Greșeală fatală! Iată ce eroare a făcut biciclistul omorât de mașină pe podul de la Mărăcineni. Fratele lui a sfârșit tot pe bicicletă!

Unii dintre martorii accidentului mortal au exprimat și părerea – cinică dar argumentată – că „și victima și-a cam căutat-o”.

Iată de ce. Biciclistul de 45 de ani a luat-o pe pod, dar nu pe pasajul pietonal (trotuar), pe unde circulă toți bicicliștii, ci pe carosabil!.

O greșeală care, iată, l-a costat viața pe Nicolae Prahoveanu. A circula cu bicicleta pe pod în condițiile traficului intens prezintă un risc crescut de accident.

Mai ales dimineața la ora 06.00 când încă nu s-a luminat de ziuă! O mică neatenție a unui șofer, mascat probabil, de un tir, poate produce tragedia.

Biciclistul mort, Nicolae Prahoveanu, cunoscut ca fiind și cam „căpos”, avea 45 de ani și a lăsat trei copii fără tată.

De notat că și fratele său a sfârșit la Mărăcineni în urmă cu șapte ani lovit de o mașină în timp ce se deplasa pe bicicletă.

Pe ambele părți ale podului, bicicliștii folosesc trotuarul

Evident, vina principală a accidentului de azi, o poartă șoferul de 30 de ani din Beceni, care era băut și a mai și părăsit locul accidentului.

Însă, bicicliștii care din teribilism se încumetă să treacă podul pe carosabil, trebuie să știe că gestul lor îi poate costa viața!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Greșeală fatală! Iată ce eroare a făcut biciclistul omorât de mașină pe podul de la Mărăcineni. Fratele lui a sfârșit tot pe bicicletă!

  • Domnule reporter, conform codului rutier, art. 161 punctul c, circulatia biciclistilor pe trotuar este interzisa si se pedepseste cu amenda din clasa a III-a de sanctiuni.
    Mai exact 6 – 8 puncte de amenda ceea ce inseamna o amenda intre 870 – 1160 lei.

  • Pingback:

  • Domnule reporter bați câmpii

  • Pe trotuar nu ai voie, pe drumul european nu ai voie cu bicicleta. Şi atunci pe unde o iei?

  • Daca nu aveti idee despre legislatiea rutiera va rog frumos sa nu comentati.In legislatie scrie clar ca bicicletele sunt vehicule care merg doar pe carosabil.Poate greseala biciclistului a fost ca nu a avut lumini necesare pe timp de noapte sau cand nu e suficienta lumina afara.

  • Ia amenda daca merge pe bicicleta nu si daca merge pe langa ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.