Gubandru, șeful de la RAM, cere intervenția statului după ce s-a tăiat căldura

„Vor fi bătrâni și copii lăsați fără căldură în calorifere în această seară, dar și elevi mâine la școală. Plus cei mici de la creșe și grădinițe. Consider că e un caz de siguranță națională în care autoritățile statului ar trebui să intervină”, a spus azi Aurel Gubandru, directorul RAM, după ce firma (privată) Ecogen a sistat azi furnizarea căldurii către buzoieni.

Supărarea lui Gubandru e că Ecogen a sistat furnizarea căldurii, deși RAM e cu plata la zi a facturilor.

„E un caz de nerespectare unilaterală a contractului de către Ecogen. Următoarea factură are scandența pe 20 aprilie și o vom plăti, nu sunt probleme. Deci, vina trebuie căutată în altă parte, nu la noi”, a adăugat Gubandru.

Dar care sunt autoritățile statului care ar trebui interveni și cum ar putea-o face ele ?

În primul rând ar trebui să se sesizeze prefectul Carmen Ichim, care să informeze pe cineva din guvern, dacă nu chiar pe Viorica Dăncilă.

Apoi, alte autorități care ar putea interveni ar fi parlamentarii buzoieni, în frunte cu Marcel Ciolacu, ultimul fiind considerat acum cel mai important om politic din județ.

Iar ce ar putea face autoritățile ar fi să-i determine pe cei de la Engie, furnizorul de gaze, să-i mai păsuiască pe cei de la Ecogen cu plata facturilor și să dea din nou drumul la robinet.

Dar dacă Ecogen nu mai vrea să plătească și să le tragă țeapă celor de la Engie și buzoienilor totodată ?

Pentru cei care încă nu știu, Ecogen a primit de la fostul primar Boșcodeală pentru „doi lei și cincizeci de bani” fosta centrală a orașului (CET-ul, cum îl știu buzoienii). Acum, orașul Buzău e la mâna acționarilor privați de la acest Ecogen, care pot opri căldura când „vor mușchii lor”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Gubandru, șeful de la RAM, cere intervenția statului după ce s-a tăiat căldura

 • Bai tataie! Cred ca tine de siguranță de la priza!
  Câte orașe nu mai au încălzire centralizata??? Asta se dorește, a declarat și primarul!

 • Primaria Buzau este actionar minoritar la Ecogen prin RAM RA (Primaria este proprietarul RAM, RAM este actionar la Ecogen), printre altii. Interesant este faptul ca, in 2017, desi cifra de afaceri este in scadere, profitul este cel mai maare inregistrat de la infiintare. Obiectul principal de activitate al Ecogen Energy SA este productie de energie electrica, energia termica fiind un „reziduu”, un produs auxiliar. Ma intreb care este motivatia acestei firme sa iroseasca ceva ce ar putea sa le aduca bani? Si nu in ultimul rand, fostul director al RAM, Tacea, este acum director general la Ecogen, unde sotia detine o functie de director de FOARTE multi ani. Parerea mea e ca Toma tace pentru ca vrea sa puna batista pe tambal, astfel atingandu-si scopul de altfel foarte corect de a sista activitatea subventionata din toate directiile a RAM (subventie la producerea energiei termice, prin subventionarea combustibilului la nivel national plus subventia Gkal de la stat, prin primarie, doar catre clientii RAM), lasandu-i fara clienti. „Eu n-am vrut, dar uite ca furnizorul nu mai da caldura, deci ce rost mai are sa mai tinem clientii, iar fara clienti, RAM-ul?”

 • Ba dmt-ule le zici frumos dar complet ireal. Daca nu exista consumator final,nu mai exista nici RAM.Daca nu mai exista RAM ,nu mai exista nici Ecogen,SIMPLU.Adica este ca in bancul cu sarpele ce omoara testoasa ce il trece apa si moare si el ,pt ca nu se poate abtine sa nu muste.Este exclus ca Ecogen sa doreasca ”moartea” RAM.Ecogenenergy este firma de sine statatoare,care produce energie electrica,DAR CARE ESTE SI ACTIONAR MAJORITAR LA Ecogen,dpdv juridic sunt DOUA PERSOANE JURIDICE DISTINCTE. Ecogenenergy este SUPERPROFITABILA.in schimb Ecogen are profit zero,din productia data IN TOTALITATE la RAM isi acopera cheltuielile cu furnizorii,productie ,intretinere,salarii.Toma este cel care minte,”HAIDUCUL” in aceasta situatie este Ecogenenergy,dar acolo este Ciolacu si se pare ca gasca este mai mare si-l cuprinde si pe primulministru Tudose.Suveica asta fiind aplicata si la Braila,de unde au venit,ai ghicit,Fam Tarcea si ”PATRONATUL” ECOGENENERGY.

