Focar de coronavirus în orașul Buzău. Toți 19, transportați acum la spitale

Informație îngrijorătoare, confirmată oficial. La ora 22.00, Prefectura Buzău a anunțat descoperirea unui focar de coronavirus în cartierul Poștă din mun. Buzău.

Probele recoltate contacților direcți ai bărbatului rrom de 41 de ani din cartierul Poștă (din clanul Pistol) sunt pozitive în cazul a 19 persoane din municipiul Buzău.

La această oră pe strada Muncii din cartierul Poștă circulația a fost blocată pentru a permite ambulanțelor transferul către spitale al infectaților. 12 vor ajunge la Rm. Sărat, iar 7 la București.

FILMUL EVENIMENTELOR:

-în ziua de Paște, cazul 21, un bărbat de 41 de ani din municipiul Buzău, s-a deplasat în județul Ialomița, unde și-a vizitat rudele, de unde a contactat virusul de la socrul său, care a fost confirmat cu Coronavirus câteva zile mai târziu.

– pe 28 aprilie, cazul 21 s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit trimitere pentru a merge la un consult la Secția Pneumofiziologie a SJU Buzău. Aici i-au fost prelevate probe pentru testarea pentru Coronavirus, iar rezultatele sosite pe 1 mai au fost pozitive. Bărbatul a fost transportat la Institutul Victor Babeș din București.

– După primirea rezultatelor din data de 1 mai, echipe de specialiști ai DSP, însoțite de forțe MAI, au mers în zona de domiciliu a pacientului,  unde au identificat toți contacții direcți, numărul acestora fiind de 31. Toți au fost plasați în izolare la domiciliu și le-au fost prelevate probe pentru Coronavirus.

– pe 3 mai, au sosit rezultatele contacților direcți, 19 dintre acestea fiind pozitive. Drept urmare, 12 pacienți au fost transferați la Spitalul Municipal Rm. Sărat, iar alți 7 au fost transportați la Spitalul Victor Babeș din Capitală.

– Ancheta epidemiologică va continua în vederea stabilirii tuturor contacților și testării acestora.

Prefectul județului Buzău, domnul Leonard Dimian, a convocat în această seară Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Buzău (CJCCI) pentru luarea tuturor măsurilor care se impun în această situație. 

„Suntem în fața unui caz de infecție comunitară,  primul înregistrat în județul Buzău de la începutul pandemiei Covid – 19. Cauzele care au condus la această situație țin, în mod evident, de ignorarea prevederilor decretelor și Ordonanțelor Militare și a precauțiilor pe care le-am recomandat pe toată durata pandemiei” – comunicat Prefectura Buzău

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „Focar de coronavirus în orașul Buzău. Toți 19, transportați acum la spitale

 • De mai bine de o săptămână, se putea observa cu stupoare o circulaţie intensă prin Buzău (şi oameni, şi maşini), de nici nu mai ziceai că e pandemie şi stare de urgenţă.
  Până şi parcurile (Crângul îndeosebi), pe care le credeam închise şi păzite de poliţiştii locali, deveniseră brusc înţesate de plimbăreţi, după cum am avut surpriza să văd azi pe Buzoienii.ro.
  Cred că ne-am culcat prea mult pe urechea că suntem ,,judeţul care stă cel mai bine” şi MULŢI DINTRE NOI ne-am permis să ignorăm restricţiile impuse prin Ordonanţele Militare.
  Am sfidat, practic, Coronavirusul ! Iar acesta, la cât de parşiv şi de invincibil este, a decis că e cazul să ne lovească acum şi pe noi, buzoienii…

 • Mai laudati-va si acum!Cand am spus grija mare la tigani,primarul ca are situatia sub control@La fel am spus grija la primul foocar ca ne ia batul!Na ,ca a venit !Ce ma-sa a cautat ala in Ialomita?Noi stam ca prostii in casa si ei se plimba?Politie de rahat!Scoateti camasa ,autoritati de doi lei!

