„Fiul meu s-a tăiat la fel, dar atunci nu m-a ascultat nimeni!”

„Bravo, Toma că ai scos gardurile metalice din Buzău! Și fiul meu s-a tăiat la fel acum câțiva ani în „plasa de Buzău”. Dar atunci nu m-a crezut nimeni că gardurile astea pot fi un pericol pentru copii. Plâng de mila lui Denis și de furie că s-a putut întâmpla așa ceva”.

Cuvintele de mai sus aparțin unei doamne din Buzău care n-a uitat de incidentul fiului și a ținut să adauge acest comentariu printre miile de mesaje de condoleanțe scrise de buzoieni pe facebook după nenorocirea de la Cochirleanca.

Reamintim, joi seară, Denis, un tânăr de 17 ani din Cochirleanca a sărit gărduțul școlii – din fotografia de mai sus – pentru a recupera mingea. Mai mulți copii băteau mingea pe strada din fața școlii din Cochirleanca.

O țepușă de la gard s-a înfipt în coapsa lui Denis. Pare de necrezut, dar țepușa i-a secționat băiatului artera femurală și vena iliacă.

Salvat pe moment de intervenția unei asistente medicale din Cochirleanca („l-am găsit pe Denis într-o baltă de sânge, iar fluxul era de neoprit, a pierdut 3-4 litri de sânge), lui Denis i-a fost amputat vineri piciorul, iar aseară a venit anunțul teribil, „Denis a murit”.În orașul Buzău a început anul trecut operațiunea de îndepărtare a gardurilor de metal și a gardurilor vii (întărite adesea cu „plasă de Buzău”) din jurul blocurilor.

Operațiunea a stârnit numeroase polemici. Majoritatea buzoienilor a fost de acord („e mai „aerisit” și mai frumos fără ele”), dar cei de la parter au fost și sunt împotrivă („oricine ajunge acum sub geamul nostru”, „grădinile de lângă bloc au devenit toalete pentru căței” etc.)

Dacă la americani, vedem prin filme, prin cartierele de case că nu există niciun gard, ci doar peluze cu gazon, la noi, în România, din cauza hoților gardul e sfânt. Multe proprietăți/instituții sunt adevărate cazemate, cu garduri de cărămidă, înalte de doi metri.

Citește și:

loading...

13 comentarii la „„Fiul meu s-a tăiat la fel, dar atunci nu m-a ascultat nimeni!”

 • …. dacă e de cărămidă nu te înțepi , băi, reportere!…la miezul nopții nu bați mingea pe stradă!….la vârsta aia (18) ceva creier contează mult!…

  Răspunde
  • Doamna care a scris BRAVO TOMA CĂ AI SCOS GARDURILE, eu cred că copilul acestei doamne merge pe gard așa a fost învățat.

   Răspunde
   • Se pare că voi nu ați fost copii.Sunteti plini de răutate chiar și cind unii trec prin momente foarte grele.

    Răspunde
 • Ar fi bine totuși sa spunem și ca : “ nu trebuie sa sari gardul!” . Indiferent a cui e proprietatea, se intra pe usa/poarta, se cere/ ia mingea. @ Tereaca: gardurile vii nu fac rău nimănui. Poate doar prafului care nu mai ajunge in plămâni. Ia America tu ai văzut doar partea frumoasa, fără garduri unde bunul simt trasează hotarul. Afla monseur Tereaca ca sunt și altfel de cartiere. Inclusiv cu garduri electrificate. Sau păzite de paznici înarmați . Nu tot ce face Toma e bun pentru ca face Toma. Are și el limitele lui.

  Răspunde
 • Tereacă, mergând pe logica ta, ar trebui desființate toate asemenea garduri, inclusiv cele din zone îngrijite, cele de la locurile de joacă ale copiilor, care sunt sărite de multe ori, chiar cele imprejmuitoare ale terenurilor de sport de lângă școli, etc. Și asta de către toți primarii, în toate localitățile, pentru că fiecare să facă ” o faptă bună, preventivă „, care să genereze o laudă din partea unui admirator!

  Răspunde
 • Nu tot ce face dl. Toma este bun dar gardurile din plasă cu țepușe cu sârmă ghimpata sau date cu ulei ars de lângă trotuare trebuie să dispară. Reprezintă un factor de risc pentru oricine circulă pe lângă ele mai ales iarna când este polei . Sunt total inestetice și de prost gust . Cartierul Dorobanți este exemplul cel mai elocvent , tot felul de mizerii de garduri ridicate pe domeniul public de pe timpul impușcatului înconjoară spații pe care s-au făcut stăpâni unii locatari mai,,întreprinzători „.

  Răspunde
 • de acord cu scoaterea gardurilor din jurul blocurilor.

  Răspunde
 • De ce nu lasă Don Primarele asociațiile de proprietari să hotărască, să nu mai fie o impunere a primăriei. Romania nu este pregătită să nu mai aibă garduri. Proprietarul hotărăște nu primari. In cam toate țările lumii se procedează așa. Voi care vă dați cu părerea aveți garduri la proprietăți?

  Răspunde
  • Pentru informare. Gardurile și grădinițele blocurilor sunt pe terenul primăriei. Locatarii au doar o centură de 1 metru în jurul blocurilor.

   Răspunde
 • @Ionita, dar tu care iti dai cu parerea, stii care pe ce este propitar’ in discutia asta ?! Sau vorbim sa ne auzim ?!

  Be he…he…he..he.. .

  Răspunde
 • Ce legatura are gardul cu tepuse de la cochirleanca cu gardurile vii din jurul blocurilor de la buzau? De ce sa scoti gardurile vii sau cele metalice de 40 de centimetri fara tepuse, daca a murit cineva infipt intr o tepusa a altui gard din alta localitate?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.