„Guvernul Orban va genera o antipatie masivă, criză economică, sanitară și socială ”

Articol opinie, de Romeo Lungu – candidat PSD la Camera Deputaților

Puține manifestări ale iresponsabilității pot egala ceea ce se întâmplă în România, de mai bine de un an încoace. Cu un guvern preocupat doar de alegeri, zaiafeturi și hrănirea orgoliului tătucii de la Cotroceni, România trăiește pe datorie și numai o minune o mai poate salva de la colaps. De fapt, PNL vede guvernarea ca pe un joc de poker: Riscă totul, chiar și viitorul românilor, dar își permite!

Am trăit până acum în multe „domnii” postdecembriste, dar niciuna nu pare să stea sub semnul eșecului precum cea actuală. Și n-o spun doar din spirit de frondă, ci pentru că PNL a virat țara pe un drum cu sens unic, iar la capăt se află abisul.

 În dreptul roman exista un principiu: Res ipsa loquitur, adică „Să lăsăm faptele să vorbească”. Și ce spun faptele peneliștilor, adică ale acelor oameni care, profitând de nemulțumirea noastră, s-au cățărat pe piramida puterii doar pentru bunăstarea proprie?

Păi să o luăm metodic:

            Anul trecut, când au preluat guvernarea, părea că România va înflori. La capitolul promisiuni liberalii sunt maeștri, iar economia deja începuse să duduie mai ceva ca tancurile Armatei la parada de Ziua Națională.

Totul s-a năruit când am început să înțeleg logica PNL: I-am dat jos pe ceilalți ca să ne punem noi în loc. Lista miniștrilor avea să confirme acest lucru. Mai mult, timpul a dovedit că mai toți au un statut aparte în oceanul șmecherilor de partid: fie sunt rude cu cineva important, fie sunt tufe de Veneția, condiție sine qua non pentru a fi pus șef de PNL.

Nimic despre oameni, nimic despre nevoile și așteptările lor. PNL s-a închis în bula sa ori, după caz, în sediul de Guvern transformat în cârciumă, iar mulțimea a rămas afară, cu mâna întinsă. Rând pe rând s-au prăbușit sectoare vitale ale economiei, Sănătatea a fost pusă pe hold, iar Educația a fost trecută la capitolul și altele.

Voltaire spunea că „un om nu e bun de nimic dacă e bun doar pentru sine însuși”. Să se fi referit, oare, la politicienii venali, care văd în putere doar un mijloc de înavuțire rapidă?

De obicei, guvernele dezastruoase atrag după sine un val neostoit de ură din partea populației. S-a mai întâmplat. Dar, după toate semnalele, guvernul PNL pare condamnat să genereze nu doar o antipatie masivă, ci și o criză economică, sanitară și socială de proporții.

Să lăsăm trecutul în urmă, dar fără a-l uita: Amintiți-vă ce s-a întâmplat cu cealaltă guvernare „de dreapta” de la începutul anilor 2010 și cum a amanetat ea viitorul țării. Un guvern preocupat să-și hrănească propriul ego nu poate hrăni și țara. Iar pe noi se pare că ne așteaptă vremuri grele…

Articol de opinie – Romeo Lungu, candidat PSD la Camera Deputaților
loading...

9 comentarii la „„Guvernul Orban va genera o antipatie masivă, criză economică, sanitară și socială ”

 • Mmmm, apoi veniți voi pe un cal alb și salvați națiunea! Ce gogoși pot vinde ăștia care au devalizat țara. Ce mă, nu mai sunteți la butoane, nu mai aveți bani și vreți să vă reîntoarceți? Acum nu știu dacă Veorica mai acceptă să fie iarăși premier, are și ea demnitate, ce naiba.

 • incredibil cine vorbeste ,,, ACEST NEICA NIMENI , CARE HABAR NU AVEA PE CE LUME TRAIESTE LA COMPANIA DE APA BUZAU , Seara Buna Domnule Tereaca 🙂

 • Deci dl. Romica Lungu ne-a povestit EXACT modelul PSD stiut prea bine la TOATE capitolele, DAR PE INVERS catre PNL.
  Stia sa puncteze exact lucrurile pentru care noi URAM PSD DIN TOATE SIMTURILE.

 • Dureros pentru simplul cetățean este că imaginea creată de candidatul la deputăție este foarte veridică , fie că privești dinspre PSD , fie dinspre PNL.
  Ne spune stimabilul să lăsăm lucrurile să vorbească . De vreo 30 de ani încoace , lucrurile au tot vorbit , astfel că un dicton vechi cu valențe eliberatoare câștigă teren la baza piramidei: „Mama ei de politică !”

 • OK. Urai pesedeul pentru ceea ce făcea, post să înțeleg, dar nu mai pricep de ce nu urăști și peneleul pentru aceleași apucături pesediste! Ori suntem consecvenți, ori nu mai suntem.

 • Cand a scris rândurile alea cred că se uita în oglindă! PNL=PSD=USL

 • Ohhh, nici nu stiti cata antipatie a creat PSD-ul lui Dragnea si, apoi, Ciolacu si Toma! Dramatica! O antipatie dusa spre ura a romanilor contra celor mai mari si agresivi baroni din tara, a unor conducatori care au inlaturat ca niste bolsevici pe profesionisti, pe cei inteligenti, profesionisti, aducand in functii de conducere pe toti incompetentii, pe toti neispravitii, pe toti taietorii de frunze la caini, slugi de partid, asa cum s-a intamplat in primaria Buzau.

 • Uite cine vorbește, un neica nimeni de…..vai steaua lui.Căte afișe a lipit varuia tot Buzăul !

 • @Pixelu:
  Dar m-ai vazut in vreun comentariu ca am zis ceva bun de PNL ? Sunt varza si aia, nu e problema, dar trebuie sa recunosti ca doar esti dezamagit de ei (mai mult sau mai putin), dar sentimentul de ura sincera cum exista fata de PSD, nu este valabil.
  Inca.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.