Firma de reciclare a angajat un investigator independent

Acuzată și amendată (75.000 de lei) de Direcția Apelor pentru poluarea râului Călmățui și a pârâului Negreasca, firma de reciclare peturi GreenTech consideră situația „neclară.”

Astăzi, reciclatorul de pe Platforma Frasinu a emis un comunicat în care anunță angajarea „unui institut abilitat pentru o analiză independentă”.

Râul Călmățui la Smeeni (Albești)
Pârâul Negreasca între Maxenu și Smeeni

Veste bună, ca să scape de orice bănuială pe viitor, GreenTech a anunțat că „a demarat investiții majore” pentru ca apa folosită în procesul de producție să nu mai fie deversată (deloc), ci epurată și recirculată.

Comunicat GrennTech

„Împărtășim îngrijorarea comunității cu privire la fenomenul care a dus la albirea apei pe cursurile de râu Negreasca și Călmățui. Încă de când a fost semnalat prima dată, am colaborat cu maximă transparență cu autoritățile, pentru a putea ajunge de urgență la o concluzie în legătură cu eventualele cauze, cât și pentru a stabili cu exactitate impactul nostru în zonă.

Menționăm că activitatea de reciclare pe care o desfășurăm la punctul de lucru Frasinu încă din anul 2002, care implică descărcarea în mediul acvatic a apelor uzate, s-a desfășurat conform prevederilor autorizației de gospodărire a apelor. În cazul de față, așa cum reiese din raportul Administraţiei Bazinale de Apă Buzău – Ialomiţa, nu au fost înregistrate depășiri la apa uzată epurată prelevată la evacuare din fabrica noastră.

Ținând cont de faptul că parametrii apelor descărcate din stația de epurare a Green Tech sunt în limitele admise, dar pe cursul pârâului Negreasca și râului Călmățui s-au constatat depășiri la o parte dintre indicatorii de calitate a apei măsurați, cauzele albirii apei rămân neclare. Ca urmare, continuăm monitorizarea zilnică a fluxurilor de apă și am inițiat o analiză independentă din partea unui institut abilitat, urmând să avem informații și date despre fenomenul în cauză în perioada următoare.

Green Tech a demarat investiții majore în infrastructură de ultimă generație pentru tratarea apei în vederea recirculării integrale a apelor industriale, având ca țintă zero descărcări de ape epurate în emisari naturali.

Colaborăm în continuare cu autoritățile și vom dispune la implementarea tuturor măsurilor pe care acestea le vor stabili în cazul de față.

Preocuparea noastră pentru mediu este evidentă și stă la baza întregii activități. Impactul Green Tech la atingerea țintelor naționale de reciclare este major, prin reciclarea anuală a 100.000 de tone de deșeuri de plastic, care altfel ar ajunge în gropile de gunoi”.

Citește și:

loading...

Un comentariu la „Firma de reciclare a angajat un investigator independent

  • SA TRADUCEM SMECHERIA GREEN AM ANGAJAT INVESTITIII MAJOREEEE DAR ..AMENDA O VA platiiiiiiiiii ala care nu a demarat masurilii necesare…..NOI AM ANGAJAT OFIRMA ..NOI GREEN SUNTEM O FIRMA RESPECTABILA….DAR POLUAREA RAMINE DECI IN GERMANIA AI GRESIRT PLATESTI SI TI SE INCHIDE FIRMA PENTRU POLUARE LA NOI CUM ESTI BREE MEDIULE LEGEA ???NU ESTE LA FEL DOAR SUNTEM STAT U.E……GREU RASPUNS DLOR ZIARISTI SAU PARLAMENTARII CINE POATE RASPUNDE..??????????????????

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.