Fotoreportaj de la sărbătorirea Micii Uniri de la Buzău

În ciuda frigului, au fost zero grade azi-dimineață la Buzău, două-trei sute de buzoieni au răspuns invitației CJ Buzău de a sărbători împreună „Mica Unire”.

Evenimentul s-a ținut într-un spațiu nou, în părculețul frumos din spatele Centrului Muzeal, unde s-a amenajat și o scenă.

Participanții de toate vârstele au primit stegulețe tricolore
Evenimentul a fost deschis de Fanfara Militară a Diviziei 2 Infanterie Getica
Oficialități participante, Emanoil Neagu și Adrian Petre de la CJ Buzău, plus invitați din Republica Moldova din unitățile administrative înfrățite cu județul Buzău
Actorii Teatrului G. Ciprian din Buzău au interpretat trei scenete patriotice cu Mihai Viteazul, regele Ferdinand și domnitorul I. Al. Cuza
Pe scenă a urcat cunoscuta formație Plăieșii din Republica Moldova
Evenimentul a fost urmărit, de la geamuri, de locatarii caselor din vecinătate
Participanții au încins o mare Horă a Unirii
La horă a participat și șeful CJ Buzău, Emanoil Neagu
Locația inaugurată azi e perfectă pentru găzduirea în aer liber a diverselor evenimente organizate de CJ Buzău și instituțiile din subordine

Discurs Emanoil Neagu (șef CJ Buzău) și Daniel Costache (director Muzeul Județean):

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Fotoreportaj de la sărbătorirea Micii Uniri de la Buzău

 • Deci…. Ce avem noi aici? Aproximativ 250 persoane, care au venit aduse cu rugăminți(intense…vreo 60-70 erau angajați ai Consiliului Județean sau rude ale acestora), persoane care habar nu aveau în ce perioadă a domnit Alexandru Ioan Cuza sau ce rol avut acesta în înfăptuirea Unirii!
  Sau mulțumit cu niște cocarde ( or ști ce sunt astea) prinse în piept și cu o horă organizată ad-hoc, la solicitarea celor prezenți. Domnul președinte s-a prins și el în horă și a dansat puțin, mulțumit fiind că nu l-a întrebat nimeni ceva legat de domnitorul Cuza!
  Desigur, niciun jurnalist dintre cei prezenți nu s-a gândit să adreseze întrebări celor prezenți, oficialități(președinte, vice, etc..), altfel cine mai plătește reclamă la gazetă…
  În rest, un joc de imagine, folosit de domnul președinte, pentru pregătirea candidaturii în parlament, din anul 2024, pe bani publici desigur! Cum întreba dânsul, deunăzi….De ce un președinte de consiliu județean are un salariu mai mic decât un parlamentar, păi un parlamentar are răspunderea unui președinte de CJ? Nu, nu are, pentru că președintele de consiliu județean a găsit un fraier, care se numește Administrator al Județului și care în schimbul a 16.000 LEI/lună, semnează tot ce ar trebui să semneze președintele! Săracul băiat, s-a bucurat la niște arginți fără să conștientizeze că va veni și payment day, adică DJ 203 K, de la Vadu Pașii spre Săgeata!

  Răspunde
  • … campanie electorală!…numai că … să ne aducem aminte de ‘pandemie’…. lockdown, hăituială, amenzi, termoscanere …pumni picioare și alte măscări !….dracu’ alege asemenea criminali!

   Răspunde
 • …. aduceți – vă aminte de ‘pandemie’!…. atenție pe cine votați, de ce votați …. dacă votați!…

  Răspunde
 • Ce discrepanta..
  Uitati-va in poza din drona. Cum arata curtea centrului si cum arata curtile buzoienilor dimprejur…
  Vai mama noastra

  Răspunde
 • Nu termină el, Toma, Piața Dacia!
  Să vedeți ce scenă mare și frumoasă o să-și construiască!

  Răspunde
 • In baza comentatorilor samantari si tastangii de mai sus, ziua de ieri, Mica Unire care de fapt multi spun ca a fost adevarata Unire, trebuia serbata dupa chipul si asemănarea acestora. Adică in fata mesei din bucatarie, cu o punga de semințe si o sacoșa in care sa își scuipe cojile. Sau pe la schi ca deh, e la moda. Despre ce vorbim, la adunarea de la Iași au huiduit din toti bojocii in condițiile in care ăștia le fac autostrada.

  Răspunde
 • „Ăștia care le fac autostrada”, se numesc Ciolacu, Grindeanu, Johannis și compania, adică tot ăia de acum 30 de ani, care trebuiau să facă autostrada încă de pe atunci!! Și ghici de ce nu au făcut-o!! Pentru că în loc să-i trateze cu ignoranță, chiar în astfel de momente solemne, rămânând în casă într-adevăr și nu huiduindu-i, s-au prins cu ei în horă, le-au ținut microfoanele și nu numai, le-au scris discursurile și aplaudat, pentru un mic, o sarma și un suc de la tec, ori eventual un serviciu performant la buget!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.