Guvernul PSD va acorda granturi pentru achiziția de sisteme fotovoltaice

Ponderea surselor regenerabile de energie în producția de energie electrică din UE s-a dublat, de la aproximativ 15% la aproape 31% în ultimii trei ani. Principalul motor al acestei situații a fost creșterea ponderii energiei eoliene și a energiei solare fotovoltaice.

Ȋn aceste condiții, UE face recomandări și către statele care pun mai puțin pariu pe folosirea energiei regenerabile. Ȋn timp ce, după primul val de SARSCOV2 Germania a demarat favorizarea finanțărilor pentru producerea de energie verde, România are un aport de maxim 10 la sută de energie verde din totalul de energie electrică. Numai că Guvernul liberal lansează și blochează programe de subvenționare a achizițiilor ce produc energie verde.

Ȋn schimb, programul de guvernare al PSD conține o prevedere solidă ce arată că românii vor primi granturi pentru a-și achiziționa sisteme fotovoltaice. Susținerea instalării de panouri solare pentru producerea energiei electrice este un demers clar al PSD și înseamnă câte 15.000 euro/beneficiar.

Bugetul în acest caz va fi de 100 milioane de euro și provine exclusiv din bugetul de stat.

loading...

4 comentarii la „Guvernul PSD va acorda granturi pentru achiziția de sisteme fotovoltaice

  • Intrebare pentru mult laudatul lui PSD: De ce nu a facut nimic pana acum? Ca de promisiuni in campaniile electorale sunt satui oamenii.

  • da ce , ii doare gura

  • Votează tu PSD! Ăștia spun acum tot ce vrem noi! 30 de ani am fost un județ roșu. Compara Buzăul cu Bihor, Cluj, etc. Chiar nu știu cu cine să votez! Cred că toți politicienii au aceeași mamă!

  • Care guvern psd? Grindeanu ,Tudose,Dancila?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.