Gagu: „Vă cer 7 milioane de euro despăgubiri și pagube!”

Capitolul diverse al ședinței CLM de azi a fost cel mai interesant.

„Aprodul” Roșioru a anunțat că pe hol așteaptă încuviințarea de a intra Ionel Gagu, patronul Concas.

„Of, iar a venit să facă scandal”, au oftat cei din sală. „N-o să facă scandal”, a promis „aprodul” – care a ieșit din sală să-l aducă. „Nu vă temeți, n-o să fac scandal”, a făgăduit și Gagu imediat ce s-a așezat la microfon (N. B. și-a ținut apoi angajamentul).

În discursul său Gagu a alternat între a-i ruga și amenința pe consilieri (plus secretarul Pistol și primarul Toma). Subiectul discuției: blocajul apărut în vânzarea terenului din lotul patru de case și blocuri din Orizont.

1 RUGĂMINTEA „Vă rog să mă ajutați, firma Concas e într-o situația dificilă. Nu pot vinde apartamentele și casele de pe trei străzi. Există riscul de a opri activitatea la Concas, vor fi sute de angajați afectați. Vă rog să dispuneți reluarea vânzării terenului pe care s-au construit imobilele”

Cartierul Orizont se tot întinde, existând cerere a buzoienilor care vor să se mute de la bloc la casă într-un cartier cochet

2 AMENINȚAREA „Dacă nu o s-o rezolvați cumva și să scoateți terenul la vânzare o să vă dau în judecată. Am să vă cer despăgubiri de 6,7 milioane de euro și un milion de lei alte pagube. ”

Unde e BUBA

Gagu afirmă că terenul pe care s-a construit cartierul Orizont aparține Primăriei Buzău – care îl poate vinde fără probleme celor care și-au cumpărat acolo case și a prezentat mai multe documente în acest sens (decizii judecătorești, extrase de carte funciară, precizare a Agenției Domeniilor Statului, etc.).

Secretarul primăriei, Eduard Pistol, susținut mai nou și de o decizie a Prefecturii Buzău, zice că, dimpotrivă, terenul nu mai e al Primăriei Buzău și că, în consecință, municipalitatea nu are ce vinde.

Cuiul lui Pepelea în această cauză e decizia judecătorilor din „dosarul Orizont” – care lasă loc de interpretări.

Ce se va întâmpla

Cel mai probabil, după întâmplarea de azi, primarul Toma va convoca o ședință (cu ușile închise) cu toți consilierii și secretarul Pistol pentru a lua o decizie în această speță spinoasă. Azi, Gagu a fost „de treabă”, dar dacă nu i se va da dreptate va scoate flăcări pe nas.

Vom reveni.

Citește și:

loading...

15 comentarii la „Gagu: „Vă cer 7 milioane de euro despăgubiri și pagube!”

 • Nu e al Primariei ?!

  Pai noi platim impozite de ani buni … la Primarie…
  🙂

 • Nu înțeleg ce face domnul Gagu, chiar nimeni nu îl poate pune la punct. Este jignitor sa faci așa ceva de parcă acest oraș este moșia dansului. Rușine domnule Gagu.

 • Am incredere in Toma ca va tratata problema si o va rezolva la fel de la obiect si obiectiv cum a facut cu patinoarul Elcargidului, de exemplu, trecand peste prietenia cu domnul Gagu. Apropo, opriti-ma unde credeti ca gresesc, dar din care etapa a afacerii Gagu poate fi definit ca afacerist: cand se apuca de construit cu banii din avans dati de beneficiari, pe un teren care nu-i apartine si unde, ulterior, utilitatile sunt realizate cu banii publici (in timp ce restul orasului se roaga pentru un bec, un trotuar sau o strada ca lumea)?

 • Poti cer si 7 trilioane de iepuroi ,ca esti liber , dar in fata justitiei va trebui sa demonstrezi ca ii meriti!

 • Domnul Gagu susține că utilitățile (apă, canal, gaze, electricitate) au fost făcute de Concas. Primăria doar a asfaltat străzile și trotuarele. Aici, precum știți s-a iscat o polemică. Cei din restul orașului acuză că s-a asfaltat prea repede, cei care locuiesc acolo acuză acum Primăria că se asfaltează prea încet/târziu și că ei stau în noroi.

