Fonduri europene. Cine sunt buzoienii câștigători

E al doilea bloc din Buzău, după cel de pe str. Filipescu, la care lucrarea de izolare termică pe fonduri europene se apropie de final.

E vorba de blocul muncitoresc Gerom 2 de pe Aleea Industriilor.

„S-a început cu izolarea ca la carte a plafonul și s-a continuat cu una din cele două fațade ale blocului. Se va face inclusiv izolarea subsolului. Îi felicit pe locatari că au înțeles beneficiile acestui proiect cu fonduri europene. În alte blocuri din Buzău am probleme”, ne-a declarat Emil Halcu, președintele asociației de proprietari.

Proiect cu fonduri europene atras de Primăria Buzău

Conform unui locatar costurile ar fi în jur de 1200 de lei, plătibili în rate pe parcursul a cinci ani.

60% din bani vin de la Uniunea Europeană și de la Guvernul României, iar 40% pune Primăria Buzău.

Din acești 40% plătiți acum de municipalitate constructorului, proprietarii vor trebui să restituie în jur de 20% (în rate pe parcursul a cinci ani).

Pe lângă cele două blocuri muncitorești (Gerom 2 și Filipescu) în mun. Buzău se mai izolează acum alte cinci blocuri: cele trei scări ale blocului C2 din Micro III, C5 tot din Micro III (lângă Șc. nr. 11) și 12E de pe Bd. Unirii (vizavi de Banca Transilvania).

Cele trei scări ale blocului C2 din Micro III. Bloc înalt, cu nouă etaje și peste o sută de apartamente. E primul bloc mare din Buzău la care s-au început lucrările (pe terasă) pentru realizarea izolației termice cu fonduri europene.

Urmează alte șapte blocuri

În iunie, la Palatul Comunal, primarul C-tin Toma și Luminița Mihailov (director general Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est) au semnat actele pentru izolarea termică a încă șapte blocuri din oraș.

E vorba de:

Blocurile 19 A, B, F și G de pe Bd. Unirii – colț cu Transilvaniei

Blocuri vizavi de Clubul Polițiștilor

Blocurile 3A și 3B – Hasdeu (vizavi de Hotel Pietroasa)

Bloc 1 Integral (vizavi de Drăgaică)

Luminița Mihailov de la ADRP Sud-Est Brăila a anunțat că întrucât doar municipiile Buzău, Focșani, Galați și Medgidia au aplicat la banii europeni destinați izolației termice s-ar mai putea găsi fonduri pentru așa ceva.

Luminița Colțeanu, șefa Fondurilor Europene din Primăria Buzău, a precizat că va propune și altor blocuri din oraș să acceseze banii europeni.

„Marea problemă e că dacă un singur locatar din bloc se împotrivește atunci se blochează tot proiectul. Am avut astfel de cazuri în Buzău, chiar la un bloc turn!”, a spus Luminița Colțeanu.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Fonduri europene. Cine sunt buzoienii câștigători

  • Daca 1200 lei reprezinta 20% din cost, ar insemna ca reabilitarea ar trebui sa coste total 6000 lei, ceea ce nu prea iese la calcul cand vezi costul proiectului, iese mult mai mult, nu doar 6000 lei.

    Oricum din cate am observat la blocul de pe Unirii Episcopiei, se lucreaza prost, finisajul a iesit prost, in valuri, culoarea aleasa e prea stridenta si pune imperfectiunile in evidenta. Sa vedem cat o tine, in special partea de hidroizolatie sus.

  • Domnule TEREACA NU MAI SUNT 12 BLOCURI ????????? AU RAMAS DOAR DOUA ????? ! UITE CE SPUNEAI IN ALTA POSTARE PENTRU MINE :::::::::::::::””””Raspuns pt Ionel. Domnule Ionel ar trebui sa stiti ca pt a avea acum proiecte cu fonduri europene in derulare acestea trebuiau depuse în urma cu 3-4-5 ani. Cine nu a depus atunci proiecte cu fonduri europene ? Si nu e adevarat ca nu e niciun proiect cu fonduri europene in derulare. Chiar acum se reabiliteaza 12 blocuri din oras cu fonduri europene. Ce nu stiti dvs e ca Primaria Buzau a depus cel putin zece proiecte cu fonduri europene, dar ele sunt în studiu/blocate de birocratia/lipsa de personal de la ADR Brăila.””””””

  • Domnule Ionel, la astea doua lucrările sunt avansate. Celelalte zece sunt in diverse stadii, insă se vor face pt. că sunt deja contractate. Eu n-am gresitt cu nimic, dar cum ramane cu afirmatia dvs că nu există niciun proiect cu fonduri europene ? Uite că există – am demonstrat cu poze – si vor fi semnate multe altele în urmatoarele 2-3-4 luni. Dar asta ține mai mult de ADR Brăila, pt ca n-au suficienti oameni pt a face analiza proiectelor depuse.

  • ok domnule Tereaca , o seara buna

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.