Ghid de bingo online: cum se joacă, reguli, istoric

Bingo este un joc foarte simplu, ale cărui rezultate depind de probabilitate și noroc. Pentru a participa este suficient să achiziționezi unul sau mai multe bilete și să bifezi numerele care sunt extrase. Prima persoană care anunță completarea uneia dintre combinațiile prestabilite este declarată câștigătoare.

Jocul de bingo are milioane de fani în întreaga lume. El a cunoscut o dezvoltare puternică după cel de-al doilea război mondial când găseai săli de bingo pe întreg teritoriul SUA. Bingo ajunsese una dintre principalele distracții pentru persoanele cu vârstă înaintată deoarece, pe lângă jocul propriu-zis, facilita socializarea acestora.

Scurtă istorie a jocului de bingo

Prima variantă de bingo a fost consemnată în Italia, în jurul anilor 1530. Jocul se numea Gioco del Lotto d’Italia, iar jucătorii primeau cartoane cu pătrate pe care erau inscripționate numere. Extragerea numerelor câștigătoare se făcea dintr-un sac. Jocul a evoluat și s-a răspândit. În 1770 el era foarte popular printre francezii bogați și se numea Le Lotto. Cartoanele de joc conțineau 27 de pătrate organizate pe 9 coloane și 3 rânduri, pe fiecare rând fiind distribuite 5 numere de la 1 la 90.

:

Jocul a migrat în secolul al XVIII-lea în Marea Britanie, iar în secolul al XIX era foarte popular în Germania. Consacrarea a venit după ce a ajuns în America. El a fost standardizat în 1920 de Hugh J. Ward sub numele de „Beano”. După un deceniu, Edwin S. Lowe s-a implicat în dezvoltarea acestui joc angajându-l pe profesorul universitar Carl Leffler să mărească numărul de combinații de pe bilete. În 1942 el a brevetat acest joc sub numele de Bingo după ce unul dintre amicii săi a folosit acest cuvânt pentru a anunța completarea unei linii.

Începând cu anii 1940, jocul de bingo a cucerit America, în fiecare comunitate funcționând o sală de joc. În România sălile de bingo au apărut în ultimii ani ai secolului XX și au cucerit rapid populația. Jocul a fost integrat în unele dintre cele mai de succes emisiuni televizate: Bingo România, Super Bingo Metropolis sau Bingo Mania. Între timp, sălile de Bingo au dispărut din peisaj, fără a fi identificată o cauză clară.

Jocul de bingo este revitalizat în mediul online

Extraordinara dezvoltare a cazinourilor online nu putea să ocolească jocul de bingo. Acum poți juca bingo online din confortul propriei locuințe, în orice moment al zilei. Dacă în sălile de bingo jucătorii erau restricționați la o singură variantă de bingo, în cazinourile online ei pot să aleagă varianta preferată, iar numărul de combinații de numere pe bilete este nelimitat.

În plus, dacă în sălile de bingo un jucător putea urmări doar câteva bilete, în camerele de bingo online pot fi achiziționate și 100 de carduri, numerele câștigătoare fiind bifate automat. Pentru cele mai multe variante de jocuri există jocuri demo care oferă jucătorilor oportunitatea de a se familiariza cu regulile și de a alege jocurile mai atractive fără niciun risc.

Variante de jocuri de Bingo online

Cele mai populare variante de Bingo sunt Bingo cu 90 de bile, Bingo cu 75 de bile și Bingo Variant cu 75 de bile.

Bingo cu 90 de bile

Biletul din acest joc conține 15 numere de la 1 la 90, distribuite pe 9 coloane, câte 5 pe fiecare dintre cele 3 rânduri.  Sunt acceptate 3 variante de câștig: Linie, 2 Linii și Full House (grila completă). Biletele pot fi cumpărate individual, dar și sub formă de cartoane cu 6 grile de joc care garantează prezența fiecărui număr de la 1 la 90. Uneori, cazinourile online încarcă aceste jocuri cu jackpoturi progresive care adaugă mai mult suspans și adrenalină unui joc, în general, liniștit.

Bingo standard cu 75 de bile

Acest joc este mult mai dinamic. Biletele de joc sunt achiziționate individual și conțin o grilă 5×5 cu pătratul din mijloc liber – acționează ca un Joker. Se pot completa linii pe rânduri, pe coloane sau pe diagonale. Fiecăreia dintre cele 5 coloane îi este asociată una din literele din Cuvântul BINGO. Se acordă premii pentru 1 linie, 2 linii, 3 linii, 4 linii și 5 linii (Full House).

Bingo Variantă cu 75 de bile

Biletele de joc conțin 3 grile 5×5 cu toate pozițiile ocupate de numerele de la 1 la 75. Jocul se desfășoară ca și cel standard cu 75 de bile, dar poate suferi mici modificări, combinațiile câștigătoare presupunând completarea unor modele inserate pe grile (Pattern Bingo).

Alte variante de bingo mai puțin cunoscute sunt Bingo cu 30, 40, 50 sau 80 de bile, Bingo U-Pick’Em, Quickie Bingo, Quick Shot Bingo, Bonanza Bingo sau Death Bingo (bingo inversat – câștigă ultimul jucător care are un număr nebifat).

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.