 • Cătălin, și eu plătesc impozite de ani buni tot la primărie, pentru terenul proprietate personală din jurul casei personale ! Asta nu înseamnă că sunt proprietatea primăriei! Una-i una…alta-i alta !

 • Domnule Tereacă, nu interesează ce ” susține domnul Gagu” ! Documentează-te la primărie cine a făcut/plătit cea mai mare parte din utilitățile la care te referi! Insist, la primărie, nu la primar!

 • Daca domnul Gagu poate prezenta documente in sensul investitiilor de utilitati, e perfect, dar ma gandesc ca, afacerist rasat, percepe chirie celor care furnizeaza apa, curentul, gazele, din moment ce se folosesc de traseele private?!? Oricine locuim la case stim ca tot ce reprezinta retea de utilitati „pana la poarta”, apartine ca investitie furnizorilor, poate doar cei de la curent sa fie mai smecheri de te pun sa-ti platesti stalpul (nu e cazul la Orizont, ca acolo-s ingropate cablurile). Deci Gagu, ca si alti corifei (Brebeanu e alt exemplar) ai capitalismului, a facut avere pe variante d-astea win-win, „ori imi dati, ori ma despagubiti”. Nici acum nu s-a lamurit (cu sentinte si recuperari de prejudicii) cum terenul SCDL a ajuns sa fie stramutat la mama dracului in afara orasului iar apoi oferita lui Gagu suprafata din Orizont. Domnul Gagu ar trebui să fie mai atent si sa nu-i ameninte pe alesii locali (buni, rai, sunt dintre noi si i-am pus acolo sa ne reprezinte interesele), practic pe noi?!? Cum? Si ce argument si logica e aia ca vor suferi sute de angajati? Si un traficant de persoane sau de droguri poate sustine acelasi lucru, ca i se pericliteaza soarta colaboratorilor daca se aplica legea.

 • @om:
  Aici ai descris perfect cum se construieste PESTE TOT in lume, parteneriat public-privat:
  „Apropo, opriti-ma unde credeti ca gresesc, dar din care etapa a afacerii Gagu poate fi definit ca afacerist: cand se apuca de construit cu banii din avans dati de beneficiari, pe un teren care nu-i apartine si unde, ulterior, utilitatile sunt realizate cu banii publici”.

  Asa se dezvolta lumea, altminteri eram tot la stadiul de bordeie si acum. Suntem in 2021. Avansati ! Avansati !….
  Restul e can-can.

 • PS foarte important: esti prost informat: utilitatile din TOT CARTIERUL au fost facute pe BANII CONCAS, nu cum ati fost voi injectati ca Primaria a platit pentru ele…
  Dar da, in Vest-ul civilizat, Statul pune la bataie terenul si utilitatile iar Privatul construieste.
  La final, TOTI CASTIGA.
  Ai auzit de conceptul „win-win”, micule bugetar frecator de menta si invidios ?!
  I guess not.

 • Vad ca multa lume vorbeste in nestiinta de cauza , atunci cand o sa aveti acces la documente veti judeca altfel. Dar o intrebare : cum de primaria a dat absolutamente toate aprobarile ??? Nemaivorbimnd ca D-nul secretar interpreteaza legea cum vrea el ,ups , cum vrea altcineva .

 • Nu ți-e rușine, domnule Gagu ? Sunt mii de tineri care nu au o palmă de pământ din cauza voastră, de când faci tu gargară pe banii și moșia buzoienilor? De unde ai tu avere? De la cine ai mă terenul din Orizont? Din burta mamei tale ? Ciocu mai mic, că mă întorc acasă și vă pun pe chituci pe toți.

 • Stirbulesculeeeeeeeee , pe ce lume traiesti mai omule , pai terenul a fost pus la dispozitie de primarie pentru a construii cineva acolo sau esti greu de cap .

 • Stirbulescule, vorbesti de parca Gagu sta singur in cartierul ala :)))
  E plin de case pentru tineri moshule…., in loc sa fi ramas un teren viran, asa cum a stat in ultimii 100 de ani pana a ridicat cineva CEVA pe el.
  Vai mama ta…

 • Boscodeala si cu GAGU au discutat afacerea Orizont la terasa de pe bulevard cu 15 ani in urma.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.