GALERIE FOTO pentru cei care nu au ajuns. Iată unde s-a dansat „Hora Unirii”

Asistență redusă azi la manifestările prilejuite de celebrarea Micii Uniri de la Buzău.

Frigul, dar mai ales poleiul, i-au împiedicat pe buzoieni să ajungă la Muzeul Județean.

Organizatorii au fost obligați să țină „Hora Unirii”, dar și sceneta cu domnitorul Cuza – pe scena Teatrului George Ciprian.

Afară, în curtea muzeului, a cântat fanfara militară, s-au prezentat steagurilor unităților din cadrul Diviziei 2 Infanterie Getica” și a fost primită suita călare a Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

În interior au avut loc sceneta primirii de către Alexandru Ioan Cuza a delegaţiei unioniste buzoiene, spectacolul folcloric susţinut de către membrii Ansamblului Folcloric „Plaiurile Mioriţei”, „Hora Unirii” precum şi mini-expoziţia temporară Cuza şi Unirea.

Dintre notabilități au fost prezenți primarul C-tin Toma, generalul Gh. Vlad, comandantul Diviziei II Infanterie Getica, senatorul L. Romașcanu și cei doi vicepreședinți ai CJ Buzău – Ad. Petre și Romeo Lungu.

Au lipsit prefectul Carmen Ichim, reținut de problemele generate de polei în județ, și șeful CJ Buzău – Emanoil Neagu – plecat la Focșani pentru ședința Uniunii Consiliilor Județene.

Numărul buzoienilor prezenți a fost în jur de două sute, cu mult mai puțini față de anii precedenți.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Să li se dea sau nu ? Sondaj. Votați, vă rog! CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Dă, mai jos, CLICK pe „Îmi place” pentru a primi zilnic știrile buzoienii.ro pe facebook. 

loading...

3 comentarii la „GALERIE FOTO pentru cei care nu au ajuns. Iată unde s-a dansat „Hora Unirii”

  • “Buzoienii, tinuti acasa de polei”, mai exact, tinuti acasa de Toma si tovarasii de la Urbis, ca n-au curatat nici cele mai importante trotuare… merg oamenii cu sacosele printre masini, pe strada, pentru ca pe trotuare e sticla. Si sa n-o aud p-aia cu “obligatia proprietarilor din blocuri si case…” pentru ca aia au platit deja, la timp, impozite pe locuinte si teren aferent + taxe de parcare, etc…

    rusine administratiei intr-o zi istorica…

  • NICI DRACU NU VA VREA… CIUMA ROSIE. VEDETI VOI LA ALEGERI…. PATRU BOI, CU LANTU’N COARNE…FITI.AR PROSTII AI DRACU, DOAMNE…

  • De ce nu s-au curățat trotuarele domnule primar,ce firmă trebuia să facă acest lucru?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.