Handbalistă de la echipa din Buzău convocată la naționala României

Cincisprezece ani au trecut de când o handbalistă a echipei din Buzău a fost convocată la naționala de senioare a României.

Se întâmpla în 2004 când Adina Olariu de la Astra Poșta Câlnău era convocată de Tadici la Campionatul European.

Adina Olariu e considerată și acum cea mai bună jucătoare care a evoluat la echipa de handbal din Buzău. După ce a născut a renunțat la handbalul de performanță și a emigrat în Insulele Faroe. Acolo a ajuns o altă jucătoare emblematică – Cornelia Râmbu, mutată apoi la Londra. Cornelia a trăit o mare dramă personală – soțul i-a decedat de cancer

Acum, în 2019, de la noua SCM Gloria Buzău a fost convocată la națională extrema stânga Ana Maria Popa, fostă Iuganu.

Colegele îi spun Ancuța. Are 29 de ani, s-a născut și a început handbalul la Roman, iar sezonul trecut a devenit campioană cu Rm. Vâlcea.

După partida de sâmbătă câștigată de SCM Gloria Buzău cu Gloria Bistrița, Ana Maria a fost desemnată jucătoarea meciului.

Va concura pentru postul de titulară la națională cu Cristina Florica, fosta colegă de la Rm. Vâlcea, și cu veterana Valentina Ardean-Elisei.

România va întâlni în preliminariile Euro 2020 miercuri la Brașov naționala Ucrainei, iar apoi duminică, la Torshavn pe cea a Insulelor Faroe. Probabil că Popa Iuganu se va întâlni acolo cu Adina Olariu, devenită Petrea după căsătorie.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.