Fotoreportaj de azi din cele două cartiere

La comanda Primăriei Buzău, firma Urbis a modernizat cea mai mare parcare din cartierul Dorobanți II, cea din careul blocurilor B (B1-B19):

S-au aranjat parcările, aleile, trotuarele, s-au montat platforme îngropate, se aranjează și spațiile verzi:
La nivel de cartier, orașul Buzău a făcut progrese mari în ultimii ani

Tot în Dorobanți II, Urbis lucrează (chiar dacă e iarnă) și la G-uri și la I-uri:
Două echipe ale Urbis (Țârlea și Bucur) s-au mutat de o săptămână și jumătate în cartierul Micro XIV.

Trupa lui Țârlea face trotuarele pe strada Prieteniei:


După completarea cu balast, se vor pune borduri noi și se va turna placă de beton (înainte de asfalt)

Tot în Micro XIV, echipa Bucur va înfrumuseța Aleea Garofiței:


Tot în Micro XIV, dar pe partea spre Șoseaua Nordului, de mâine se va înființa șantierul pentru înființarea unui nou cimitir municipal:

Pe câmp erau azi trei muncitori care delimitau marginile viitorului cimitir, care va rezolva în orașul Buzău (pentru aproape zece ani) criza locurilor de veci. Primarul Toma a obținut pentru oraș acest spațiu generos de la armată, pe baza relației personale de prietenie pe care o avea cu generalul Nicolae Ciucă (fost ministru al Apărării și apoi prim-ministru).

Citește și:

loading...

15 comentarii la „Fotoreportaj de azi din cele două cartiere

 • Pe când și Micro 3, ca sunt varză toate trotuarele și aleile dintre blocuri? Mai ales din Frasinet spre Scoala 11,loc frecventat nu doar de riverani ci și de toți ce merg spre școală.

  Răspunde
 • ,, Modernizări,, ? K p Unirii ? Lăsați, mulțumim nu e nevoie să vă deranjați.

  Răspunde
 • Noi, cei de pe Unirii, dorim ca si in Dorobanti si M14 sa fie amenajate spatii verzi si piste de biciclete, nu parcari pentru cei cu 3 masini per familie si care ne polueaza si aglomereaza orasul!!! Vrem ca tot orasul sa fie unitar.
  Ps: presedintele Cj Ph e saltat de DNA. Hai cu Doamne ajuta!

  Răspunde
 • Dar prin „marele cartier” proaspăt redenumit Nicolae Bălcescu, dar cunoscut de toată lumea ca și Crâng, când ajung renumitele echipe „Țîrlea” și „Bucur”, sau altele care or mai fi? Că doar n-o fi rămas URBIS-ul în doi oameni… Cartierul în cauză, străbătut de cel mai celebru bulevard al urbei a cam rămas de izbeliște. Bulevardul în sine mai arată cum mai arată, dar dacă îndrăznești să te aventurezi pe străduțele și aleile adiacente, dintre blocuri, gen Aleea Parcului, Aleea Zorilor, Aleea Crângului și câte alte alei or mai fi, constați că Tomistanul nostru scump și drag nu diferă aproape cu mai nimic cu străduțele din Banthustan, oriunde ar fi acesta, sau, mai grav, cu cele din favelele braziliene. Este o asmosferă mai „latino”, specifică țărilor sud-americane sau chiar a celor africane. Și ni se tot scot ochii cu investițiile din alte cartiere mult mai recent construite…

  Răspunde
  • Cartierul Bălcescu a rămas mai la urmă întrucât aici sunt pe țeavă două proiecte de modernizare cu fonduri europene. Iar primarul Buzăului, care ține la banii orașului, n-ar vrea să cheltuiască din bugetul municipiului când poate folosi fonduri europene.

   Răspunde
  • Cel mai celebru bulevard al urbei urmează a fi închis de tot și transformat în zona pietonala, pe model Aleea trandafirilor, ai uitat pohta primarului ?!

   Răspunde
 • Stimați ” Crângași ” (!) v-a plăcut cum v-a lămurit redacția ?! Așa că – vorba marelui sărbătorit de azi 1 februarie : ” aveți puțintică răbdare ” !!! …

  Răspunde
 • Și în M3 vrem să vină modernizarea adusă de fondurile europene prin alte zone, cu piste de biciclete și benzi de autobuz că nu mai avem loc de ăștia cu câte 2-3 mașini.

  Răspunde
  • Da, bre, ai mai zis o data, am înțeles.

   Ăia cu 3 mașini au suficiente parghii încât să-și parcheze alea 3 mașini fix unde vor dori ei loc de parcare, n-ai matale treabă cu ei, eventual tăind din trotuar și făcând loc de parcare cu dedicație sau exclusivist, cum vrei sa zici, așa cum s-a mai întâmplat în acest oras, iar ăia care se lamenteaza, tot cu lamentările și oftica rămân. Ai uitat că ăl mai adaptat supraviețuiește, iar celălalt dispare ?!

   Răspunde
 • „Primarul Toma a obținut pentru oraș acest spațiu generos de la armată, pe baza relației personale de prietenie pe care o avea cu generalul Nicolae Ciucă (fost ministru al Apărării și apoi prim-ministru).”

  Răspunde
 • Un lucru este cert . Indiferent de ceea ce face primăria, apar comentariile denigratoare. Nu contează ca în 6 ani s-a schimbat fața orașului. Întrucât acești oameni sunt iresponsabili, trebuie ca restul să se îngrijească prin ieșirea la vot ca nu cumva talibanii ăștia să ne readucă în epoca lui Boscodeala.

  Răspunde
  • S-a schimbat de pe față pe dos….:)))))

   Răspunde
  • Total neadevarat: terenul nu era in responsabilitatea acestuia. Cel ce-l avea in primire era singurul indrituit legal sa initieze un astfel de demers. Sper sa se indeplineasca si obligatiile fata de armata asumate de catre primarie in cadrul acelui demers.

   Răspunde
 • Stimate domn primar……..La multi ani si multa sanatate……..asfaltare pe aleea concordiei,strada bastan,rascoalei……..etc……? Faceti lucruri bune pentru acest oras,va doresc in continuare acest lucru………..

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.