Focar în jud. Buzău ? Damian: „Mulți pacienți vin la spital deja infectați!”

Managerul spitalului județean Buzău pune sub semnul întrebării enunțul „Focar de coronavirus la Spitalul Județean”.

Care sunt argumentele lui Damian ?

Claudiu Damian, manager Spitalul Județean Buzău: „Nu am pretenția că informațiile sunt la virgulă. Dar, atenție, din datele pe care le am eu, 18 din cele 24 de pacienți ai spitalului anunțați azi cu test pozitiv s-au prezentat la noi cu o zi, două sau trei în urmă. Deci, ei au venit la spital deja infectați! Noi, spitalul, doar i-am găzduit din momentul în care au ajuns la noi cu simptome până când au venit rezultatele testelor”.

Ce poate însemna asta ?

Dacă informațiile lui Claudiu Damian sunt corecte („mulți pacienți vin deja infectați”), asta ar presupune o însemnată răspândire a virusului printre buzoieni. Care răspândire se vede la nivelul spitalului, unde se prezintă buzoienii cu simptome și care sunt imediat testați.

Abia acum a început la Buzău ?

E un fapt, în ultimele trei zile a explodat numărul testelor pozitive la Buzău: 19, 23, 32! De la acest fapt se naște supoziția că abia acum virusul a început (cu adevărat) să se răspândească printre buzoieni.

Mulți dintre buzoienii care comentează pe facebook susțin că de vină ar fi măsurile de relaxare luate în ultima vreme.

Sunt și buzoieni care găsesc conotații pozitive: „Așa se face imunizarea, în masă, a populației. După ce majoritatea populației va dezvolta anticorpi va dispărea și virusul”

.Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

6 comentarii la „Focar în jud. Buzău ? Damian: „Mulți pacienți vin la spital deja infectați!”

 • Ăsta o să se mire că vin oamenii bolnavi la spital…

  Răspunde
 • Auras, asteptăm un comentariu din partea domnului doctor Ciolacu!

  Răspunde
 • Oricine e de vina numai noi nu ! a devenit slogan PSD.

  Răspunde
 • 1. Răspândirea intra comunitară există și va exista mult timp cu valuri de creștere și descreștere în funcție de anotimp și de disciplina oamenilor, de felul cum respectă distanța fizică, purtatul măștii, folosirea dezinfectanților, igiena personală.
  2. Tot de la specialiști români și străini aflăm că în fața acestui gen de virus nu există imunitate absolută, nici individuală, nici de grup, ci numai ținere sub control prin măsuri de protecție.
  3. Politizarea de către opoziție și folosirea pandemiei pentru scopuri mercantile(corupție) de către putere sunt realități reprobabile care țin de boala socială românească pe care nu o pot trata medicii, ci populația la vot. Sau prin infailibilul duș rece al delegitimării actorilor prin absență masivă de la urne.

  Răspunde
 • Corect ! Ce scrie agentul socio-dezinfector cam asta ar fi trebuit sa dezvoltati dvs dl. reporter, nu bla-bla – uri, bârfele unora.

  Răspunde
 • Auzi, vin bolnavi gata la Spital !!! Asta e din putzul gandirii 🙂
  In plus, trebuia sa mai spuna: „…iar personalul nostru medical, in proportie de 90% nu respecta deloc sau partial masurile de protectie si raspandeste virusul cu voiosie, la oricine ne trece pragul …” ::))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.