Guvernul a aprobat azi trecerea de la stat la mun. Buzău!

E oficial, în ședința de azi, Guvernul României a aprobat trecerea gratuită a Pădurii Crâng (177 de hectare) din domeniul public al statutului în proprietatea mun. Buzău (vezi mai jos documentul).

De azi, în 30 de zile, Romsilva are obligația de a preda Pădurea Crâng către mun. Buzău.

Vor începe plantările și curățenia

Vestea de azi e una excelentă pentru pădurea de la marginea Buzăului.

Orașul Buzău, primăria și buzoienii vor putea să aibă, în sfârșit, grijă de ea.

Primarul Toma a anunțat că după preluare în Crâng vor începe plantările (îndeosebi de stejar), pentru a se compensa pierderea ulmului, uscat de o ciupercă ucigașă.

Ulm uscat și tăiat de pădurarii din Crâng
Toma și fostul deputat Dănuț Păle, doi dintre buzoienii care s-au luptat cel mai mult ca Pădurea Crâng să revină orașului Buzău

De asemenea, în pădure se va face curățenie ca la carte, iar Poliția Locală va avea grijă să nu mai existe deșeuri aruncate.

Imagine din pădurea Crâng

Alte vești bune pentru buzoieni e că în Pădurea Crâng vor apărea, fără a se tăia niciun copac, alei de „preumblare”, iar cu ajutorul cercetătorului Costel Vânătoru și al SCDL Buzău se va înființa o Grădină Botanică (Aleea Bujorilor, Aleea Narciselor etc.), în scop educativ (pentru copii), dar și de relaxare pentru ceilalți.

loading...

5 comentarii la „Guvernul a aprobat azi trecerea de la stat la mun. Buzău!

 • Tocmai ce am revenit dintr-o plimbare in Crang. Am vazut ca se replanteaza puiet arboricol. Bravo! E cat se poate de laudabil…
  Insa am mai vazut ceva. Langa fiecare firicel de pom, a fost „plantat” un par zdravan, din fier, la vreo 3 metri. In plus, la nivelul solului, a fost „plantat” un alt fier, care sustine o placa, tot din fier, pe care este nituita o alta placa metalica (probabil aluminiu) pe care scrie ceva… nu stiu ce, ca este ilizibil.
  Intrebare obiectiva si cat se poate de serioasa: cat costa bucata de puiet de pom? Dar fierul de 3 metri? Dar fierul plus placa de fier de la baza? Dar placa metalica inscriptionata ilizibil?
  Am convingerea, bazata pe experiente trecute, ca NIMENI nu va oferi raspunsuri la aceste intrebari. STIU ca pretul inregistrat in documentele primariei este absolut astronomic…
  In plus, deschid o lista de pariuri: in cati ani credeti ca va aparea primul bloc de locuinte in Crang? Tin orice pariu, daca va fi mai mare de 5 ani!!!

 • În sfârșit, vor putea avea „grijă” de ea. În stilul caracteristic politicienilor din ultimii 30 de ani…
  În altă ordine de idei, pădurea, prin definiție, are singură grijă de ea, se numește echilibru ecologic. Orice intervenție înseamnă distrugere pe termen lung. Nu orice copaci sunt potriviți pentru acel mediu, îmbibat cu umezeală. Exemplul cu fiascoul total al plantărilor de stejari din parc, unde nu s-au prin nici 5% este elocvent. Acum, alte cheltuieli, că doar primarul nu cheltuie din buzunarul său.
  Vor să facă și alei de bujori, narcise, gladiole, ca la grădinile împărătești, că doar avem bani, nu glumă, de plantat de întreținere, ne permitem snobisme.
  Deci, ne pregătim să ne luăm adio de la „plămânul” orasului. Și mai și plătim scump pt. asta.

 • Ce curios ești și matale, bre, nea Klaxxy !!!

  Cat poa’ să coste ?!
  Maxim câteva sute de €/pomișor născut martir + alte câteva sute/stremeleag de fer. S-a scumpit și feru’-n ultima vreme, n-ai auzit ?!

  Te contrazic cu primu’ bloc, să-mi fie cu iertare !
  Nenea din premoniția lu’ matale cu planurile gata de cel puțin 2 ani are suficientă potenta pentru a-ncepe mai multe blocuri in paralel, sau in serie, cum vrea gordon bleu’ său, nu doar unul…

 • Dar până acum, dacă se dorea, buzoienii nu puteau să aibă grijă de Crâng? Aș vrea să văd că nu se defrișează nimic…cu asta se va începe. Domnul primar are o principală preocupare, parcurile. Parc în Crâng (???), parc lângă Orizont, canale, lalele, narcise, bujori. Drăguț, dar banii n-ar trebui folosiți pentru rezolvarea altor probleme stringente ale orașului, ale buzoienilor?

 • Mi s-a părut mereu suspectă ” ardoarea ” cu care s-au bătut autoritățile locale ( mereu pesediste ) pentru a ” recupera ” Crângul … De la cine ?! Avea Buzăul inamici ai Crângului ? V-am scris și eu în 2-3 rânduri despre acest delicat subiect asupra căruia știu că sunt ațintiți mulți ochi pofticioși. Cred că cititorii Klaxxy și Florian au multă dreptate iar ” pariul ” primului nu este doar un joc de imagine al domniei sale ! Timpul va demonstra totul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.