Fiecare comună trebuie să aibă dispensar, apă, canalizare, gaze, iluminat…

Social-democrații au trecut în planul de guvernare un capitol aparte dedicat dezvoltării satului românesc.

Astfel, fiecare localitate rurală să aibă:

*dispensar și centru medical de permanență

*școală, grădiniță și creșă

*rețea de alimentare cu gaze naturale

*sistem de apă potabilă și canalizare pentru fiecare gospodărie,

*transport favorabil dezvoltării vieții economice si sociale

*iluminat public și individual

* cămin cultural și biserică

* salubrizare coerentă și corectă, bază sportivă,

PSD susține că toate cele enumerate mai sus pot fi realizate cu fonduri europene. Se pregătesc investiții de 3 miliarde de euro anual.

Toma: „E nevoie și de o reformă administrativă”

Primarul mun. Buzău susține că ar trebui desființate comunele mici rămase cu 4-5 sute de locuitori și chiar mai puțini. banii astfel economisițiți vor putea fi folosiți pentru investiții.

Ascultă mai jos declarația lui Toma pe acest subiect:

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Fiecare comună trebuie să aibă dispensar, apă, canalizare, gaze, iluminat…

 • Auraș, la articolele astea care put a propagandă electorală, ar trebui să asiguri cititorilor și câte o pungă d-aia ca în avion…
  Auraș, cine i-a reținut pe godacii roșii, cât au fost la guvernare, să facă ceea ce promit acum ?!? Unde sunt spitalele regionale, de exemplu?
  Chiar îmi vine să vomit când niște impotenți politic care au avut ocazia să dovedească ce „pot” vin acum ca niște virginei să promită iar basme celor cu drept de vot…
  Serios, înțeleg că poate ai simpatii sau poate obligații față de PSD, dar dacă vei continua așa sigur vei pierde cititori… Nu am simpatii politice, îi consider pe toți, cu rare excepții, niște pușlamale.

 • Răspuns pentru „Io”. Vă mulțumesc pentru comentariu. Vă rog să rețineți că acestea sunt articole electorale, nu opinia jurnalistului.

 • Daca ar fi avut si psd ul macar un guvern după revoluție, macar sa aiba o dată un președinte de țară sau de consiliu județean. Ia sa fi controlat Parlamentul României sau sa fi avut doi trei primari… Sa fi vazut iluminat cu neoane pe câmpurile cu porumb, gaze in toate casele si burțile, sa fi vazut canalizare si pe unde nu era nevoie iar apa, peste tot si minerală de deasupra iar la cerere șpriț cu vin franțuzesc. Dar asa ce sa faci, sa rabde românii daca au votat cu Rațiu si Coposu după rivoluție.

 • Si scrie undeva ca asta e articol electoral? Dai astfel de articole si despre ailalti? Vad ca-i la rubrica stiri din buzau! Avertizeaza-ne si tu ca-i vorba despre un articol electoral, nu te mai juca cu nervii nostri. Sau macar pune pe antetul site-ul ca-i portavocea PSD! Sa stie omul la ce sa se astepte.

 • Dupa cate stim, in epoca de trista amintire de dinainte de 1989, a odiosului si sinistrei, fiecare comuna avea un dispensar, ba unele comune mai rasarite aveau chiar si cate un spital pe care d-l Basescu a avut grija sa le inchida prin 2010-2012.
  Dispensare medicale cu doctor generalist, cu cabinet de stomatologie si cu asistente medicale pe fiecare schimb existau chiar si in intreprinderile mai importante (de ex la IPMP, actualul Romicarbon).
  Din cauza ca aceste unitati medicale erau comuniste si ptr ca treaba sa mearga mai bine in Romania, mintile iluminate ale epocii de aur capitaliste au decis ca trebuie desfiintate, precum au desfiintat si toata industria romaneasca.
  De aceea avem acum un sistem de sanatate model, invidiat de toata Europa, cu care bolnavii in faze terminale sunt lasati in parcari, iar sotiile si copiii sunt sfatuiti sa se intereseze singuri de locuri libere la terapie intensiva prin toate spitalele din tara, ptr bolnavii din familiile lor.
  Epoca de aur capitalista d-lor!

 • ELECTORALE

 • „Electorale” d-astea am mai fumat si acum 4ani. La Merei in afara de ceva asfalt de o banda si jumatate si ceva iluminare cu leduri dar montate cu zgarcenie si mai ales „showroom”-ul auto din fata primariei ,nimic altceva. Nici o veste despre gaze, canalizare, trotuare etc. De fapt este in ton cu Buzaul asfalt, sensuri giratorii, si niciun proiect mare care sa fie viabil in urmatori 20 de ani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.