Felicitări pentru Buzău de la reprezentanta Comisiei Europene

E încă o dovadă că știrea despre câștigarea de către Buzău a a titlului de „Cel mai bun brand de oraș din Europa” a prins neașteptat de bine la nivel național (cel puțin).

Astăzi, șeful Reprezentanței în România a Comisiei Europene, Ramona Chiriac a trimis o scrisoare Primăriei Buzău:

C-tin Toma: „E o distincție care ne onorează. Îi mulțumesc în numele orașului Buzău dnei Ramona Chiriac. Voi înrăma această felicitare și o voi pune în biroul meu și în mai multe locuri din Primăria Buzău”.

Ramona Iulia Chiriac a preluat funcția de reprezentant oficial al Comisiei Europene în România (sub autoritatea politică a președintelui Ursula von der Leyen) la 1 iulie 2021.

Ramona Iulia Chiriac este diplomat de carieră, cu aproape 20 de ani de experiență în afacerile UE, inclusiv la nivel local în România.

A fost consul general al României la Munchen din 2016 și a făcut parte din serviciul diplomatic român din 2008. Înainte de experiența diplomatică, a lucrat în administrația publică centrală și locală din România, în special pentru pregătirea autorităților locale române pentru aderarea țării la UE.

Chiriac a absolvit studii europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca din România. Deține două diplome de master, una în studii europene și alta în studii de gen.

Inclusiv Ambasada României la Londra a salutat, pe pagina sa de facebook, premiul câștigat de orașul Buzău.

Citește și:

loading...

16 comentarii la „Felicitări pentru Buzău de la reprezentanta Comisiei Europene

 • MAAARE REALIZARE a maretului nostru primar! Poate ne explica domnul reporter care vor fi avantajele pe viitor pentru orasul Buzau de laudati atat aceasta mare realizare :))))
  Multumesc, pentru eventualul raspuns.

 • Avantrajul e că Buzăul are o sigla frumoasă, remarcată de cei aflați în tranzit. Dacă și șoselele vor fi ok, despre Buzău se va vorbi frumos. Deocamdată, avantajul a fost că pentru 150 de milioane lei vechi cât a plătit Primăria Buzău pentru această siglă/brand s-a făcut publicitate de câteva miliarde lei vechi (și am rămas și cu brand-ul).

 • Astea sunt articole tipic „ceaușiste”, domnule Tereacă, când gândirea inovatoare a marelui cârmaci era amplu lăudată de tot felul de organe, organizații și tovarăși, cei mai mulți de prin țările africane, dar și din țări unde domina capitalismul sălbatic al occidentului decadent ! Ține-o tot așa, că drumul este bun !

 • Pentru „Toma necredinciosul”. Din păcate, multe din articolele alea „ceaușiste” chiar aveau un fundament (solid), pe atunci chiar se făceau lucruri importante în țara asta. Credeți că acum am mai fi în stare să facem barajul Siriu ori rețeaua de canale de irigații din județ ?

 • Esti foarte simpatic, domule Tereaca !
  Sunt curios, cum ai cuantificat valoarea de miliarde a publicitatii (de lei vechi ca suna mai bine, daca spuneai sute de mii de lei noi nu mai parea asa de mareata realizarea).
  Vor fi acealasi avantaje (adica zero) ca si cele obtinute cu organizarea Eurovisionului si realizarea deosebitului obiectiv turistic de la gara (locomotiva + planiglob).
  Il laudai pe primar ca va umple orasul de turisti dupa maretele realizari. Nu poti cuantifica si cu cat a crescut nr de turisti in Buzau dupa aceste realizari????

 • Toate televiziunile de știri, ziarele și site-urile importante din țară au alocat spații premiului primit de orașul Buzău. Și chiar s-a vorbit frumos de orașul nostru.
  Iar referitor la locomotivă nu a spus nimeni că va atrage turiști, doar că s-a reușit înfrumusețarea zonei. Vizitatorul care iese din gara Buzău va zice „Uite, ceva frumos!”. Asta nu puteți nega, cât ați fi dvs de Gică Contra.

 • Ai parțial dreptate domnule Tereacă, dar multe s-au făcut cu pierderi de vieți nevinovate! Iar pe atunci, nu era posibilă falimentarea unui grup de firme, gen grup Romet! Se numea „subminarea economiei naționale”! Iar banii nu erau folosiți pe proiecte gen iazul morilor, locomotive și avioane, în timp ce lucrurile importante „se vor face” ! Asta este deosebirea între o gândire comunistă în sistem capitalist și aceeași gândire în sistem comunist!

 • Vreți să spuneți că pe vremea lui Ceaușescu nu existau fabrici/întreprinderi care mergeau pe minus și care erau închise ? Să fim serioși, și atunci erau unități care se închideau, și e logic să fi fost așa pe măsură ce apăreau noi tehnologii. Fabrica de geamuri, Cord-ul, Ductilul, acum, tot Toma le-a închis ?

