Hasdeul, amenințat cu judecata

Somație primită de liceul buzoian pentru a modifica în 30 de zile regulamentul intern.

Nu se contestă aspectul uniformei, ci prevederea din regulamentul Hasdeului care stipulează obligativitatea purtării uniformei.

Consiliul Național al Elevilor cere liceului buzoian modificarea regulamentului intern – care excede prevederile naționale din Statutul Elevului. Altfel, Hasdeul este amenințat cu judecata.

Iată ce prevede regulamentul Hasdeului:

Elevii Colegiului BP Hasdeu sunt obligați să poarte costumul şcolar în integralitatea sa.

Iată ce prevede Statutul Elevilor:

Ţinuta vestimentară sau lipsa elementelor de identificare nu poate reprezenta un motiv pentru refuzarea accesului în perimetrul şcolii.

E clar că articolele prezentate mai sus intră în coliziune, iar la un eventual conflict juridic foarte probabil va preleva Statutul Elevilor – normă aprobată de Ministerul Educației.

De aceea, Consiliul Elevilor a trimis Hasdeului următoarea somație:

„Vă atragem atenția că un număr de prevederi din regulamentele școlare ale Colegiului BP Hasdeu încalcă acte normative de rang superior. În consecință vă solicităm ca în termen de 30 de zile să revizuiți prevederile neconforme. În caz contrar, regulamentele școlare vor fi atacate în instanța de contencios administrativ, pentru anularea acestora” – Consiliul Național al Elevilor

În Regulamentul Intern al Hasdeului sunt trecute și sancțiuni aspre pentru nepurtarea uniformei, ce pot merge până la exmatriculare:

Sancţiuni:

*la prima abatere: avertisment şi anunţarea familiei în scris de către diriginte;(părintele ridică personal adresa de la şcoală)

*la doua abatere: 5-10 ore de muncă în folosul colegiului sub coordonarea profesorului diriginte;

*la a treia abatere: discutarea în Consiliul profesorilor clasei şi scăderea notei la purtare până la 2 puncte fără revenire de către diriginte;.

*la 5 abateri sau în cazuri grave (refuz de a purta costumul şcolar etc.): discutarea în comisia de disciplină, cu posibilitatea mutării disciplinare la altă şcoală sau exmatriculare.

Trebuie precizat și că „Standardul elevului” de la Hasdeu a fost întocmit și aprobat în 2015, iar „Statutul Elevilor” în 2016. Probabil și de aceea regulamentul intern excede legea.

Mai jos s-a inserat regulamentul de la Hasdeu, foarte probabil unul dintre cele mai exigente din țară.

Standard

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Ce urmează. Unde se va tranșa conflictul CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Hasdeul, amenințat cu judecata

 • Foarte bine face Consilul National al Elevilor. Banu se crede Dumnezeul al liceului! Du-te Banule la pensie ca ai de mult varsta de pensionare !

 • toti directorii de scoli sau licee taie si spinzura paraca sint patroni , inspectoratul scolar daca au sesizări impotriva acestora inchid ochi habar n-au sa ia masuri .Vinovati pentru abuzu directoral nu-l are nimeni decit inspectoratele scolare si ministru învătămîntului care habar nare sa intervina in anumite cazuri grave

 • Pentru cei care comenteaza. Este vorba despre Art 14 lit c din Statutul Elevului. Nu contravine cu nimic Reg.Hasdeului acest Statut. Cititi articolul in integralitatea sa, cititi litera c , la fel integral. Elevul ESTE OBLIGAT sa respecte portul uniformei, sub amenintarea sanctionarii. Prevederea invocata de elevi se refera la ziua in care elevul incalca aceasta prevedere, el trebuie primit la ore, atentionat si daca nu respecta in continuare POATE FI SANCTIONAT. Daca tot cititi Statutul insistati pe art 7 lit p,art 14 lit b,c,n,o, art 15 lit(el). Consiliul Elevilor nu are NICIO cadere legislativa prin care pot soma ,ameninta conducerea Liceului ca sa modifice acel Regulament. O pot face pe cai LEGALE.

 • Ca sa rezolve problema cu penitenciarele au transformat liceele in penitenciare comuniste?
  Ce prevedere e aia in care obligi minorul la munca? Nici puscariasii nu sunt obligati la munca. O fi avand directorul niste campuri ce trebuie prasite si culese de elevi, si daca tot e director de ce sa nu profite sa aiba mana de lucru gratis.
  Doamne cate nereguli in liceul ala si ISJ tine de sase si abuzeaza elevii care reclama neregulile.

 • Daca tot a fost chemat corpul de control al ministrului pentru a transa situatia de la Nenitescu, unde directoarea a devenit demult o problema, poate se lamureste si situatia asta a elevului cu comportament care lasa de dorit. Hasdeul e un liceu de prestigiu si nu trebuia tarat intr-un asa scandal.

 • Banule mai dute Tată acasa si vezi-ti de pensia Ta. De ce iti place sa te certi cu toata lumea? Nu vezi ca democratia atinge culmi inalte la care nu mai faci față? Vezi-ti de pensia ta ca bani poti sa mai faci si din meditatie.

 • Poate ca este „necesar” ca in regulament sa fie si niste prevederi la obligativitatea profesorilor de a acorda nota de trecere oricarui elev, de a nu le mai preda elevilor decat despre „prafuri, discoteca, sex, perversiuni sexuale, crime, violuri, vagabondaj,…..” si alte modalitati de a „se implini in viata si a accede in ierarhile mafiote si interlope”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.