Fostul jucător de la Gloria Buzău și Steaua s-a prăpădit singur, uitat de lume

Veste tristă pentru fotbalul buzoian.

Fostul mare jucător al Gloriei Buzău, Gabi Zahiu, transferat în 1975 de Steaua – cu care a câștigat două titluri de campion – s-a prăpădit în Suedia.

La 67 de ani, singur, sărac și uitat de lume (vezi și UPDATE la finalul articolului).

Conform primelor informații, fostul fotbalist – care avea probele cu inima – a suferit un infarct fatal în luna noiembrie!

De atunci, din noiembrie, ar fi decedat, dar informația a ajuns abia acum la Buzău.

Liviu Mureșan, suporter Gloria Buzău: „Am vorbit cu două dintre rudele lui mai îndepărtate. E mort tocmai din noiembrie. E la morgă, acolo în Suedia, la congelator. Să vedem cum facem, să vorbim cu autoritățile de la noi de la Buzău, să-l aducem acasă, să-l îngropăm creștinește, dacă familia nu are posibilități. Are o soră la Buzău, dar și ea e bolnavă, n-o duce prea bine. Eu l-am cunoscut bine, încă din copilărie. Ultima dată când a venit la Buzău și am vorbit cu el, mi-a spus că are probleme cu inima și că trebuie neapărat să să se opereze”.

Gabi Zahiu locuia în Suedia, la Orebro, club la care a s-a transferat în 1987 și unde și-a încheiat cariera. Acolo a lucrat ca antrenor la copii.

Venea, uneori, vara, în vizită la Buzău, după care se întorcea în Suedia.

În foto, Gabi Zahiu, alături de George Timiș, la una din ultimele sale veniri la Buzău

Fotbalistul buzoian a fost transferat de la Gloria în 1975 de Steaua București, club alături de care a câștigat două titluri de campion și două Cupe ale României:

La Steaua a evoluat din 1975 până în 1981 atât ca fundaș central, cât și ca mijlocaș. A făcut parte dintr-o generație extraordinară a Stelei, cu Marcel Răducanu, Liță Dumitru, Viorel Năstase, Ștefan Sameș și Anghel Iordănescu.

UPDATE

În această dimineață, reporterul buzoienii.ro a fost contactat din Anglia de un domn care s-a recomandat a fi Ciprian Calcan, nepot al lui Gabi Zahiu:

„Nu e adevărat că nu se ocupă nimeni de repatrierea lui. Au fost ceva probleme, dar acum mă ocup eu. Procedura e mai dificilă, întrucât Gabi Zahiu nu mai era cetățean român, doar suedez, iar atribuțiile ambasadei ori a statului român sunt limitate în acest caz. O să merg eu acolo în zilele următoare, poate a lăsat un testament, trebuie să văd la fața locului ce se poate face. Deocamdată încerc să rezolv eu tot, doar dacă nu mă descurc o să vă contactez pentru a cere ajutorul autorităților de la Buzău”.

Gigel Guiu: „Primul produs de valoare al fotbalului buzoian. Îmi pare rău, n-am ținut legătura c u el, lucru care mă face să mă simt vinovat”

Aascultă mai jos întreaga declarație a oficialului de la Metalul Buzău:

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Fostul jucător de la Gloria Buzău și Steaua s-a prăpădit singur, uitat de lume

  • PACAT CA VA ADUCETI AMINTE DE EI NUMAI DUPA CE MOR CIT SUNT IN VIATE NU SUNT DE ACTUALITATE NUMAI VIPURILE DIN PARTIDE SUNT

    Răspunde
  • Dumnezeu să-l ierte ! A fost un pătimaș al fotbalului, cu precădere la mijlocul terenului . Imi amintesc de un meci pe ” Gloria ” în care a trăit două momente deosebite în aceeași partidă : a fost înjurat de un ” suporter ” local pentru o ratare urcându-se pe gardul de sârmă despărțitor parcă pentru a-și desfigura fanul , în timp ce primul secretar Vasile Carolică părea să desființeze gestul lui Gabi … După 20 di minute Zahiu prindea o bombă de la 25-30 de metri care scutura poarta dinspre Crâng iar publicul era în delir, suporterul așișderea ca și șeful județenei de partid … Așa-i fotbalul, cu bune și rele …

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.