Fiică disperată. „Părinții mei au febră mare, dar cei de la DSP le-au pierdut testele!”

Situația ne-a fost relatată telefonic de dna Adriana Podosu, polițist local în mun. Buzău.

„Sunt într-o situație disperată, am cedat psihic. Cei doi părinți ai mei au febră și alte simptome. Le e rău. Sunt convinsă că au coronavirus. Dar nu pot fi duși la spital la Rm. Sărat pentru a fi tratați dintr-o gravă neglijență a celor de la DSP Buzău. Tata are 86 de ani, mama 80”, ne-a relatat dna Podosu.

Cum s-a întâmplat

Întâi soțul

„Necazul a început miercurea trecută când soțul meu s-a trezit din somn cu o tuse urâtă. Când am ajuns acasă de la serviciu și am auzit cum tușește m-am alarmat. A doua zi dimineață am fost cu el la Regina Maria ca să-i facă test de Covid. Vineri după amiază i-a venit rezultatul pozitiv, iar seara la ora 22.00 l-a luat salvarea și l-a dus la Rm. Sărat”

Încep problemele

Sâmbătă seara părinții au început să se simtă rău. Am sunat la ora 19.00 la 112, iar la miezul nopții a venit salvarea și i-a dus la cort. Duminică dimineața m-a sunat mama disperată, spunându-mi că tata a făcut accident vascular. Din fericire nu a fost așa, a intrat într-u fel de comă diabetică, îi scăzuse glicemia foarte mult. Duminică noaptea, la ora 03.00, au fost aduși acasă cu salvarea, spunându-li-se să aștepte rezultatul”.

Zilele trec și…nimic

„S-a făcut luni, marți, miercuri. Părinții se simt din ce în ce mai rău. Dinspre DSP nimic – vizavi de testul Covid. Am pus mâna pe telefon și am sunat într-una. Într-un final am aflat că testele lor au fost compromise. Dar, și aici este buba, nu i-a interesat să trimită pentru recoltare în vederea unui nou test. I-a durut undeva de ei”.

„Le-am făcut împachetări. Dacă îmi mor acasă?”

„Părinții se simt rău, le-am făcut împachetări în cadă ca să le scadă febra.

Le-am dat paracetamol și algocalmin, dar fără efect. De la DSP mi s-a spus să sun la 112. Dar eu nu sunt de acord să-i ia și să-i ducă iar, o zi-două la cort. Or să moară acolo pe căldura asta. I-am amenințat pe cei de la DSP că-i sui pe amândoi bătrânii în mașină și mă duc direct la București la minister, la domnul Tătaru, și chem toate televiziunile dacă nu vin să le ia, urgent, probe din nou”.

„Doamne, ce delăsare!”

„După amenințările mele, au venit și le-au luat miercuri după-amiază probe. Dar, acum, altă problemă. I-am rugat, pentru că e vina lor, plus situația medicală acută a părinților, să le facă testul cu celeritate. Dar nimic. Mi-au spus că angajații de la laborator au plecat acasă și că rezultatul le va veni vineri după-amiază. Sunt disperată, am căzut psihic, dacă îmi mor părinții acasă până vineri după-amiază ?”

UPDATE, ora 16.30: Teste pozitive pentru cei doi vârstnici, dar și pentru fiica lor. Toți trei sunt în ambulanță și vor fi transportați la spitalul din Rm. Sărat.

loading...

3 comentarii la „Fiică disperată. „Părinții mei au febră mare, dar cei de la DSP le-au pierdut testele!”

  • Acum a înțeles toată lumea de ce a făcut brusc Covid, scânteia?

    Răspunde
  • Amenzi si puscarie pt neglijenta, nu prime pt ,,salvatori”! Halal asa salvatori care se imbolnavesc din cauza nerespectarii protocoalelor si habarnismului!

    Răspunde
  • Sa sune la doamnele Scântei si Ungureanu ca lucreaza de acasa, sigur le răspunde si se rezolva …….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.