Frig în apartamente, căldura R.A.M. merge toată la școli – buzoienii.ro

Până duminică seara, câteva mii de familii de buzoieni rămași la sistemul centralizat trebuie să apeleze la reșouri și calorifere.

Cazanul mare de apă fierbinte s-a stricat, s-au comandat țevile care trebuie înlocuite, dar acestea ajung la Buzău abia vineri, apoi mai e nevoie de două zile pentru sudura lor.

Cazanul mic de la punctul termic din Dorobanți face căldură, dar aceasta ajunge (dacă ajunge) doar pentru unitățile de învățământ din oraș (școli, licee, grădinițe și creșe).

Probleme s-au semnalat chiar și aici, la Hasdeu și Pedagogic, directorii luând azi decizia scurtării cu 5 minute a orelor pentru ca elevii să stea mai puțin la școală. Frig în clase a fost și la Șc. nr. 15, unde cadrele didactice au mutat aparatele de are condiționat pe cald.

Există și trei cartiere care nu sunt deloc afectate: Micro III, Centru și Micro XIV, unde există sisteme independente de producere a agentului termic.

La 12 unități de învățământ din Buzău (școli, licee, grădinițe și creșe) sunt în desfășurare lucrări pentru montarea de centrale proprii pe gaz. Prima care va porni va fi – vineri – cea de la Colegiul Tehnic. Până la primăvară toate unitățile de învățământ din oraș vor avea centrale proprii.

Vezi mai jos comunicatul RAM Buzău:

În cursul zilei de ieri, s-au efectuat lucrări de remediere a unor defecțiuni ale cazanului CAF 10Gcal. În urma constatărilor și pentru a avea siguranța funcționării la parametrii normali în această iarnă, s-a luat decizia de înlocuire a țevilor cu grad ridicat de uzură, operațiune care va dura până în a doua parte a săptamânii.

Funcționarea celui de-al doilea cazan de 2,75Gcal, va asigura agentul termic pentru instituțiile de învățamânt alimentate de la PT 4.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asigurăm că depunem eforturi pentru soluționarea cât mai rapidă a problemei create.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

11 comentarii la „Frig în apartamente, căldura R.A.M. merge toată la școli – buzoienii.ro

 • PAI DACA S-A FACUT TOTUL POMPIERISTIC

 • Fără comentarii Auras! A doua parte a săptămânii nu înseamnă duminică seara, care este sfârsitul săptămânii! Oricum căldura va reveni, dacă va reveni, după ziua de luni, iar domniile lor Toma şi Gubandru ne va cinsti de Ziua Națională cu frig în apartamente şi eventual ceva fasole! Ciolanul…tocmai a fost un pic pierdut in favoarea altora, nu neapărat mai buni!

 • Mergeți la Gubandru sa vă încălzească !!!

 • Nu platesc, nu primesc.
  Imi pare corecta.
  Primesc dupa cat platesc.
  Cand o sa plateasca mai mult atunci sa aiba pretentii de mai mult, cat timp stau la pomana din bani publici… ciocul mic.
  Vor socialism, sa primeasca precum se primea in socialism, adica putin cat sa ajunga la toata lumea, putin cat sa nu moara de frig… vor confort, vor sa stea cu geamurile deschise iarna, atunci sa scoata banii din buzunar.
  Doar ce buzoienii au votat capitalism, deci nu mai vor socialism, de ce sa mai primeasca socialism daca ei au votat ca nu mai vor socialism ci capitalism, adica platesti ai, nu platesti nu ai.

 • Domnule jurnalist, la scoala 15 clasele care au aparate de aer conditionat! Nu o spune ca si cum scoala este dotata cu asa ceva de primarie, alea care sunt sunt, sunt cumparate din banii nostri, ai parintilor…
  Probabil Toma a uitat ca dupa vara urmeaza tomana/ iarna si in perioada asta e frig. Oare toata vara ce-au facut?! Stiu… panselute, lalele, banci, logouri si avioane prin sensurile giratorii, etc.
  Noi ce ar trebui sa facem acum daca ni se imbolnavesc copiii stand in frig la scoala, mergem cu reteta la decontat la RAM sau la Primarie?

