Gubandru a anunțat cifra buzoienilor care au renunțat la RAM

2300 de buzoieni s-au debranșat de la sistemul centralizat de încălzire în 2019.

Asta e cifra oficială anunțată de directorul Aurel Gubandru – a celor care au anunțat la RAM faptul că și-au montat centrală.

În realitate numărul e mai mare, existând sute de buzoieni care n-au anunțat că au tăiat țevile. Astfel că numărul total al debranșărilor se estimează a fi de aproximativ trei mii.

Cum zilnic se mai debranșează zeci de locuințe – un comerciant de centrale i-a declarat reporterului buzoienii.ro că vinde cam cinci pe zi – e posibil ca până la jumătatea lui noiembrie – când vine cu adevărat frigul să se mai debranșeze vreo mie.

Unii dintre ei vor fi fost înghiontiți și de ce se întâmplă în aceste zile când nu curge apă caldă, întrucât Ecogen s-a grăbit să oprească agentul termic înainte ca RAM să fi pus cazanul în funcțiune.

La o cifră de 12 mii de abonați RAM la începutul anului, rezultă că în decembrie vor mai fi la sistem în jur de 8000 de abonați. Dacă-i scădem pe cei aproape 2500 din Micro XIV, unde e centrală funcțională de cartier, ar mai rămâne în restul orașului 5500.

De la sistemul centralizat se vor desprinde în următoarele săptămâni, într-o primă fază, și zece unități de învățământ.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Gubandru a anunțat cifra buzoienilor care au renunțat la RAM

 • Ne obligați, vrând nevrând, sa montam centrală, sa facem renovari inutile, sa cheltuim bruma de bani economisita cu chin pentru dorința primarului de a falimentar ce mai poate pe unde mai poate…pacat

 • Pentru Ion: pai data viitoare cascati bine ochii pe cine puneti stampila! Si asta e abia inceputul: sa vedeti cand or incepe sa curgă ratele la creditele pe care le-a făcut prin banci! Sa vedeti atunci cresteri de taxe si impozite! Si apropo: nu sunt boscodist, ci doar m-am săturat de promisiuni deșarte, de proiecte megalomanice dar, vai, nerealiste si de taxe nou inventate. Si da, cred ca asfaltarea câtorva strazi este in fisa postului primarului si nu reprezintă ceva excepțional si care sa ma dea pe spate! Ce m-ar da pe spate este sa atraga fonduri din diverse surse, sa faca proiecte sustenabila care sa genereze la rândul lor fonduri si nu sa ma „indoaie” cu taxele și impozitele intr-un oras care nu-mi ofera nimic!

 • Ce a făcut primăria toată vara in vacanta copiilor de nu au pus centrale in scoli
  Nu este indicat să se facă asemenea lucrari cu copii la ore (praf ,mizerie si zgomot). Oare este normal?
  Conducerea primăriei este ocupată să se implice în a ajuta asa zișii „amărâti”
  Să le dea suventii, bonuri valorice de sărbători, bani și ajutoare pentru asa zișii copii bolnavi mintal – cei care sunt în scoli normale si se descurcă. Nu rămân nici măcar corigenti si sunt indrumati de familie să nu lipsească pentru a putea primi si banii pentru hrană.
  Domnule primar vă rugăm să vă implicati si să dispuneți verificarea la sânge a acestor familii care se descurcă destul de bine (copii imbracati bine) iar părinții umblă ca cersetorii pentru a putea căpăta iar cu banii lor să cumpere țigări si alcool.
  Acesti oameni au bani mai multi si sunt ajutati iar noi ceilalți plătim taxe si impozite pentru ca conducerea primăriei să ajute aceste capuse.

 • Dacă „noua” RAM va merge bine la iarna si va rezista în următorii ani cu preturi corecte si suportabile, de-abia atunci toată acțiunea Primăriei va fi un succes si merita lăudată.
  Si cel mai important, buzoienii vor putea alege!

 • Punct de vedere.
  Totul este o afacere.Vanzatorii de centrale trebuie sa castige bani multi si repede.La fel si firmele de instalat centrale. Peste 50 de ani i locuitorii orasului Buzau, proprietari de apatamente si case , vor avea centrale termice,dar vom avea o mare problema, formata din poluarea maxima a aerului pe care il respiram cu totii. Vezi incalzirea globala.Fiecare centrala va avea un cos, horn de evacuare a gazelor consumate.Faceti un exercitiu de imaginatie in acest sens.
  Presiunea si cantitatea gazelor vor fi limitate. Devenim dependenti de gaz. Ce inseamna sa nu te gandesti la viitor? La scoli si licee cu centrale termice, se vor aloca sume fixe de bani pentru plata gazelor cosumate. La o iarna grea cu minus 20 de grade, exista posibilitatea ca unele scoli si licee sa nu se incadreze in suma alocata de la Primarie. Consum mare si facturi marite. Se vor face programe privind caldura. De fapt se doreste o economie de bani. de la scoli,licee si alte institutii ale statului. Cu toata stima,domnule Primar ,cred ca vom deveni dependenti de producatorii de gaz si firmele de mentenanta. Se vor consuma mai multi bani in raport cu sistemul centralizat. Timpul si situatiile din timp, vor demonstra,daca am avut dreptate sau nu.Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 • Hmmm… ce opinii…
  Unii se erijeaza in ‘ecologisti’ si vor sa ne faca sa credem ca va creste poluarea de la niste centrale termice…
  de parca RAM nu polueaza!!! Cu ce incalzeste apa?

  Fac pariu ca a crescut numarul de masini la mana a doua care circula pe strazile Buzaului si polueaza, dar de astea nu ne preocupam, caci sunt mai ieftine decat cele noi, deci in avantajul populatiei.

  Dar ce parere aveti de SUBVENTIILE inghitite in fiecare an de sistemul centralizat de termoficare?
  Alea nu se platesc tot din taxele buzoienilor?

  Si pe ce se ‘toaca’ subventiile respective?
  Pe acoperirea PIERDERILOR tehnologice, mai ales din retelele de transport (kilometrice) a apei calde de la CET la blocuri.

  Centrala de apartament are randament de 95% si trasee de cativa metri de conducte subtiri, deci pierderi infime.

  P.S.
  Poluarea a scazut mult in ultimii 30 de ani prin inchiderea fabricilor ceausiste.

 • Punct de vedere
  Domnule Stiutor De Treburi
  ,Punct de vedere
  Cu tot respectul pe care il port pentru opinia dumneavoastra va informez ca;
  ” fabricile ceausiste” au adus plus valoare, bani la Bugetul statului roman,locuri de munca ,blocuri de locuit,familii si bunastare.Va informez ca in urma cu 30 de ani sau 50 de ani, oamenii din aceasta tara au construit obiective importante, pe care le avem si in prezent.Referitor la „SUBVENTIILE” invocate de Dumneavoastra ,trebuie amintit faptul ca toate statele membre ale Uniunii Europene,practica acest sistem in majoritatea domeniilor de activitate.Traim in democratie si va respect opinia Dumneavoastra.Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.