Greșeală făcută de bărbatul care l-a găsit

Un buzoian care a vrut să facă o faptă bună e posibil să fi comis o mare greșeală.

Buzoianul a găsit în Crâng un pui de căprioară.

L-a luat și la dus la fostul sediu Urbis, sunând totodată la Poliția Locală pentru a anunța.

Din păcate, buzoianul care a găsit puiul e posibil să fi comis o mare greșeală.

Cel mai probabil, puiul nu era orfan și nici părăsit.

Se întâmplă uneori ca mama, în căutare de hrană, să lase puiul singur mai multe ore. Dar apoi vine și îl recuperează din locul unde știe că l-a lăsat.

Acum, din păcate, puiul a fost separat definitiv de mama sa. Puiul a fost predat de Poliția Locală către AJVPS Buzău, care îl va îngriji cu gândul de a-l elibera din nou în sălbăticie când când va fi mare. O încercare destul de complicată și cu șanse destul de mari de eșec, din cauză că puii se atașează ușor de oameni și nu vor mai putea deveni animale sălbatice.

Citește:

loading...

6 comentarii la „Greșeală făcută de bărbatul care l-a găsit

 • „Deșteptul” de la dispeceratul gardienilor publici trebuia să îndrume cetățeanul să sune la 112 și să ceară intervenția celor de la Poliția Animalelor.

  Răspunde
 • Gardienii publici nu trebuiau să pună mâna pe puiul de căprioară. La fel și cetățeanul care l-a găsit.
  Lipsa de educație, duce și la așa ceva.
  Postare de 2 bani pe pagina de FB a sindicatului gardienilor.

  Răspunde
  • Cred că nu s-a înțeles bine ceva. Când au fost contactați cei de la Poliția Locală, puiul de căprioară era deja adus la fostul Urbis.

   Răspunde
 • Politia animalelor, incotro? Daca gasea un urs ranit, un om ucis, lua animalul sau cadavrul si mergea cu ele la veterinar sau morga? Din pacate, ar trebui sanctionata fapta, chiar si negandita, tocmai pentru a da de gandit si altora, mai ales ca s-au inmultit salbaticiunile astea blande in Crang (rate, capriori). La scoala de soferi inveti primul ajutor, de exemplu, in cazul unor rani neidentificate, nu misti victima, o lasi asa cum e si suni la 112, altfel vei fi vinovat de orice agravare.

  Răspunde
 • Auraș, ceea ce nu s-a înțeles este: de ce există gardienii locali? Ce nevoie avem de așa ceva? Avem Poliția și Jandarmeria? De ce și locala? Să aibe și primarul forța lui de represiune? Bani cheltuiți degeaba!

  Răspunde
 • daca nu sti si esti neinformat macar suna inainte sa actionezi si sa ridici acel pui ca pe un obiect ,acolo se afla in mediul lui natural si trebuie sa se acomodeze acolo ca nici noi nu stam in preajma copiilor tot timpul il mai scapi un pic din vedere ca pana la urma trebuie sa se obisnuiasca si cu jungla.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.