Gloria revine de la 0-2! Nu pierde la Farul, deși a jucat 30 de minute în inferioritate

Bravo, Gloria! Pentru două lucruri.

1Buzoienii au avut puterea de a reveni după un început catastrofal. În minutul 15 era 2-0. Înainte de pauză, atacantul C-tin Stoica a marcat cu capul (2-1), iar în repriza a doua a transformat penalty-ul acordat după un henț. 2-2 a fost scorul final.

2La 2-2, în minutul 63, fundașul Marius Ioniță a văzut direct cartonașul roșu pentru fault în poziție de ultim apărător. Gloria a jucat ultima jumătate de oră în inferioritate. Interval în care Farul n-a avut nicio ocazie, iar Gloria a arătat maturitate în joc.

Constatări

*Păcat că Gloria a avut un început atât de prost. După ce Ilie Stan l-a scos pe Savin și a introdus un vârf (C-tin Stoica, min. 35) buzoienii au controlat jocul. Impresia reporterului, conturată în repriza a doua, e că Gloria putea câștiga dacă n-ar fi început să joace de la 0-2.

*Ca și „U” Cluj etapa trecută, Farul a arătat acum ca o echipă slabă. Nu știm dacă așa e sau dacă Gloria le-a făcut să pară slabe.

*Gloria și-a conturat un lot bunicel. În afară de primul „11”, Ilie Stan a mai trimis în teren 5 jucători: C. Stoica, Perju, Tucaliuc, Toma, Ciobanu. Dacă îl adăugăm și pe Chică-Roșă, rezultă 17 fotbaliști pe care Ilie Stan se va baza în acest sezon. Pe lângă ei ar putea fi crescuți mai mulți puști (din Buzău și de aiurea).

*Gloria n-a pierdut niciun meci în acest sezon (trei egaluri și o victorie). Punctele sunt însă puțintele (pentru că la egal se acordă doar unul).

*Cristi Ceaușel, oficial Gloria, înainte de meci. „Nu pierdem”. A avut (și de data asta) dreptate. Deși la 2-0 pentru Farul…

*Etapa viitoare, Gloria primește în Crâng pe CSM Reșița (echipă la care joacă L. Buș, Matulevicius, D. Ene și Astafei).

*Meciul a fost difuzat live pe pagina de facebook a Farului Constanța (mulțumiri de la Buzău pentru transmisia excelentă). Cei care nu l-au văzut o pot face acum – CLICK AICI.

Note acordate jucătorilor Gloriei

R. Stoian 6 – Pârvulescu 6,5, Ioniță 5, Ghinga 6, Nedelea 6,5 – Balgiu 7,5, Savin 4 (min. 33, Stoica 7) – Roșu 6, Pațurcă 6, Huiban 5 – Iurcu 6.

Notă 1: Ghinga și Huiban ar fi primit un punct în plus, dar au greșit la golurile primite. Sancționat este și Ioniță pentru cartonașul roșu.

Notă 2: Perju, Tucaliuc, Ciobanu și Toma au jucat prea puțin pentru a fi notați.

Notă 3: Notele par mici, dar sunt puse de un reporter exigent. De-ar fi fost notați, mulți de la Farul ar fi rămas corigenți.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.