 • ecogenterm – ecogenenergy NISTE ORDINARI ,,,,,,,,,,,,ieri erau 23 de grade afara si calorifere din bloc sfaraiau ,,,,,,,,,,,,,AICI E SI VINA RAM ,,,,,,,,,,DECI ISI MERITA TOTI SOARTA.

 • Producerea și distribuția de agent termic pentru populație sunt o problemă SOCIALĂ, nu una pur economică. Asta înseamnă că realizarea de PROFITURI din această activitate este IMORALĂ. Profitul constă în asigurarea confortului termic al cetățenilor la prețul de producție și distribuție al agentului termic( aprox. 120-130 de lei/gigacalorie, conform expertului în energie Tudor Popescu). Cine a „privatizat” CET-ul a transformat cu premeditare(și cointeresare!) un serviciu public de strictă necesitate(componentă a siguranței naționale!) într-o afacere, iar rațiunea de a fi a oricărei afaceri este profitul. Acum câțiva ani poporul maghiar s-a revoltat cerând să nu mai stingă becul, să nu mai oprească gazul sau apa în casele lor firme străine în goană după maximizarea profiturilor. Atunci premierul Viktor Orban a naționalizat serviciile publice și prețurile au scăzut la jumătate. Verificați și reflectați. Poate că ar putea și guvernanții români să își protejeze poporul, DAR LE-O CERE CINEVA?!

 • Pixelule,stii cu cat vinde ecogen catre ram gcal ? 200 lei. Stii cat ar trebuii sa coste ,pt a avea protit 0 ? 256 lei. Deci PIERDE 56 lei /gcal,asta de la 1 Oct 2018.Stii cu cat o vinde RAM ? 485 LEI acoperiti de populatie si Primarie.Deci RAM ”se bucura” de 285 lei,pen’ce ? De unde are bani Primaria ? De la buzoieni ,DAR PESTE JUMATATE DINTRE EI NU SE BUCURA DE gcal subventionata,EI DE CE O PLATESC ? Profitul NU E IMORAL,serviciile publice trebuie sa aiba pretul CORECT,nu trebuie sa asigure SINECURI PT GASTI SI FAMILII adunate in COTERII POLITICE.Crezi ca cei ai lui Toma sunt diferiti de ai lui Boscodeala ? NU.

 • Care stat dle? Este nevoie in primul rand de creșterea salariilor celor din CA.

 • Domnule Mofluz știți de ce ați rămas „mofluz”? Pentru că ați permis să se tranzacționeze în pur stil mafiot atâtea obiective de interes public, inclusiv CET Buzău, care a fost vândută odată cu Fabrica de Zahăr firmei austriece Agrana Zucker pentru suma de 4 milioane de dolari. CET reprezenta 11% din Fabrica de zahăr, deci s-a dat pe 440 mii de dolari. Același CET a fost cumpărat de RAM (Primăria Boșcodistă), după numai 1 an, cu 1,5 milioane de dolari!!! Și pentru că RAM, care nu a cumpărat cu 440 de mii de dolari ca Agrana pentru că nu avea bani(!), a împrumutat de la Banca Țiriac(președinte dl. Gubandru) suma de 25 miliarde de lei(în 2001) cu o dobândă de 17 miliarde!!!!!!! Apoi, Boșcodeală a descoperit ingineria „cogenerării” și a mai „privatizat” odată CET către Ecogen Energy(căpușată de Ecogen Therm). Patronii Ecogen au promis că vor furniza agent termic, ca produs secundar, la cel mai mic preț din țară, având ca produs principal energia electrică. Mizând pe faptul că nimeni nu își va permite să-i lase pe cetățeni în frig, șmecherii fără limite au căpușat statul prin subvenții, Primăria împrumuturi pt. alte subvenții, și cetățenii până s-a ajuns aici.

 • E foame de bani la toti… toti vor sa capuseze cetatenii, inclusiv cei ce raman in continuare la RAM ca sa beneficieze de subventii din banii altora, ca ei se declara saraci ce trebuie ajutati cu subventia de gigacalorie. si se mai dau si in acte saraci sa poata beneficia si de a doua subventie pentru factura deja subventionata.
  Asta e, foarte bine ca au intrerupt, pacat ca au intrerupt in Aprilie cand e cald si nu e necesara caldura, trebuia sa intrerupa iarna, sa simta si capusele astea acelasi sentiment de frig precum simt cei pe care ii capuseaza cand vad ca banii lor munciti ajung la niste capuse.
  Vor caldura, sa plateasca, asa e corect. Exista centrale pe gaz, centrale electrice, calorifere electrice… dar astea sunt pe bani, nu pomana de la stat pe spatele altora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.