Firmă românească, produce pentru export. Iată ce se face aici

Sport Embroidery e numele firmei. Pe românește – broderii pe articole de sport.

Se găsește pe strada Gen. Gr. Baștan, după stația de ambulanță înspre unitățile militare din Crâng, unde a funcționat Prod Invest.

Pe catarge sunt trei steaguri: România, UE și Irlanda. Locul e primenit, aerisit, față de buruienile care creșteau pe gard înainte.

Muncitoarele dinăuntru se văd din stradă, poarta e deschisă. Reporterul ajuns în zonă cu altă treabă, dar curios, intră în curte și se uită pe geam.

Vede ceva interesant. Mai multe utilaje moderne execută automat – prin brodare – diverse sigle/mărci/logouri pe tricouri.

Pe rasteluri se văd tricouri de calitate – cu mărcile gata brodate. Când se pregătea să bată la ușă, deschide un domn. „Poftiți, intrați”.

Surpriză, căci cuvintele așteptate erau „cine sunteți și ce căutați p-aici ?”, rostite pe un ton aspru. Domnul îmi arată din ochi biroul directorului, ușa e deschisă. E de fapt o directoare.

„Precum vedeți facem broderii pe diverse articole de îmbrăcăminte. Suntem deocamdată 47 de angajați. Firma e 100% românească. De ce e steagul Irlandei ? Păi de acolo e principalul nostru client, o firmă importantă de confecții sportive. Dar lucrăm și pentru intern, cam 20%, pentru armată, poliție, diverse echipe de fotbal din țară etc.”, ne spune managerul firmei, Florica Răureanu – fostă secretară la Școala nr. 5 din centrul Buzăului

Reporterul e lăsat apoi de capul lui prin hală. Într-una lucrează atente la mașinile de cusut din față mai multe femei, în alta, mai în spate, sunt doar două fete tinere care supraveghează trei utilaje care execută automat broderiile.

Lămurit, reporterul mulțumește și dă să plece. Îi mai trece prin gând o întrebare. „Cum vă merge doamnă afacerea ?”

„Bine. Suntem serioși, muncim, avem comenzi. Am fost an de an premiați, locul 1 la topul firmelor de la Buzău. Ne-am dezvoltat, am luat utilajele moderne pe care le-ați văzut în spate, am mai angajat personal. Principala problemă ? Păi, am mai vrea să angajăm, dar nu prea găsim. Cred că de vină sunt ajutoarele sociale. Mulți, probabil că preferă să stea acasă decât să lucreze, dacă tot primesc bani”.

Din spusele doamnei Răureanu, salariul angajaților nu e fix, ci în funcție de realizări. Se pornește, bani în mână, de la 1166 lei (salariul minim) și se ajunge la 2000 lei.

„Să știți că la noi la firmă nimeni nu e șeful nimănui. Facem o echipă, care a stat împreună și 24 de ore când a fost nevoie. Fetele sunt conștiincioase, bune meseriașe și fără spiritul lor de echipă n-am fi putut reuși atâtea. Țin să le mulțumesc și pe această cale”, a spus managerul firmei.

Mai jos s-a inserat și o galerie foto din scurta incursiune a reporterului buzoienii.ro la Sport Embroidery Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Idee trăsnet. Toți buzoienii vor spune mulțumesc  CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Firmă românească, produce pentru export. Iată ce se face aici

 • Păi, acordați angajaților salariul MEDIU pe economie și va fi concurenta serioasă pe posturi!…

 • Tipic pentru angajatorul roman, ofera doar salariul minim si se vaita ca nu vin sclavii sa faca coada la angajare. S-au obisnuit cu anii 90 cand oamenii au fost fortati sa se duca la munca pe bani putini la patroni hoti pentru supravietuire.
  Cum sa vina acum oamenii daca banii nu le ajung nici sa isi asigure un acoperis deasupra capului, ca s-au dus vremurile cand primeai locuinta de la stat, acum locuintele costa, si costa, nu gluma, e mai mare rata lunara pe 30 de ani la un apartament ieftin decat salariul minim.
  Sa munceasca directoarea pe salariul minim sa vada cum e, mai ales in confectii, unde e munca continua, nu ca alte locuri de munca in care poate sa stea degeaba ore intregi pe Facebook pana vine un client, cum ar fi postul de director peste textiliste.

 • Si…..cu ce suma a fost recompensat „reporterul” pentru acest articol total dezinteresat ?????????

  :))))))

  Articol similar cu aparitiile tv ale primaritei Gabriela Firea….. stimabila avea lavariera deja montata la o vizita surpriza a televiziunii…..iar „reporterul” este coplesit de amabilitatea personalului de paza care surprinde un intrus zgaindu-se pe geamul unei societati private….

  Cascadorii rasului….

  :)))))

 • Ce e mai fain e ca directoarea se vaita ca nu gaseste sclavi sa lucreze pe bani de seminte in timp ce in fata exact langa sigla isi parcheaza bolidul de 100.000 euro.
  Vezi mai Florica daca ai uitat de unde ai plecat de cand ai gasit barbatul potrivit sa te duca pe culmile capitalismului si sa te tina in lux?
  Desigur ca e un advertorial.

 • Dati salarii de minim 500€ si o sa aveti angajati asa pe ,1100 nu se va anghesui multe persoane

 • Date de contact??? (WebSite,Facebook)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.