Halep ia milioane, Ovidiu Ionescu ia… simbrie

Niciun leu. Da, ați citit bine. Scrie în Gazeta Sporturilor de azi.

Ovidiu Ionescu, devenit duminică vicecampion european la simplu, n-a primit pentru această performanță niciun ban.

Ca să vedeți diferența dintre tenisul de masă și cel de câmp, unde Simona Halep câștigă sute de mii de euro la un singur turneu.

În ciuda performanței deosebite, buzoianul a primit din partea Federației Europene de Tenis de Masă o medalie, o diplomă și o…strângere de mână!

„Nu se primesc bani la noi. Din contră, federațiile și cluburile cheltuie! Sunt taxe de participare, de înscriere. Nici în Liga Campionilor la tenis de masă nu se câștigă. Cluburile au sponsori ca să facă față. Altfel nu ar putea”, a spus Ovidiu pentru gsp.ro

„Nu ești tu Ovidiu Ionescu ?”

O întâmplare hazlie s-a petrecut chiar în avionul de întoarcere din Spania, de la Alicante, unde s-a ținut Campionatul European.

Ovidiu Ionescu a fost recunoscut și interpelat de un pasager..

„A venit la mine, m-a felicitat pentru rezultat și m-a întrebat câți bani mi-au dat pentru locul doi. «Niciun ban», i-am răspuns eu! El a continuat pe un ton, așa, mirat: «Nu ești tu vicecampionul european?». Ba da, eu sunt, dar fără bani!”, a povestit românul în Gazeta Sporturilor.

Așadar, Ovidiu Ionescu nu trăiește din banii câștigați la turnee, ci din salariu.

O simbrie câștigă în Germania, de la clubul său SV Muhlhausen, și o altă leafă – mai mică – o primește de la Buzău, unde s-a (dublu) legitimat în acest an la SCM Gloria Buzău.

Chiar dacă a devenit vicecampion european, salariile sale nu vor crește. A semnat contracte ferme până în 2020.

loading...

Un comentariu la „Halep ia milioane, Ovidiu Ionescu ia… simbrie

  • Si ce bani dorea… firmele dau contracte de publicitate celor ce pot vinde produsele lor, sau mai exact celor ce pot cumva influenta decizia de cumparare.
    Cum si Halep se supara ca nu primeste contracte de milioane de la firmele de echipament sportiv, in conditiile in care in Romania vanzarile de echipament sportiv sunt la pamant si cea mai vanduta marca e adiBas, niste facaturi chinezesti pe care le cumpara tiganii 1000 bucati la 10 euro si le vand cu 10 euro bucata.
    In conditiile astea ce contracte de publicitate vor… mai viseaza si la contracte de milioane.

    Cat despre sponsorii echipelor… asta e normalitate, sportul ar trebui sa traiasca doar din banii de la sponsori, in schimb traieste 100% din banii de la stat, ca sunt niste bugetari mascati. S-au obisnuit cu mana adanc bagata in bugetul de stat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.