Guralivul Bălan către ministrul Daea: „Nu-s fanul lui Toma, dar festivalul ăsta e extraordinar. Am tăiat 20 de oi, luăm și noi un ban”

A fost cel mai gustat moment al vizitei ministrului Petre Daea la „Toamna Buzoiană”.

Un domn bine făcut, cu chelie și lanț gros de aur la gât s-a dovedit a nu fi un interlop periculos ci un crescător de animale și mic producător local de preparate din carne.

Bălan, căci așa îl cheamă, i-a ieșit în cale ministrului Daea pentru a-și spune oful:

Însoțit de primarul C-tin Toma și Cosmin Florea de la Direcția Agricolă, ministrul Daea a trecut pe la toți comercianții, fermierii și meștușugarii prezenți la târg.

A discutat cu fiecare, le-a ascultat oful, dar i-a și încurajat. Pentru oamenii simpli probabil că discuția de câteva secunde cu ministrul a însemnat ceva.

Daea s-a oprit inclusiv la Suraj, cel cu mașinuțele și bicicletele cu patru roți din Crâng. Suraj și-a extins aria de operare, e producător tradițional de kurtos kolak, dar vine și porumb fiert.

Tocmai de porumb fiert a avut poftă ministrul, care a ținut să-i plătească lui Suraj cei trei porumbi luați. Îmbiat și la un colac secuiesc tradițional, Daea a refuzat.

 

loading...

Un comentariu la „Guralivul Bălan către ministrul Daea: „Nu-s fanul lui Toma, dar festivalul ăsta e extraordinar. Am tăiat 20 de oi, luăm și noi un ban”

  • Daca dumneavoastra ati crezut ca domnul este crescator de animale,atunci este grava situatia.Creste animale exact cum cultiva legume unii comercianti din piata.Verificati la domiciliul lui de la Fundeni-Zarnesti!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.