Lucrul cu minorele îl va costa

Sunt patru ani de atunci (Drăgaica 2015) când la Buzău exploda scandalul maltratării unor minore folosite de consilierul local PSD Florin Toader la Drăgaică.

„Programul era de la opt dimineața până la 12-1, noaptea, până la 2 chiar, când pleca ultimul client”, s-au plâns atunci fetele către presă și ITM.

Unora dintre fete, patronul Florin Toader – finul împăratului de atunci de la Buzău (primarul Boșcodeală) – le făcea avansuri, iar pe una dintre ele a bătut-o de față cu toată lumea:

Adriana Colniceanu: „Florin Toader mi-a dat cu palma peste gură, m-a tras de păr, m-a împins, mi-a dat cu pumnul în spate, apoi iar m-a împins, până a intervenit un echipaj de poliție. Au văzut fetele care lucrau acolo. Am făcut plângere la Poliție, am mers la Medicină Legală pentru certificatul medical. Șeful, Florin Toader, a început să-mi propună multe lucruri, să mă întâlnesc cu el, dacă pot să țin un secret..”

Ei bine, iată că după aproape patru ani de la comiterea faptelor, Florin Toader începe să fie pus să plătească. Mai exact, craiul din Costești trebuie să dea bani (amendă penală) pentru că altfel va fi trimis la închisoare.

Zilele trecute un magistrat de la Judecătoria Buzău a dictat sentința prin care Florin Toader și firma sa, Mazaro SRL, sunt puși să plătească o amendă penală de 71.600 de lei (700 de milioane de lei vechi). Iată sentința pe fond:

Florin Toader n-a avut măcar bunul simț să demisioneze din Consiliul Local Buzău

20.000 de lei – Florin Toader

Condamnă inculpatul Toader Florin Marian la pedeapsa amenzii de 100 zile – amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de încadrare în muncă a unui minor cu nerespectarea condiţiilor legale de vârstă sau folosirea acestuia pentru prestarea unor activităţi cu încălcarea prevederilor legale referitoare la regimul de muncă al minorilor, în formă continuată, săvârşită în luna iunie 2015. Stabilește pentru o zi de amendă valoarea de 200 de lei, inculpatul urmând să achite un cuantum astfel obținut de 20.000 de lei, amendă penală. Pune în vedere inculpatului prevederile art. 63, Cod penal, potrivit cărora în cazul sustragerii cu rea-credinţă de la executarea pedepsei amenzii, instanţa va înlocui această pedeapsă cu pedeapsa închisorii.

An de an Florin Toader a folosit minori la terasa de la Drăgaică

+ 40.000 de lei firma

Condamnă inculpata SC MAZARO SRL la pedeapsa amenzii de 100 zile – amendă, pentru infracţiunea de încadrare în muncă a unui minor cu nerespectarea condiţiilor legale de vârstă sau folosirea acestuia pentru prestarea unor activităţi cu încălcarea prevederilor legale referitoare la regimul de muncă al minorilor, în formă continuată, săvârşită în luna iunie 2015. Stabilește pentru o zi de amendă valoarea de 400 de lei, inculpata urmând să achite un cuantum astfel obținut de 40.000 de lei, amendă penală. În baza art. 136, alin.3, lit. f, Cod penal aplică inculpatei SC MAZARO SRL pedeapsa complementară a publicării prezentei hotărâri de condamnare într-un ziar local.

Dacă ar ști buzoienii cine le dă mici la Drăgaică…

+ 2800 + 2800

Admite acţiunile civile şi obligă inculpaţii Toader Florin Marian şi SC MAZARO SRL, în solidar, la plata către partea civilă Dinu Ana-Maria a sumei de 2800 lei cu titlul de despăgubiri civile şi la plata către partea civilă Dinu Mălina-Ioana a sumei de 2800 lei cu titlul de despăgubiri civile.

+4000 + 4000

În baza art. 274 alin. (1) Cod procedură penală obligă fiecare inculpat la plata sumei de câte 4000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 02.04.2019.

Alo parchetul, când vine și procesul cu lovirea ?

Așteptăm și al doilea proces – blocat încă prin diverse tertipuri la parchet – în care Florin Toader e acuzat de lovirea minorei Adriana Colniceanu. Aici, Poliția și Parchetul au acționat până acum de parcă ar fi fost în solda lui Florin Toader, fără să-i întrebe pe ceilalți colegi de pe terasă și pe cei doi polițiști locali din Drăgaică ce au văzut.

Și o întrebare pentru nașul Boșcodeală

Primarul de atunci C-tin Boșcodeală – cel care l-a promovat pe Florin Toader consilier local – i-a luat agresiv apărarea finului:

„Are o soție care are studii superioare și e farmacistă. Și are și trei copii mici. Moral era ca aceste lucruri să nu fie publicate pentru că nu sunt corecte. V-ați gândit că familia lui poate să sufere foarte mult ?”, a zis atunci primarul.

Ce mai ziceți acum domnule Boșcodeală când se vede treaba că alți minori (fetele angajate la terasă) și familiile lor au avut de suferit din cauza finului dvs ? Doar copiii boierimii de partid contează, ăilalți ai plebei sunt buni de folosit ca sclavi pe plantație, pardon, terasă ?

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „Lucrul cu minorele îl va costa

 • Deci a fost achitat, n-a primit nici macar o luna cu suspendare, in timp ce altii au luat chiar cu executare pentru aceleasi fapte.

  De bani nu e problema, nu duce lipsa finul lui Boscodeala, il vezi toata ziua pe la cazinouri.

 • Dar ITM a verificat contractele de muncă?Mie ca persoană fizică,dacă mă prinde ca pun pe cineva acasă la reparat,curățenie,etc. îmi dă amendă 20.000 de lei !

 • E un fenomen greu explicabil de ce îl protejează justiția pe acest personaj abuziv care calcă cu nonșalanță în picioare toate legile, inclusiv pe cea a bunului simț civic minimal.

 • Ce vă mai mirați atâta că e protejat de polițiști, procurori și judecători? Ia căutați să vedeți cu ce au profitat toți pe timpul lui Boșcodeală. Toți sunt mânjiți și nu sunt cu nimic mai onorabili decât penalul Toader.

 • Pentru domnul Ispas. Vă rog să mă contactați: 0721.540.938

 • Cum dracu de se găsesc jnapanii ășia unii cu alții atât de potriviți ca sacul cu petecul de se cunună se bagă pe liste la alegeri ajung în consilieri fac bani din tot felul de escrocherii unul primar altul grataragiu în Drăgaică?

 • Justiția pe care o apără unii cu dinții și cu unghiile este putred de coruptă. Vezi și cum câștigă toate procesele procesomanul Toader Florin. Veți vedea că după tot ce le-a făcut acelor fete minore va ataca tot el hotărârea instanței și în final va scăpa de orice răspundere. Ba mai mult îi va da tot el în judecată pe ziariștii care au scris sau au arătat la televizor isprăvile sale. Iar faptele sale vor fi în continuare acoperite de polițiști și procurori așa cum se întâmplă de vreo 4 ani.

 • Justitia mereu a fost negociabila, in functie de cine cunosti si cat platesti.
  Justitia e sa protejeze bogatii de saraci. Justitia e sa protejeze bogatii si sa abuzeze saracii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.