Gata cu joaca! Decizie drastică a autorităților la Buzău

Conform unei informații de ultimă oră autoritățile buzoiene au decis în această seară sacrificarea tuturor porcilor de la ferma din Puiești (lângă Rm. Sărat).

Asta deși rezultatele de laborator care să confirme oficial pătrunderea pestei porcine sunt așteptate abia mâine dimineață (vezi mai jos – au venit!).

Însă, probabil că în urma autopsiei porcilor sacrificați inițial s-a găsit că rinichii și ficatul erau afectate de semne evidente ale pestei porcine!

De aceea, nu s-au mai așteptat rezultatele și s-a trecut la eutanasierea celor 14 porci adulți și 76 de sugari care trăiau la ferma înființată pe locul fostului CAP de la Puieștii de Jos.

UPDATE, ora 23.00 – VIRUS CONFIRMAT DE LABORATOR

În urmă cu puțin timp, DSVSA a primit de la IDSA confirmarea telefonică a prezenței PPA în probele recoltate de la unul dintre porcii morți la Puiești.

Ca urmare, mâine la ora 9.00 au fost convocate Centrul Local de Combatere a Bolilor și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru adoptarea tuturor măsurilor necesare. Se va lua în discuție inclusiv sacrificarea tuturor porcilor din Puiești!

Între timp, au fost luate măsuri de dezinfecție completă a exploatației afectate și zonei adiacente, izolarea perimetrului, avertizarea locuitorilor, interzicerea transportului de carne sau semipreparate din carne în zonă.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  „Camerista a găsit-o în pat cu venele tăiate”  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Gata cu joaca! Decizie drastică a autorităților la Buzău

  • Nu-mi vine s-a cred ce s-e intampla.ori cineva imprastie virusul ori toti sunt mana-n mana.de la doctori la autoritati si trebuie s-a terminam cu rasa porcina din romania.maine .poimaine e-n toata tara.Dar nu m-a mira.intr-o tara saraca si prost condusa.e posibil orice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.