Ghici câți juriști ține angajați Tescaru la Compania de apă! Iată și cât plătește suplimentar în fiecare lună unui avocat de la Cluj

Tescaru și jurista Comp. de Apă

Primarul C-tin Toma a prezentat azi consilierilor locali și presei ultimul raport al Curții de Conturi Buzău la adresa Comp. de Apă.

Din conținutul acestuia aflăm că deși are angajați permanent nouă juriști, firma de apă din Buzău varsă lunar 3000 de euro (la care se adaugă TVA) către o casă de avocatură din Cluj.

Avocatul clujean a încasat astfel aproape 5 miliarde de lei vechi în trei ani, deși în acest timp a mers doar la 8 procese (3 pe an).

Raluca Stan, unul dintre juriștii buni ai Comp. de Apă

„Între ianuarie 2014 – decembrie 2016, Compania de Apă a efectuat plăți neeconomice, neeficiente şi neeficace estimate la suma totală de  473.671.15 lei către Cabinet de avocat Horia Bora din municipiul Cluj Napoca, în baza unui contract de asistenţă juridică din 2012. Plăţile în cauză nu respectă principiile economicităţii, eficientei şi eficacităţii întrucât la Compania de Apă S.A. Buzău îşi desfăşoară activitatea 9 persoane de specialitate juridică, în baza unor contracte de muncă pe durată nedeterminată, care conform atribuţiilor menţionate în fişa postului au obligaţia să reprezinte interesele societăţii în faţa instanţelor judecătoreşti, executorilor judecătoreşti şi a altor organe de jurisdicţie. În acești trei ani Compania de Apă a fost reprezentată de Cabinetul de avocat Horia Bora (vezi foto) doar în 8 (opt) procese aflate pe rolul diverselor instanţe judecătoreşti din România, rezultând o medie de reprezentare de sub 3 procese/an. În schimb, furnizorul a solicitat la plată şi a încasat lunar onorariile pentru întreaga perioada. Clauzele contractului de asistenţă juridică în cauză sunt favorabile Cabinetului de avocat Horia Bora. Compania de Apă s-a obligat să plătească onorariul de 3000 euro fără TVA indiferent dacă în luna respectivă furnizorul a prestat sau nu cele 20 de ore de asistenţă stipulate în contract. Orele nerealizate nu se reportează în lunile următoare, iar onorariul de 3.000 euro + T.V.A. se datorează independent de întocmirea sau aprobarea unui Raport de activitate”.

De notat că pentru a lupta cu armata juridică a Comp. de Apă, menită în principal a-i prezerva lui Tescaru poziția de director și primarul C-tin Toma a angajat o casă de avocatură. Toma are însă alibiul că nu are juriști angajați în primărei.

În același raport al Curții de Conturi se reclamă că firma de apă nu a plătit primăriilor din județ dividendele și redevențele cuvenite, dar și taxa pe clădirile folosite (la Chiojdu, Cislău, Sărulești, Săpoca, Ulmeni, Cernătești).

„Tescaru și-a angajat Casă de Avocatură  de la Cluj pe care o plătește pe bani grei ca să atace în justiție Primăria Buzău și pe mine ca persoană fizică” – C-tin Toma, primar Buzău

Compania de Apă a contestat raportul inspectorului Curții de Conturi Buzău. Temeinicia lui va fi analizată la București de Comisia de Soluționare a Contestațiilor.

Dacă ți-a plăcut acest articol te rugăm ca la final să apeși butonul DISTRIBUIE (Share this post).

Citește și articolul: Cartier de blocuri lângă Kaufland. Stațiunea legumicolă se opune proiectului imobiliar al Arhiepiscopiei. Iată ce decizie s-a luat azi

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

13 comentarii la „Ghici câți juriști ține angajați Tescaru la Compania de apă! Iată și cât plătește suplimentar în fiecare lună unui avocat de la Cluj

 • În poza Tescaru se afla cu doar un jurist(doamna din poza este jurist), domnul nu este!de unde esti documentat ca erau juristi amandoi???

  Răspunde
 • da, ține din banii publici o turmă de avocați ca să-l susțină bine în procese ca să nu fie dat jos. Dar eu mă întreb pe acest Tescaru chiar nu poate nimeni sa-l dea jos? Văd ca dl primar nu reușeste. alte controale de la bucuresti nu il gasesc cu nimic. e curat. ăsta sta la cârma companiei precum ceausescu pâna la moarte.

  Răspunde
 • Primare ! Daca acuzi pe Tescaru ca a angajat firma de avocatura , neeconomic ,atunci tu de ce ai cerut in CLM acelasi lucru ? DEMAGOG CE ESTI ! Tereca ai grija Toma nu v-a fi primar pe vecie.

