Grădină zoologică la Buzău ? Iată răspunsul primarului

O mică grădină zoologică în parcul Crâng. E propunerea pe care i-a făcut-o deunăzi un buzoian primarului C-tin Toma pe domnuleprimar. ro. 

Domnule Primar, va aduc pe aceasta cale o propunere care, sper, sa intre in atentia dumneavoastra sau a celorlalte persoane din conducerea Primariei. Cu ceva vreme in urma, cand eram copil, in parcul Crang era amenajata o mica Gradina Zoologica, cu animale autohtone (caprioare, ursuleti, vulpi, etc ) care la vremea aceea era o incantare pentru noi copiii. Astazi , majoritatea oraselor care au parcuri cum avem noi Crangul, au cate o gradina zoologica, mai mica sau mai mare iar noi intr-un parc atat de frumos si de recunoscut nu putem amenaja pentru incantarea copiilor cateva spatii in care sa aducem doua –trei caprioare ? Avem de toate in Crang, masinute electrice, biciclete, triciclete, caini vagabonzi, terase, tiroliene, dar pentru cei mici ar fi o bucurie sa vina cu parintii sau bunicii si sa priveasca o caprioara pe care unii nu o vad decat in poze sau la tv. Nu cred ca ar fi un efort asa de mare pentru amenajarea unei mici gradini zoo.

Răspunsul primarului a fost unul încurajator pentru petiționar dar și pentru miile de copii din oraș sau județ. 

Este o idee interesanta ! Din pacate, Padurea Crang in acest moment este proprietatea statului si administrata de Romsilva. Municipalitatea detine doar cateva hectare in jurul lacului. Asa cum se stie am initiat un proiect de revenire a celor 182 ha in proprietatea Buzaului asa cum a fost pana la venirea comunistilor. In acest moment exista o initiativa legislativa a parlamentarilor PSD de Buzau de a obtine printr-o lege aceasta padure foarte importanta pentru municipiul nostru. Doamne-ajuta !

Grădini zoologice au mai toate orașele dimprejurul Buzăului precum Brăila, Târgoviște, Pitești, Ploiești, Galați etc. Din păcate, în municipiul Buzău banii primăriei s-au tocat în ultimii ani majoritar pe subvenții și sinecuri, iar pentru investiții care să dezvolte, îmbogățească și înfrumusețeze orașul n-au mai rămas fonduri.

În locul unei astfel de grădini zoologice care să bucure miile de copii din oraș sau județ Primăria Buzău cheltuia anual câte 20 de miliarde pentru echipa de fotbal, unde în mandatul perpetuu al președintelui Tulpan erau prezente la stadion mai multe forțe de ordine decât spectatori. 

Pe domnuleprimar.ro au existat și opinii ale unor iubitori ai animalelor care s-au pronunța împotriva înființării unei grădini zoologice la Buzău:

30 Mai 2017, Vasile:  Locul animalelor e in libertate nu la zoo.

30 Mai 2017, zoe: Lasati mai oameni buni animalele in libertate, locul lor nu e la Zoo!

31 Mai 2017, Catalin: Asta mai lipsea, la cat de priceputi unt romani la orice, niste animale chinuite mai trebuiau…

01 Iunie 2017, Stanciu V.: Animale domestice da, cele salbatice, nu . Se pare ca ai cam ramas pe urma. Lumea civilizata lupta ptr. eliminarea acestor lagare ale bietelor animale, fie ca vorbim de gradini zoo sau circuri. Fii serios ca nepotul are unde vedea acele animale. Televiziunile si internetul sunt pline de notiuni zoo, geografie, istorie, etc.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Grădină zoologică la Buzău ? Iată răspunsul primarului

 • Omul cu propunerea stă prost cu memoria . Era pe la începutul anilor 70 un spațiu îngrădit în care se chinuiau un lup jegărit , o vulpe leșinată , un urs năpârlit , două căprioare , și cam atât . Țarcul se umple periodic de câini și pisici , specii pe care le prindeau și aduceau soldații , în special parașutiștii , le aruncau peste gard și toată lumea asista la dovezile de „ prietenie ” dintre cele două specii ! Are dreptate Stanciu V. , în vest s-a interzis prin lege folosirea animalelor sălbatice în special la circ ( vezi Belgia , Portugalia , Spania , Danemarca , Grecia , Olanda , Norvegia , etc ) . Nu aveam cu ce împuți atmosfera !

  Răspunde
 • Mă animalelor eu am de a face cu ele nu voi pe scara blocului.

  Răspunde
 • S-au rezolvat toate problemele urbei si ne lipseste zoo. Tare!

  Răspunde
 • Io zic sa adune cainii vagabonzi si sa le faca o megacusca fix langa obelisc! Si sa il aduca pe nea Beni sa mai faca un playback pe un miliard bani vechi….un țăran frustrat cu apucaturi de presedinte de c.a.p.!

  Răspunde
 • Urăsc să văd bietele animale chinuite într-un spațiu îngrădit! Ce plăcere pot avea unii să privească niște animale triste că nu pot trăi libere în pădure?! Nu! Este o idee îngrozitoare!

  Răspunde
 • bai oameni buni voi v-ați tâmpit la cap ăștia care cică ca chinuie animalele câteva căprioare și alte animale sălbatice cred ca sau bucura sa primească în fiecare zi de mâncare și apa plus ca ar fi ferite de ori ce pericol al pradatorilor asa ca mai tăceți în căcat de tampiti

  Răspunde
 • O pereche de caprior (cei micuti, nu cerbii full-size), ceva iepuri, eventual o vulpe ar fi o mega atractie. In plus, merge de minune o pereche de struti, un mistret (chiar au venit benevol zilele trecute!). In plus, pe lac pot fi lasate complet libere cateva perechi de rate si gaste, la fel ca la Herastrau. Tot in spiritul Herastrau, un aviar cu pauni ar fi o mega-atractie, costurile nefiind deloc mari. Se mai poate face, cu costuri minime, o „curte” cu pasari domestice: gaini, curci, bibilici, rate lesesti.

  Langa Delfinariul Constanta este amenajat un astfel de „mini-zoo” unde au inclusiv cateva vaci, capre, chiar si un pelican (fara o aripa) care se plimba liber printre vizitatori….

  Multi nu stiu, dar in perioada calda vine un nene cu un ponei care este mega-atractie, oferind si „calarie” contracost.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.