Frumusețea asta de loc e la noi în orașul Buzău. Iată unde, mai exact

E un mic colț de rai la noi în oraș. Orice necunoscător care va deschide poarta și va păși înăuntru va fi cu siguranță impresionat de spațiul verde, curățenia și, în general, bunul gust dimprejur. Gazonul e tuns, arbuștii îngrijiți, pe jos au fost puse pavele. E așa cum se întâlnește la tot pasul în țările civilizate ale Europei, dar din păcate, atât de rar în România. 

Ieri, mergând în vizită la un prieten, am pășit pentru prima dată înăuntru, mai exact în curtea bisericii Sf Parascheva, din fostul cartier 23 august.

Auzisem lucruri frumoase despre cei care îngrijesc de acest loc, dar nu intrasem niciodată. Așa că, ieri, am profitat de vizita în zonă, și am deschis poarta.

M-am plimbat zece minute prin incintă, nici țipenie de om primprejur, astfel că mi-am permis să calc pe gazon pentru a face pozele inserate în articol.  

Înăuntru am văzut că există și o grădiniță, dar și un loc de joacă unde predomină culorile naționale. 

Mai apoi am aflat că preotul paroh se numește Sava Gheorghe Popa, unul și același cu directorul Seminarului Teologic. Nu-l cunosc personal, dar țin să îl felicit pentru modul în care arată biserica sa.

Dacă se întâmplă să aibă și har într-ale preoției și apetență înspre ajutorarea celor sărmani înseamnă că e într-adevăr omul lui Dumnezeu. 

loading...

Un comentariu la „Frumusețea asta de loc e la noi în orașul Buzău. Iată unde, mai exact

  • Nici eu nu am știut de existența acestui „„refugiu””, dacă îl pot numi așa ,din împrejurimile Bisericii Sf. Parascheva dar din câte am văzut în fotografii mi-a plăcut foarte mult și am să fac tot posibilul să-l vizitez și eu . Pare foarte curat , bine întreținut și îngrijit ,așa că eu cred că mă voi simți minunat .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.