  Răspunde
  • Sunt, cred, suficienți acești patru ani pentru ca Toma să fi schimbat deja fața Buzăului. Daca asfalteaza anul ăsta 100 de străzi pe urmă poate veni înapoi Boșcodeală încă 20 de ani.

   Răspunde
 • Ca să răspund cu vorbele unui ilustru necunoscut ,dl.Tescaru procedează așa „„fiindcă poate ””.Ce nu înțeleg eu ,CUM poate dlui să își permită asemenea abuzuri ,și de ce nu-i dă nimeni de cap,pentru că nu e un superman în țara asta și face ce vrea dlui .Eu încă mai cred că în țara asta ,instituția Primarilor și a Prefecților trebuie respectată .

  Răspunde
  • Domnul Tescaru e rămășiță a sistemului Boșcodeală când când la Buzău domnea legea bunului plac.

   Răspunde
 • Stiti cati bani de la Compania de apa „infractorul Buzau” se scurg catre PSD Buzau? Stiti cate persoane de la Curtea de conturi Buzau,cati judecatori,cati procurori si cati politisti primesc”daruri financiare” de la Compania de apa „Infractorul Buzau”? Stiti ce sume sunt pompate la Bucuresti la diferite „notabilitati” de la Ministerul Mediului,………..etc? Cand o sa va dea „justitia,Procuratura,DNA-ul,Curtea de Conturi,….raspunsurile”,o sa intelegeti de ce platiti cea mai scumpa apa „potabila” din tara.Pana atunci,poate se gaseste cineva „sa explice si justifice” si modul in care sunt folosite fondurile europene.Atat timp cat „vaca de muls”,Ciompania de apa „infractorul Buzau” si „vacarul sef” (ciurdarul) Tescaru „produce” si „doneaza”,o sa mai platiti .Excrocii din „justitie” (si nu numai!), vor gasi intotdeauna astfel de „vaci de muls”……penale.Ca deh,stiti cu totii ca „legea trebuie aparata” in Romania!……Care „lege”?A cui „lege”?

  Răspunde
 • Individul de la Cluj incaseaza ZILNIC contravaloarea unui salariu minim fara sa faca nimic.
  Da, 1400 lei pe zi calendaristica, nici macar pe aia lucratoare. Pe zi lucratoare ar veni 2000 lei.
  Revoltator, in timp ce palmasii care fac toata treaba in Compania de Apa nu primesc INTR-O LUNA dupa munca de 8 ore zilnica cat primeste ala INTR-O ZI fara sa faca nimic.

  Răspunde
 • NENEA TEREACA, vad ca lasi doar comentariile care iti convin
  desi unele sunt cu tenta mult mai „urata” ca, cele din comment-urile mele pe care le-ai sters!
  REVIN: documenteaza-te inainte de a scrie orice stire!!!
  de ce nu mi-ai multumit ca, te-am anuntat ca nu ai avut dreptate?caci ulterior ai modificat poza! intamplator il stiam pe baiatul din poza de aceea am stiut ca nu este jurist, NENEA TEREACA!
  P.S. SA FACI, CINSTE CA TE-AM CORECTAT A NU STIU CATA OARA!

  Răspunde
  • Nu las comentariile care conțin insulte și calomnii (când le văd la timp). Și da, recunosc, că mai greșesc și eu, dar când aflu adevărul caut imediat să repar și îmi fac mustrări. Vă mulțumesc sincer atunci când mă corectați.

   Răspunde
 • Salut
  De ce nu ne arati documente cum ca nu s-a platit taxa pe cladirile din Cislau si Chiojdu?ce-a din urma nici nu exista in evidentele primariei Chiojdu ca si utilizare a celor de la Compania de apa.(folosesc in sediu care nu apartine primariei Chiojdu) Personal m-am interest ieri!urmeaza si la celelalte!
  Prieteneste te rog nu ne mai minti
  Mai omule spune adevarul!!!

  Răspunde
  • Eu n-am mințit nimic. N-am făcut decât să preiau pasaje din raportul Curtii de Conturi care este o institutie a statului. Care raport, admit, nu e infailibil. Onor Compania de Apă poate emite un comunicat de presă pe care îl voi publica.

   Răspunde
 • A gresi este omeneste(de accord cu asta)
  dar eu ma intreb de ce nu faci o stire publica sa te corecteze atunci, cand gresesti???
  sa iti ceri scuze cititorilor pt ca ii duci in eroare cu diverse stiri!!!
  te-ai documentat cu stirea(spatiul) de la Chiojdu???
  de ce nu pui poze cu raportul curtii de conturi?sa vedem Negru pe alb ce scrie de acele spatii!
  mai bine putine stiri si bune decat multe si nefondate(neconcludente)
  infailibil conform dex inseamna cert/sigur
  deci ai spus ca raportul nu este sigur.cert
  daca nu esti sigur pe acest raport de ce il comunici?
  de ce nu astepti sa fie 100% sigur/cert/infailibil?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.