 • @Anonim: cu mult reaspect, însă nu au treaba una cu alta – ati amestecat conceptele teribil! 🙂 Curentul ideologic actual se numeste neo-liberalism (marcat, in principal, de resurgenta mișcărilor de extremă dreapta – vezi in special neo-nationalismul, mișcările de “emancipare” din țările arabe, ultra-conservatorism, etc). Acest neo-liberalism, mai este denumit si corporatism (din motive evidente), punând accentul pe mișcările masive de capital catre marile corporații, in defavoarea afacerilor locale (rezultanta globalizarii).
  Ce treaba are acum socialismul cu căldură din calorifere si cu defecțiunea de la RAM, mie personal imi scapa :-).
  Oricum, faptul ca va delimitati de persoanele mai sărace, urmărind linia individualismului corporatist (“doar eu am drepturi, nu ma intereseaza de ceilalti, sunt roman mândru etc etc”) se încadrează perfect pe linia neo-liberalismului servit cu lingurița la TV (emisiuni de genul: “aia sunt de vina, ajutorării social, de aceea nu avem autostrăzi, de aceea nu suntem ca in Vest, etc”).

  Periculoasă abordare! O astfel de atmosfera a fost inainte de al doilea război mondial – nu mai insist de ce, banuiesc ca deja cunoașteți!

  PS. Si da, nu suntem la nivelul Vestului nu pentru ca nu vrem sau nu ca nu putem, ci pentru ca nu avem o istorie colonială in spate – uitati-va la istoria celor care ne dau azi lecții de economie si veti intelege de ce.
  Si 2: nu mai luati de bun tot ce va servește presa la TV, studiați si faceti calcule! Veti vedea ponderea ajutoratilor sociali si veti intelege ca nu de acolo e problema. In era tehnologiei, războaiele sunt informaționale, in principal.
  Respect!

 • Plăcut surprinşi că RAM a sistat apa caldă şi căldura în Dorobanţi 1 şi 2, mai mulţi nostalgici comunişti din aceste cartiere au pregătit o petiţie prin care solicită să se taie şi curentul!

 • Postez aici comentariul unui domn Marius, pus din greșeală la știrea cu incendiul: „Am fost azi acasă la in coleg de serviciu care locuiește în Micro XIV și care este legat la centralele lor de cartier! Avea o căldură de stăteai în pantaloni scurți! Eu daca as tine centrala la temperatura aia, as plăti cred că peste 800 lei la gaz la o suprafață o idee mai mare la mine în condițiile în care el a plătit cel mai mult400 de lei în ianuarie anul asta”.

 • Şi caldura aia de stat în pantaloni scurţi cine o suportă tov. Tereacă? Subvenţia, cât e subvenţia? Tot noi o suportăm! Aşa cum vom suporta şi milioanele de euro împrumutate de Toma şamd! Se potriveşte foarte bine sintagma “AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ!”

  Să vină 2021 şi să se termine cu subvenţia la căldură şi atunci o să vedem dacă le mai convine să aibă atât de multă căldură în sistem centralizat încât să deschidă ferestrele! Pentru cazurile sociale da, să se ofere subvenţie pe bază de dosar, ca şi până acum, nu tuturor celor care sunt conectaţi la sistemul centralizat.

  Tov. Tereacă, oferta mea a rămas valabilă: eu pun combustibilul şi dv maşina pentru a trece în revistă străzile asfaltate în 2017-2018-2019. Vă băgaţi sau vă este teamă că vă stricaţi bunătate de limuzină pe drumurile asfaltate sub conducerea marelui primar căruia îi închinaţi onsanale zi de zi? Nu aveţi timp? Vă înţeleg … Trebuie să compuneţi din ce în ce mai multe osanale … Vă cred. Trebuie să prestaţi pentru ce primiţi!

 • Tereaca nu mai incerca sa amgesti lumea cu minciuni , nu vezi ca nu mai tine ,pana nu de curand ilk ridicai in slavi pe toma ca sa nu zic altceva .

 • O concluzie: nu mai primiti in casa colegii de serviciu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.