Gaze, Mărăcineni. E țeava, nu mai sunt doar vorbe!

„Sunt doar vorbe, nimic concret”, au spus cei neîncrezători în proiectul „Gaze la Mărăcineni”.

Ceva dreptate aveau și ei după zeci de ani de promisiuni.

Acum, avem o veste bună pentru toți, optimiști și pesimiști. Vine țeava!

A început, în Macedonia, producerea celor 5 km de țeavă care vor aduce gazele de la conducta Trans Gaz de la Vernești până la noi la Mărăcineni. În septembrie se va deschide șantierul, nimic rău nu se mai poate întâmpla”, a spus azi primarul Dumitru Constantin pentru buzoienii.ro.

Lucrarea e una destul de complexă. Pe o lungime de 820 de metri țeava va avea traseu subteran pe sub calea ferată Nehoiașu, șoseaua Buzău – Brașov, canalul energetic și râul Buzău.

Lucrarea va fi executată de o asociere de trei firme (au oferit prețul cel mai mic, vezi foto mai jos), din care cele mai importante două au sediul la Bascov, lângă Pitești.

După ce gazele vor ajunge în SRM-ul de la Mărăcineni va urma faza a doua – înființarea rețelei de gaze pe străzile și ulițele comunei Mărăcineni.

Citește și:

loading...

8 comentarii la „Gaze, Mărăcineni. E țeava, nu mai sunt doar vorbe!

 • “După ce gazele vor ajunge în SRM-ul de la Mărăcineni va urma faza a doua – înființarea rețelei de gaze pe străzile și ulițele comunei Mărăcineni”
  Atunci sa va vad……..

 • “După ce gazele vor ajunge în SRM-ul de la Mărăcineni va urma faza a doua – înființarea rețelei de gaze pe străzile și ulițele comunei Mărăcineni”
  Intrebarea mea este alta: daca se stie cu precizie unde va fi SRM-ul, cine ii opreste sa faca deja reteaua din Maracineni, astfel incat, atunci cand acesta va fi gata, racordarea sa fie doar o formalitate? S-ar castiga astfel nu luni, ci ani de zile pana la sosirea gazelor in fiecare gospodarie.
  E greu? Autostrazile se fac pe tronsoane care se inter-racordeaza, ce ar fi asa greu pentru niste tevi de gaze?

 • Pana in 8 ani nu vor avea gaze utilizatorii din Maracineni. Nu va mai imbatati cu apa rece. In prima faza se va construi magistrala, aproximativ 4 ani, apoi in faza a II.a reteaua de distributie a carei constructie va dura cel putin 3…daca nu 5 ani…asa ca…

 • Mama ma-sii ,teava produsa in Macedonia!Ptiu,tara de cacao ce-am ajuns!

 • Mai prinde Titel vreo două mandate până vor fi gaze în Mărăcineni. Rețeaua poate fi făcută încă de acum, dar nu se vrea. Titel va mă face încă mulți ani bani din vânzarea GPL-ului.
  Dar, să vedem și câți își vor permite să își tragă gaze în curte, dar și să le folosească la încălzire.

 • Vineee gazele!
  Bine, nu acum, ci peste vreo 6 ani.

 • Era să uit, țeavă din Macedonia?! Pe bune?! Noi nu mai producem aproape nimic, doar asamblăm?!

 • Don Primarele de Lipia/Merei matale ce zici de gazele pe care alti primari se agita sa faca viata mai buna alegatorilor.Ai nevoie de ceva avize pe care abgajati (aia cu showroom-ul auto) nu sunt in stare sa sa le ia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.