Firmă de stat din Buzău, înjumătățire a personalului. Salarii compensatorii

Cel puțin 58 de angajați de la RAM vor fi concediați (colectiv). Aceștia se aflau de trei luni în șomaj tehnic, iar de luna viitoare se vor despărți definitiv de firma de căldură.

Există și o veste bună pentru aceștia, vor beneficia de salarii compensatorii. „Se vor acorda între 10 și 15 salarii, în funcție de vechime”, a declarat pentru buzoienii.ro directorul economic al RAM – Giani Matei.

Actuala RAM e deja în insolvență și va intra în faliment. Activitatea va continua din octombrie pe noua firmă – RAM Termo Verde – care va prelua abonații, personalul și infrastructura, dar nu și datoriile istorice ale RAM.

Noua firmă va mai funcționa cu aproximativ 60 de angajați.

Înjumătățirea personalului e cauzată de reducerea numărului de clienți, RAM Termo Verde urmând a mai presta servicii doar în Micro XIV, în Micro III – două blocuri de garsoniere și în zona unitară constituită de blocurile din Caraiman, Crâng, N. Bălcescu (până la Consiliul Județean) și Aleea Insulei.

„Se va face zilele următoare o analiză și se va decide. RAM Termo Verde nu va mai furniza agent termic în blocurile unde iese în pierdere, unde au mai rămas doar câțiva consumatori, iar din gigacaloria livrată punctului termic se vinde mai puțin de jumătate”, a declarat Giani Matei.

Buzoienii care nu locuiesc în zonele enunțate mai sus trebuie să contacteze o firmă de instalații din Buzău pentru a-și monta centrale termice de apartament.

loading...

5 comentarii la „Firmă de stat din Buzău, înjumătățire a personalului. Salarii compensatorii

 • Cei aproape 500 de angajați ai Direcției poliție locală când vor fi concediați? Nu își justifică existența, mai ales prin prisma cheltuielilor legate de funcționarea acestei direcții a primăriei.
  Toma a promis că vor fi până în 120 de locali, adică 1 la 1.000 de locuitori ai municipiului Buzău, așa cum prevede legea. Dar legea prevede și niciunul sau mai puțin de 1 local la 1.000 de locuitori.
  Buzăul are nevoie urgent de asfaltări și de un plan pentru combaterea prafului, a poluării.

 • Țeapă românească, fac altă firmă, același obiect de activitate, aceeași angajați, aceleași active, datoriile rămân să se spele fraierii cu ele pe cap. Ce pretenții să ai de la un privat, dacă o firmă de stat face asta. Legi făcute de analfabeți!

 • Radule nu mai pune BOTUL LA CE SPUNE TOMA , sau ai uitat ca a pus firme de paza platite din banii nostri ,in locul Politiei Locale , si urmarea ???? Proces pierdut in instanta de Primarie …
  Dar poate dai un raspuns ,pe cine pui in locul politiei locale sa pazeasca obiectivele ????
  aaaaaaa , firmele de paza ???????

 • Salarii compensatorii ?????? 🙂 🙂 🙂 DE UNDE ?????????

 • Oricum schema era supradimensionata cu tot felul de pile si ciocane, asa ca…nicio pierdere !
  Sa-i vedem pe destituiti ce or sa fie in stare sa faca in viata REALA, nu in birourile ex-comuniste unde se faceau ca plimba 10 hartii de colo-colo si la 15.00 erau deja acasa.
  Pam-pam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.