Focul a pornit din altar. Patru autospeciale se luptă cu flăcările

Pompierii buzoieni au fost solicitați în această seară prin 112 să intervină la biserica din satul Vispești – comuna Breaza.

„Patru autospeciale cu spumă și o automacara acționează la fața locului, va veni un echipaj și de la vecinii din Prahova. Focul a fost localizat în zona altarului. Arde mocnit, intervenția continuă” – Lt. Vasile Prahoveanu, ofițer de presă ISU Buzău

Se presupune că focul ar fi izbucnit de la o candelă, dar nu se exclude nici posibilitatea unui scurtcircuit. Primii care au intervenit au fost pompierii de la stația Pietroasele.

Biserica este veche – sfârșitul secolului 19 – (nu din lemn, ci din zidărie) și urma să intre într-un proces de reabilitare.

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Focul a pornit din altar. Patru autospeciale se luptă cu flăcările

  • In altar cica sta d-zeu, asa am auzit. O fi uitat d-zeu vreun radiator in priza sau a adormit cu tigara in mana.

  • Și așa sunt prea multe… Nu-i bai, fac popii cumva și conving autoritățile să finanțeze 3 noi biserici în schimbul celei arse…

  • Burduhănosul în sutană a lăsat el acolo, în altar, o sursă de căldură activă, reșou ori calorifer, să găsească cald când vine la job. Enoriașii pot îngheța atâta timp cât preacucernicul păstor huzurește la căldurică.

  • Propun un experiment social: în locul bisericii arse haideți să construim ….nu….nu tot o biserică ci un dispensar ori, dacă situația o cere, o grădiniță. Să vedem, într-o comunitate, care categorie profesională se dovedește a fi mai implicată și utilă societății. Eu unul merg din start pe cele două, educație și sănătate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.