Firma e în revenire și caută muncitori

Apariție surpriză, alături de firmele mari și cunoscute (Ursus, Transgaz, Voestalpine, Hoeganess etc.), a AGI Construct – printre cele care școlarizează meseriași în programul Meritas de la Buzău.

AGI Construct e firma regretatului Ionel Turturică, decedat în 2020, când firma avea conform listăfirme.ro 80 de angajați și 10 milioane cifră de afaceri.


La conferința de presă (de prezentare a Meritas 2024-2025), AGI Construct a fost reprezentată de un domn elegant, Liviu Todirică, intervievat ulterior de televiziunile locale:

„Sunt ginerele regretatului domn Turturică. După moartea lui ne-am ocupat de firmă eu și fiica acestuia, Gabriela, soția mea. Ne-a prins bine că n-am intrat așa brusc în afacere, domnul Turturică ne-a acomodat treptat, cam cu un an înainte”.

Cea mai importantă lucrare de acum a AGI Construct este refacerea, de la stadiul de ruină aproape de prăbușire, a Casei de Oaspeți din complexul Marghiloman. Transformarea este remarcabilă:„În două luni, cam așa, o să vă invit la inaugurare. Mai avem de lucru la interior și la refacerea turnului, o lucrare mai pretențioasă”, a spus Liviu Todirică.

Casa de Oaspeți se va integra cu Vila Albatros și cu „Grajdurile lui Marghiloman” – care se reabilitează acum la rându-le.
Liviu Todirică, AGI Construct: „Ne-am asociat cu Voestalpine și am înființat o clasă întreagă de fierari betoniști”. Conform listafirme.ro, AGI a avut – în 2022 – 43 de angajați și 6 milioane de lei cifra de afaceri

Despre refacerea celor două monumentelor istorice din Complexul Marghiloman puteți citi mai multe în articolul de mai jos:

loading...

4 comentarii la „Firma e în revenire și caută muncitori

 • Am interacționat cu Liviu absolut întâmplător, in urma cu vreo câțiva anisori.

  Am descoperit un om foarte cumsecade, foarte volubil, deschis, comunicativ.

  Rar am rămas cu o prima impresie atât de buna la adresa unei persoane.

  Sper aceeași atitudine s-o aibă de fel !

  Răspunde
  • De fapt, acelor băieți chiar le-a ieșit șmecheria, dacă urmărim până la final. 🙂

   Pesemne că Dorel care a realizat instalația termica de la Eminescu suferea de-nceput de Parkinson sau ceva, de i-a obstructionat in asemenea hal „măsura” ! 🙂

   Răspunde
 • Pe cand si alte contracte la Agi in afara de cele semnate cu statul, mai ales primaria?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.