Guvernul “PNL #staiacasa” își bate din nou joc de români! (P)

Comunicat de presă Pro România Buzău

O reclama de tristă amintire spunea “dormi liniștit, cineva lucrează pentru tine”. Și cineva a furat visele și speranțele a zeci de mii de români, economiile lor de o viață, pe unii îndemnându-i spre gesturi extreme.

Acum, mimând că lucrează, „Guvernul Orban-săptămâna viitoare” ne spune să stăm în casă, și promite că va lua măsuri economice care să îndulcească suferința semenilor noștri. O minciună sfruntată, cum este amânarea ratelor la bănci, o minciună pe care președintele Ponta a demontat-o „pas cu pas” cum îi place președintelui să spună.

Pentru că una a propus PRO România în acest ca, și alta au făcut acești diletanți bâlbâiți, care practic nu iau de pe umerii românilor o povară, ci le mai pun un sac în spate. Dobândă la dobânda ratelor amânate tocmai pentru că majoritatea nu mai fac față cheltuielilor.

Iată, deci, ce spune președintele Victor Ponta în acest caz grav, unde PNL a demonstrat încă o dată că interesul băncilor primează, iar românii sunt pe locul doi în preferințele lui Orban et Comp:

„Am citit cu atentie Ordonanța privind amânarea ratelor bancare = o nouă #bataiedejoc din partea lui Câțu + Orban + PNL,  din nou ei au ajutat băncile și au dezavantajat oamenii și firmele românești!”

Încă din 11 martie, deci cu aproape două săptămâni înainte, PRO România a propus un proiect cu următorul conținut:

„Pe durata epidemiei, cetăţenii trebuie să beneficieze de o perioadă de graţie de minim 90 de zile. În caz contrar, băncile se vor trezi cu mai bine de jumătate din debitori care nu-şi vor mai putea plăti ratele. Trecem printr-o criză fără precedent, ale cărei consecinţe economice vor fi mai dramatice decât ceea ce am văzut în 2009 – 2010. Este datoria statului să sprijine categoriile vulnerabile”.

În ciuda acestui avertisment, abia pe 25 martie 2020, Guvernul a aprobat (în sfârșit!) această măsură. Dar, citind forma finala a Ordonanței adoptată de Guvern, constat cu indignare că este încă o bătaie de joc!

1. Dobânzile se cumulează la credit și produc noi dobânzi = PLĂTIM MAI MULT CREDITUL DECÂT AZI / din nou decizia Guvernului este ca oamenii să piardă și băncile niciun leu.

2. Nu se aplica pentru toți – doar pentru cei care dovedesc că sunt afectați de Criză ???/ în afară de peneliștii care stau la Vila Lac 1 și merg cu SPP – toți românii sunt afectați Orbilor aroganți!!!

3. Persoanele și firmele trebuie sa facă cereri care să fie aprobate de bănci !!! Probabil dosare cu șină cu zeci de adeverințe, ștampile și aprobări ! Adica #bataiedejoc !”

Și ca bătaia de joc să fie totală, normele de aplicare ale Ordonanței încă nu se știe când vor apărea, probabil peste 15 zile a spus Câțu, că doar românii pot aștepta, ce dacă unii mai mor…spunem noi cu tristețe. Băncile să fie mulțumite!   

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.