„Fratele meu l-a găsit pe listă!”

După publicarea știrii că Gabi Zahiu a murit singur și uitat de lume în Suedia, reporterul buzoienii.ro a fost contactat de un nepot (aflat în Anglia) și o nepoată (de la Buzău). Cei doi nepoți sunt copiii surorii fostului fotbalist buzoian.

„Nu e adevărat că a murit sărac. Avea pensie acolo în Suedia”, a spus nepoata de la Buzău.

Găsit pe site-ul cu persoanele decedate!

Rămâne valabil că s-a prăpădit singur, în anonimat, tocmai în noiembrie. Până în ianuarie n-a știut nimeni de el.

Nepoată, Buzău: „Am avut ceva suspiciuni în noiembrie. N-a mai dat niciun telefon, nici nu putea fi apelat. Tot speram că e plecat prin Spania sau pe undeva unde nu are semnal. Bănuielile că s-a întâmplat ceva rău au crescut pe 17 noiembrie, de ziua lui. Nu s-a întâmplat niciodată să nu răspundă la telefonul nostru sau să nu sune el înapoi. Din păcate și noi, rudele lui am avut probleme personale mari, n-am putut să plecăm în Suedia după el. Apoi a venit Crăciunul, Anul nou, niciun semn. Fratele meu a trimis atunci pe cineva la apartamentul lui din Helsingborg. Știți cum e acolo, oamenii sunt mai reci, nu-i ca la noi. Totuși, vecinii au spus că nu l-au văzut de mult timp, „probabil e plecat în România”, au spus ei. Confirmarea oficială a venit zilele trecute după ce fratele meu, isteț, s-a gândit să-l caute pe lista persoanelor decedate. Acolo e un site unde se anunță toate persoanele decedate. Fratele meu i-a găsit numele pe listă”

Una din ultimele lui poze din România. Gabi Zahiu venea vara la Buzău în casa părintească de pe strada Patriei, unde locuiește acum sora lui. Fostul fotbalist are aici o cameră a lui, rămasă neatinsă

Trupul lui Gabi Zahiu e din noiembrie la morga spitalului din Suedia unde a decedat.

Cei doi nepoți fac demersuri pentru a-i repatria trupul și a-l îngropa creștinește acasă la Buzău.

Procedura nu-i prea ușoară întrucât atunci când a optat pentru cetățenia suedeză, fostul fotbalist ar fi fost nevoit să renunțe la cea română.

Cea mai apropiată rudă a lui Gabi Zahiu e sora din România, în vârstă și bolnavă, netransportabilă, astfel că e nevoie de o procură specială din partea acesteia pentru ca nepoții să-i poată ridica trupul de la morgă și a-l transporta apoi cu o mașină până în România, la Buzău.

Despre cariera lui Gabi Zahiu puteți citi în articolul din urmă cu două zile:

loading...

Un comentariu la „„Fratele meu l-a găsit pe listă!”

  • Am locuit pe strada VASILE ROAITĂ, la nr.47, în perioada 1958 – 1962 (actuala stradă OSTROVULUI ) și cunosc istoria ei. Așa cum a mai afirmat un cititor, într-o postare, ca urmare a intenției exprimate de domnul primar, de a schimba numele comunist al străzii, menționez că numele comunist i-a fost schimbat de mult timp ! Ce s-ar putea face acum, ar fi revenirea la vechiul nume, de DOAMNA NEAGA ! MULT SUCCES ! Și dacă tot discutăm despre strada aceasta, să știți că la intersecția ei cu străzile INDEPENDENȚEI și POMPILIU ȘTEFU, se află una dintre primele parcări și cea mai mare din BUZĂU ! Acum, am văzut că este un fel de piață. Nu s-a gândit nimeni să transforme acel teren în parcare ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.