Greșeală fatală! Iată ce eroare a făcut biciclistul omorât de mașină pe podul de la Mărăcineni. Fratele lui a sfârșit tot pe bicicletă!

Unii dintre martorii accidentului mortal au exprimat și părerea – cinică dar argumentată – că „și victima și-a cam căutat-o”.

Iată de ce. Biciclistul de 45 de ani a luat-o pe pod, dar nu pe pasajul pietonal (trotuar), pe unde circulă toți bicicliștii, ci pe carosabil!.

O greșeală care, iată, l-a costat viața pe Nicolae Prahoveanu. A circula cu bicicleta pe pod în condițiile traficului intens prezintă un risc crescut de accident.

Mai ales dimineața la ora 06.00 când încă nu s-a luminat de ziuă! O mică neatenție a unui șofer, mascat probabil, de un tir, poate produce tragedia.

Biciclistul mort, Nicolae Prahoveanu, cunoscut ca fiind și cam „căpos”, avea 45 de ani și a lăsat trei copii fără tată.

De notat că și fratele său a sfârșit la Mărăcineni în urmă cu șapte ani lovit de o mașină în timp ce se deplasa pe bicicletă.

Pe ambele părți ale podului, bicicliștii folosesc trotuarul

Evident, vina principală a accidentului de azi, o poartă șoferul de 30 de ani din Beceni, care era băut și a mai și părăsit locul accidentului.

Însă, bicicliștii care din teribilism se încumetă să treacă podul pe carosabil, trebuie să știe că gestul lor îi poate costa viața!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Greșeală fatală! Iată ce eroare a făcut biciclistul omorât de mașină pe podul de la Mărăcineni. Fratele lui a sfârșit tot pe bicicletă!

  • Domnule reporter, conform codului rutier, art. 161 punctul c, circulatia biciclistilor pe trotuar este interzisa si se pedepseste cu amenda din clasa a III-a de sanctiuni.
    Mai exact 6 – 8 puncte de amenda ceea ce inseamna o amenda intre 870 – 1160 lei.

  • Pingback:

  • Domnule reporter bați câmpii

  • Pe trotuar nu ai voie, pe drumul european nu ai voie cu bicicleta. Şi atunci pe unde o iei?

  • Daca nu aveti idee despre legislatiea rutiera va rog frumos sa nu comentati.In legislatie scrie clar ca bicicletele sunt vehicule care merg doar pe carosabil.Poate greseala biciclistului a fost ca nu a avut lumini necesare pe timp de noapte sau cand nu e suficienta lumina afara.

  • Ia amenda daca merge pe bicicleta nu si daca merge pe langa ea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.