai mare complex imobiliar din București și donațiile unor artiști precum Cristi Minculescu (Iris), Nicolae Covaci (Phoenix), Răzvan Exarhu (Rock FM), Alin „Coiotu’” Dincă și Balauru’ (Trooper), Nicu Alifantis și Alexandru Andrieș, cât și nume mari din lumea sportului precum Mihai Leu, Marian Drăgulescu și Echipa Națională de Rugby.

Peste 400 de motocicliști, membri ai comunității Bikers for Humanity, au fost implicați în renovarea totală a celor cinci centre de plasament din Râmnicu Sărat, județul Buzău. Pe parcursul ultimelor 11 luni, cele cinci centre de plasament, care găzduiesc 60 de copii, au trecut printr-un amplu proces de modernizare, atât la nivel de structură, zidărie, acoperiș, cât și îmbunătățire a exteriorului, care a culminat cu reamenajarea locurilor de joacă.

Proiectul de responsabilitate socială a început în toamna lui 2020, când, în prima fază, cu ajutorul a 50 de voluntari motocicliști, a fost înlocuit întreg mobilierul din dormitoarele, bucătariile și holurile de la intrarea în centre. În iarna aceluiași an au început lucrările de reabilitare a grupurilor sanitare. În această primăvară, Cosmopolis, cel mai mare complex rezidențial din România construit după 1989, s-a alăturat ca sponsor principal al acestui proiect. Astfel, cu noul sprijin, au fost înlocuite acoperișurile celor 5 centre și a fost refăcut sistemul de colectare pentru apa pluvială.

Lucrările de renovare au fost finalizate în acest weekend, după ce în ultimele trei săptămâni voluntarii Bikers for Humanity au lucrat la construcția de garduri noi, văruirea pereților exteriori, înlocuirea gresiei, reamenajarea curților și locurilor de joacă, respectiv amenajarea de noi spații verzi și plantarea de flori. Copiii care locuiesc în aceste centre de plasament se vor putea bucura de noile locuri de joacă ce au acum panouri pentru baschet, mese de tenis, teren pentru badminton, umbrare și mese cu băncuțe. Practic, de astăzi, cei 60 de copii beneficiază de condiții moderne de trai. În total, au fost investiți peste 56.000 de euro pentru renovarea celor cinci centre de plasament.

“Am ales să investim în viitorul acestor copii. Donația Cosmopolis a însemnat o donație în numele celor 12.000 de oameni care locuiesc în Cosmopolis. Suntem mândri să fim partenerul principal al Bikers for Humanity, una dintre cele mai importante comunități moto din România. Suntem conștienți că e nevoie de un parteneriat puternic între mediul privat și autorități, astfel încât orice proiect de responsabilitate să aibă un impact social cât mai mare. Vom sponsoriza întotdeauna proiectele care aduc o schimbare reală în societate. Am plecat de la premiza că suntem cel mai important complex rezidențial din București, primul oraș construit după 1989, nu doar clienții noștri au dreptul să se bucure de cele mai bune condiții de trai, ci și copiii din aceste centrele de plasament”, a declarant Gabriel Voicu, Project Manager Cosmopolis.

Separat de donația făcută de Cosmopolis, fonduri adiționale au fost strânse și în urma unei licitații caritabile în care artiști și sportivi precum Cristi Minculescu (Iris), Nicolae Covaci (Phoenix), Răzvan Exarhu (Rock FM), Alin „Coiotu’” Dincă și Balauru’ (Trooper), Nicu Alifantis, Alexandru Andrieș Mihai Leu, Marian Drăgulescu și Echipa Națională de Rugby au oferit obiecte personale, cu valoare sentimentală.

“Bikers for Humanity este mai mult decât o comunitate moto. Noi suntem o comunitate care se implică în fapte bune și strângem fonduri pentru cauze sociale, îi ajutăm pe cei neputincioși, ne implicăm în schimbarea unor destine. Am pornit la drum cu o misiune clară, să avem un impact real în societate. Misiunea noastră din Râmnicu Sărat a fost îndeplinită cu succes, 60 de copii vor avea condiții de trai mult mai bune. Nu ne oprim aici, iar orice donație va fi folosită în proiecte care schimbă destine”, a menționat Cristian Hrubaru, inițiatorul Bikers for Humanity. Oricine dorește să susțină

loading...

Un comentariu la „Felicitări! 60 de copii din Buzău trăiesc un pic mai bine

  • Băieții de pe bike-uri merită felicitări și respectul nostru ! Sunt convins că niciunul din buzoienii care turează motocicletele pe Bălcescu în miez de noapte nu face parte din frumoasa grupare a acestor OAMENI INIMOȘI !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.