„Fiți înțelegători! Am rămas câțiva, suntem epuizați! Situația e nasoală”

Invitat astă-seară la Campus Tv, șeful UPU a lansat la începutul emisiunii o rugăminte către buzoieni:

„Îi rog pe buzoienii care apelează la UPU să fie înțelegători. Dacă anul trecut când eram doi doctori la 50 de pacienți erau rău, imaginați-vă cum e acum. Pe lângă cei 50, mai avem încă 20-30 la cort afară. În plus, aștia care am rămas pe baricade suntem obosiți, am ajuns și noi la limită. Există riscul, pe fondul acestei epuizări, să cădem și noi, să ne infectăm pentru a doua oară!”.

Pentru descrierea situației, șeful UPU a împrumutat un termen din sport: „Jucăm în inferioritate numerică. Un coleg, medic, este în concediu medical, iar un altul e în concediu pentru că trebuie să-și dea rezidențiatul. Am avut și a treia colegă indisponibilă, bolnavă de Covid, a revenit de câteva zile, dar e încă slăbită. Nu putem acoperi toate gărzile, situația e nasoală”.

Zoican: „Nu veniți la UPU dacă nu aveți gust și miros!”

Medicul buzoian a lansat către buzoieni și rugămintea de a nu mai veni la UPU dacă nu au o urgență.

„Ne trezim în UPU cu oameni care ne spun că nu mai au gust și miros! Asta nu e o urgență medicală. Unii ne spun că au fost trimiși la noi de medicii de familie. Nu știu dacă e așa, dar n-ar trebui să se întâmple, suntem și așa supra-aglomerați de cazurile care au cu adevărat nevoie de ajutor medical”, a spus Zoican.

Citește și:

loading...

11 comentarii la „„Fiți înțelegători! Am rămas câțiva, suntem epuizați! Situația e nasoală”

 • Poate poartă si mască între pacienți domnul Zoican!!!! Nu se poartă mască la UPU, iar cei care au fost pe acolo stiu asta foarte bine.

 • Cat a fost in campanie electorala nu a fost epuizat!! Viziera este doar pentru foto, in rest nu prea il vezi cu masca. Cum este impracat la spital asa il vezi si pe la magazinele din jurul spitalului!

 • La facultatea din Chisinau, nu se insista la respectarea unor protocoale medicale stricte :))))

 • N-o fo’ sa fie!
  Ca primar n-ar mai fi fost tot atat de epuizat.

 • La unison, toți comentatorii de aici par sănătoși tun, Doamne ajută! Dacă ar fi ajuns măcar odată la UPU și ar fi fost ajutați cu tragere de inimă de sufletistul Adrian Zoican și de colegii lui, medici, asistente, infirmieri, nu ar mai fi fost atât de ironici și preocupați de referiri absurde la adresa învățământului medical din capitala Basarabiei străbune. E posibil ca dumnealor, criticii din oficiu, să fie niște minți luminate și mari valori în meseriile lor. Sau nu, judecând după intoleranța dovedită tocmai în aceste zile când suferința și sfârșitul tragic al rudelor, prietenilor, apropiaților a devenit fapt cotidian. Din moment ce implicarea în politică a devenit un mod de compromitere publică, să nu ne mai văităm de slab calitate a candidaților și a managementului social la toate nivelurile. Zic.

 • Iaca eu sunt unul dintre cei care am ajuns in urma cu mai multi ani la UPU Micro 14, noaptea la ora 3, cu un muncitor care isi zdrobise un deget la un utilaj. Dupa multe ciocaneli in usa mi-a deschis un asistent care avea culcusul amenajat pe un birou, iar din camera alaturata a aparut o d-na cu parul valvoi, probabil doctorita. Ambii m-au luat la rost de ce ii deranjez la ora aceea.

 • Pai tocmai asta e problema stimate domnule Costache. La UPU stai si cate 12 ore, in cel mai bun caz….cunoscatorii stiu….
  Doar ca problema mea era legată de faptul că nu se poartă mască, nu doar domnul Zoican nu o poartă, nimeni de pe la UPU. Am fost personal acolo si am fost socata…nu ma îndoiesc de calitățile dansului medicale, dar ar fi bine pentru noi toți, mai ales fiind si sef sa fie primul care respectă regulile si sa dea un exemplu, in primul rand pentru colegii si subalternii săi.

 • Tov Zoican este obosit din cu totul alte motive decât munca.

 • Domnului profesor Moș Tăgârță specialist în gâlci si leacuri babesti. Sa ai tu parte in adancile tale bătrâneți de ,,tratamentul,, spitalului județean. Nu pot sa spun ce le as spune unor mari specialiști angajați ai bolniței numita pompos spital județean. Faptul că tu beneficiezi de toata atentia daca te înființezi pe acolo cu vreo durere de unghie încarnată nu inseamna nimic altceva decat ca se toaca o tarla de bani pentru tine in timp ce altii mor cu zile. Deci poti sa ti iei delicatesurile de caracterizari si sa le bagi cu trăinicie in finalul sistemului digestiv.

 • Răspuns pentru domnul profesor Costache:în UPU trebuie să se implementeze urgent protocolul dintre secțiile interioare și exterioare spitalului. Pacienții sunt ținuți nejustificat peste noapte în UPU pentru că …colegii doctori nu vor să fie treziți din somn noaptea! Astfel, pe timpul nopții foarte rar se fac transferuri cu ambulanța în exterior pe o înțelegere tacită. Abia dimineața când se schimbă tura în UPU încep și se fac transferurile. Un mare abuz în serviciu în dauna pacienților. Zoican ar trebui să remedieze acest mod de operare,și pe această cale îi rog pe procurori să se sesizeze din oficiu și să verifice starea de fapt. Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică. În ce calitate se vaită Zoican că-i epuizat personalul, nu face față, să sesizeze medicina muncii și să-și dea demisia tot personalul ăla care se vaită pe salarii uriașe!

 • E nevoie de impozit 50% ca in Suedia pentru acest doftor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.