 • Ce greseala colectiva? Din cauza tiganilor o sa ne inbolnavim. Noi fraierii stam in casa iar tigani se plimba…alo autoritatile ce fac?

 • sa-i carantineze pe toti in Simileasca… nu la rm sarat. Sa faca “spitale” speciale pt astia… paziti cu armata si ijj-ul. din cauza astora nu vor fi locuri in ATI daca ajunge unul care a platit o viata taxe si impozite! ce magarie! luati masuri pana nu e prea tarziu!

 • UPDATE: 7 persoane au incercat sa fuga cu un taxi | „In urmă cu cateva zile au participat la o petrecere pe Simila” PREFECTURA CONFIRMA CELE 19 CAZURI

  SA INCHIDA DE URGENTA TOATE COMUNITATILE TIGANESTI! ASTIA AU CONTACT MARE INTRE EI! SA-I IZOLEZE PE TOTI DIN BUZAU SI DIN TOT JUDETUL. SA_I PAZEASCA SI POLITIA RURALA PE LA TARA CA SI ASA STA DEGEABA

 • @stannley : autoritatile o fraca in mod “corect politic” sa nu fie acuzate de discriminare… de frica. halal! daca te uiti in trending, pe youtube, ai sa vezi dc o sa bubuie C19 la noi… doar manelele sunt in trending. asta spune multe despre cum a ajuns acest popor tiganizat/manelizat/cocalarizat.

 • Inconștienți. Ei sunt “șmecheri”, ei nu au treabă cu virusul, ca ei așa “deștepți” nu-i nimeni! Dacă nu mergea el la socru-său, crapă pământul, ăștia spun pe toate canalele ce focar e in Ialomița, el s-a dus in vizită. Noi proștii stăm in case, nouă nu ne este dor de rude sau părinți, doar lor este, ei nu respectă legi, ei le sfidează, apoi apar ăia ai lor la tv si tipă că-s discriminați si fac reclamație la CNCD. CEA MAI MARE PROSTIE DACA SE RIDICA STAREA DE URGENȚĂ, DUPA 15 MAI. Or sa iasă comunitarii la prăduit, că au cam terminat banii, plus explozii de contaminari, ca deh, trebuie să-și viziteze șatrele.

 • Cand vrea Dumnezeu, de la un paduche ti se umple capul. Acum ni se va umple orasul de Covid-19 din cauza unui rromulan iresponsabil.
  Astia asa sunt: crapa daca nu se viziteaza intre ei. Este un atavism specific acestei etnii instabile teritorial. Este exact si cazul unor vecini de-ai mei, tot bruneti, de la care se aud zilnic voci straine din curtea lor. Stau cu teama ca s-ar putea sa avem o surpriza si pe ulitza noastra.
  Asteptati sa urmeze o relaxare dupa 15 Mai si sa vedeti ce tragedie va urma atunci in Buzau din cauza etniei invatate cu viata nomada, compensata actual prin deplasari aiurea……[Leo]

 • OAMENII au respectat toate măsurile, mască, mănuși, distanțare și acum au de suferit din cauza rromilor. Oamenii au diferite boli au nevoie de tratament, acum nu pot merge la spital, la farmacie, alții au copii mici au nevoie de lapte praf,pampers, creme,alții au nevoie de haine și tot felul de nevoi,nu e corect să carantineze un cartier pentru o șatră de rromi pe care oricum toată lumea îi ocolea.

 • Aceiasi care in urma cu un an blocau tot cartierul Posta cu parangheliile lor iar politia locala si jandarmeria stateau la colt de strada si ii rugau sa dea muzica mai incet, acum ce ii mai rugati???, asa i-ati invatat ani de zile, normal ca ei nu respecta nimic, fraierii stau in case de 2 luni iar protejatii stim noi de ce si de cine se plimba unde si cand vor, unde este legea egala pentru toti, unde este respectul, este clar acum pentru toata lumea ca cine este smecher in tara asta se descurca iar restul nu conteaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.