 • Ziceți „Lucruri importante se vor face”. Ce lucru mai important era decât asfaltarea celor 50-60 de străzi de pământ din oraș ? Sau montarea de centrale pe gaz la toate unitățile de învățământ pentru a stopa risipa incredibilă. Sau aducerea a 100 de autobuze în locul cotețelor maxi-taxi și stoparea căpușării sistemul public de transport ? Sau asfaltarea a peste 100 de străzi din Buzău făcute praf ? Buzăul a reușit lucruri remarcabile în ultimii ani. Unii zic, cu argumente, că în 4 ani s-a făcut ce nu s-a reușit în cei 20 de dinainte.

 • Nu neg ca nu s-ar fi infrumusetat zona, dar la momentul respectiv ai prezentat lucrarea ca un important obiectiv turistic (nu poti nega asta). Locomotiva ca locomotiva, dar despre impresionantul planiglob chiar nu pot avea cuvinte de lauda (ca sa nu mai aduc aminte de pretul amenajarii rondului in situatia in care locomotiva a fost donata, dar deh, trebuie si firmele de casa sa traiasca).
  Faptul ca s-a vorbit frumos despre orasul nostru este un lucru bun, dar pe cetateanul de rand nu-l inclazesc vorbele frumoase. Ar trebui sa-l lauzi de dl. primar cand va atrage investitori noi in oras, cand va creste nivelul de trai, cand va scadea nivelul somajului, etc. Acestea sunt realizari ptr care ar trebui sa-l lauzi, nu pentru orice fâs pe care-l umflati ca pe o gogoașă înfuriată.
  De vorbe goale (gen vom face vom drege si nu realizam nimic) si laude inutile ne -am cam saturat.

 • Nu, n-am spus că locomotiva e obiectiv turistic. Obiective turistice în zonă pot fi mai degrabă statuia vulturului Ilie și casa unde a locuit și a avut berărie Caragiale (dacă s-ar amenaja) – părerea mea. Referitor la șomaj acesta este infim în mun. Buzău, ba mai mult orașul Buzău dă de muncă inclusiv comunelor din jur. Iar investiții în oraș care atrag forță de muncă se fac non-stop. Vezi cazul Yazaki (500 de angajați), Velrom (fabrică de pâine, 100 de angajați), depozit Cargus, investiție Ursus la ieșire din Vernești, etc.

 • Cord sau Ductil nu le-a închis Toma, ci tot niște persoane de același calibru, chiar investitori din afara țării, care au avut probabil acest interes încă din momentul privatizării!! Apoi, grup Romet nu mergea pe pierderi, dimpotrivă, exporta „la greu”!! Apoi, la Dacia Pitești a fost unul Stroe, și nu Toma, și se vede unde este Dacia acum!! Apoi, în loc de iazul morilor, se puteau face, nu „se vor face” trotuarele de pe bd. Bălcescu sau Unirii, de exemplu! Apoi, în loc de Eurovision sau avioane și locomotive se putea amenaja, nu „se va amenaja”, Piața Dacia sau str. Cuza Vodă, unde mergea chiar o arteziană din Crâng, fără afectarea arealului natural și al ecosistemului! Apoi, mergeau niște consultări publice ample, pe aceste teme care țin de banul public, mai ales pe una gen referendumul de unire cu Tintestiul! Cine plătește dacă acest referendum va fi un fiasco? Și nu doar politic!!

 • Nu am cunostință, ce exporta Grup Romet ? Și dacă exporta de ce a dat faliment ? Vedeți dvs, în business, în industrie, oricând poate veni chinezul sau altul care să facă același produs mai ieftin sau mai bun decât al tău. Lucrurile sunt destul de complexe, de pe margine e ușor să acuzi.

 • Bre nea Tomita sa astupi gropile din Buzau cu felicitarea aia fa multe copii si punele .n gropi

 • Cata publicitate am primit noi cu Eurovisionul ne-am pocit acum, ca am iesit pe locul 1 din doi concurenti. Ce concurs serios e ala in care participantii se inscriu cu bani, nefiind nominalizati, ca doar au fost FINALELE?!? Vestita revista subzista de la fiintare, dar inteleg ca Toma o crede de mare valoare. Bine, Toma… pune hartii in rama.

 • Cât cinism din partea acestor persoane. Acum dacă voiam o dovadă …am citit-o. Domnul primar a plătit unui tânăr din Iași ,să realizeze un brand de oraș ,cu tot cu sigla .Acel om a câștigat la un semiconcurs o competiție prin care s-au înscris acest gen de persoane( nu mai zic că există o declarație a câștigătorului ,că litera a fost preluată de pe net ,el adăugând câteva elemente în plus). Noi cu ce ne-am ales? Ca de fiecare data cu filmele cincinale și râsul sarcastic al autorităților: „un fleac,i-am prostit”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.