Grație la superlativ. Eveniment ce nu trebuie ratat. Cei mai buni dansatori sportivi vin la Buzău. Iată unde și când!

Este evenimentul sportiv al lunii aprilie de la Buzău. În a doua zi a lunii, duminică 2 Aprilie, buzoienii sunt invitați la un spectacol – concurs de ținută. La Sala Sporturilor se va desfășura „Cupa Buzău” la dans sportiv. Evenimentul se va desfășura pe parcursul întregii zile. Pentru început cei mai mici, iar după amiză și pe seară, profesioniștii.


Concursul face parte din calendarul Federației Române de dans Sportiv și va reuni la start peste 800 de dansatori. Cele mai bune perechi din România, dar și din  Italia, Ucraina, Bulgaria și Moldova.

Competiția este grupată pe 7 categorii de vârstă (6-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, 14-15 ani, 16-18 ani, 19-35 ani si peste 35 ani – categoria Seniori), dar și pe două secțiuni de dans: latino americane (samba, cha-cha, rumba, paso doble și jive) și dansurile standard (vals lent, tango, vals vienez, slow fox si quick step).

La categoriile Open 16-35 de ani atât la secțiunea latino cât și la standard perechile care vor urca pe podium vor fi recompensate cu premii în bani. Locul I – 150 de euro, locul II – 100 de euro și locul III – 50 de euro. De asemenea, cei mai buni sportivi vor fi recompensați cu premii ce constau în cupe, diplome, medalii și vouchere cadou.

Din partea cluburilor Imperial din Buzău și Iași vor concura peste 60 sportivi, iar în  deschiderea galelor finale  din programul de seară, care vor marca cel mai important moment al competiției, vor participa aproximativ 200 de copii.

„Suntem mândri că putem organiza la Buzău o competiție de o asemenea anvergură. Dansul sportiv este o îmbinare între artă și sport, ce nu are vârstă. Noi ca organizatori vom lăsa partea de sport concurenților și ne vom ocupa de crearea unei atmosfere de bal. Vom transforma performanțele copiilor noștri în sărbătoare și spectacol”.

Președinte  Imperial Buzău, Profesor Mihaela Ion

Competiția va fi arbitrată de cei mai buni arbitri români, selecționați constant în brigăzile de la competițiile World Dance Sport Federation, precum Virgil Grigore, Gheorghe Răducan, Dorel Bâgiu și Marton Somodi. Ultimul este antrenorul singurei perechi care a reușit să aibă în palmares 3 titluri de campioană mondială.


Partenerii evenimentului sunt Consiliul Județean Buzău și Primăria Municipiului Buzău, cele două instituții care sprijină sportul buzoian. De asemenea și oamenii de afaceri locali și-au adus contribuția astfel încât Cupa Buzău să fie un eveniment de referință în concursurile naționale de dans sportiv din 2017. Lista este în continuare deschisă.


Parteneri: Editgraph, Cofetăria Eveliny, Restaurant Orhideea, Restaurant Nova Imperial, S.C. Pietroasa, Hotel Art, Adal Buzău, Constam Grup.

Parteneri media: TVSudEst, Scurtpe2, Campus Tv, Radio Boom.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.